گرایش شهروندان روسیه به رأیگیری الکترونیک
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ خبرگزاری تاس در گزارشی اعلام کرد یکسوم شهروندان روسیه ترجیح میدهند بهصورت الکترونیک رأی دهند.
طبق گزارش تاس، مرکز مطالعات افکار عمومی روسیه و مرکز تحلیلهای سیاسی این کشور یک نظرسنجی از افراد بالای 18 سال انجام داده و به این نتیجه رسیدهاند که در روسیه یکسوم شهروندان پس از برگزاری همهپرسی آنلاین اصلاحات قانون اساسی ترجیح میدهند از راه دور و بهصورت آنلاین رأی دهند.
بنابرگزارش این خبرگزاری، میزان مشارکت در رأیگیری آنلاین اصلاحات قانون اساسی که 25 ژوئن در مسکو و نیژنینووگاراد آغاز شد، 75 درصد بوده است.
شهروندان مسکو برای شرکت در این همهپرسی آنلاین حدود یکمیلیون درخواست و شهروندان نیژنینووگاراد نیز 140 هزار درخواست ارائه داده بودند.
وزارت ارتباطات روسیه با بهرهگیری از فناوریهای از راه دور یک سرویس دیجیتال برای رأیگیری اصلاحات قانون اساسی افتتاح کرده بود و ایالات مسکو و نیژنینووگاراد بهعنوان مناطق آزمایشی انتخاب شده بودند.
در گزارش مراکز مذکور گفتهشده است:
در حال حاضر، طرفداران رأیگیری الکترونیک به حدی رسیده که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، بیش از نیمی از شهروندان آماده رأی دادن از طریق اینترنت هستند و یکسوم شهروندان رأیگیری الکترونیک را به شکل سنتی آن ترجیح میدهند. این دادهها حاکی از تقاضای آشکار برای اجرای بیشتر این نوع رأیگیری است.
طبق این گزارش، از ماه می تا ماه ژوئیه 2020 تعداد کاربرانی که درخواست رأیگیری اینترنتی داشتند، به 50 درصد رسید و افرادی که مخالف این نوع رأیگیری بودند از 49 درصد به 44 درصد رسید.
کارشناسان مرکز مطالعات افکار عمومی روسیه معتقدند استفاده از رأیگیری الکترونیک در انتخابات فدرال و انتخابات سران 20 واحد فدرال و نمایندگان میتواند علاقهمندی شهروندان به این نوع رأیگیری را افزایش دهد.
به اعتقاد این کارشناسان، رأیگیری از راه دور معایبی نیز دارد که عمدتاً از مشکلات مؤسسههای انتخاباتی نشأت میگیرد. جعل اطلاعات، نشت اطلاعات، اینترنت ضعیف و یا عدم دسترسی به اینترنت ازجمله این معایب هستند.
براساس گزارش مراکز یادشده، اینترنت ضعیف را میتوان با استفاده از فناوریهای مختلف و توسعه زیرساختهای دیجیتال برطرف کرد، جعل و نشت اطلاعات نیز بستگی به عملکرد مؤسسات انتخاباتی در روسیه دارد.
به باور محققان مراکز مذکور، یک تجربه موفق، ارتقاء فنی سیستمهای دیجیتال و همچنین افزایش سطح آگاهی شهروندان که هنوز هم نسبتاً کم است باعث افزایش علاقه و آمادگی شهروندان برای شرکت در رأیگیری الکترونیک خواهد شد.