about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

نرم‌افزار جاسوسی ساخته شده به‌وسیله گروه اسرائیلی «NSO» روی تلفن فعال زندانی در هند یافت شد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبریان؛ گاردین (Guardian) گزارش داد که پرونده هک تلفن یکی از منتقدان دولت هند به نام رونا ویلسون (Rona Wilson)، که در زندان به سر می‌برد، با جاسوس‌افزار شرکت اسرائیلی «NSO» تحت بررسی تجدید نظر قرار گرفته است.

طبق گزارش منتشر شده، کارشناسان سازمان عفو ​​بین‌الملل با تجزیه و تحلیل تلفن‌های رونا ویلسون دریافتند که تلفن او با جاسوس‌افزار پگاسوس (Pegasus)، توسعه یافته به‌وسیله گروه NSO، بین ژوئیه 2017 و مارس 2018، حدود 3 ماه قبل از دستگیری او به اتهام مربوط به تروریسم، آلوده شده است.

تحقیقات سازمان عفو ​​بین‌الملل نشان داد که در طول این دوره، تلفن ویلسون با 15 پیام متنی حاوی لینک‌هایی برای نصب نرم‌افزارهای جاسوسی پگاسوس هدف قرار گرفته و دستگاه را به خطر انداخته است؛ ویلسون بخشی از شبکه طرفداران حقوق جوامع بومی و سرخپوستان از اعضای قبایل پایین جامعه است. اعضای شبکه از سال 2018 بازداشت شده‌اند.

این گزارش اعلام کرد که تحقیقات انجام شده به‌وسیله «Arsenal Consulting»، شرکت علمی پزشکی قانونی ایالات متحده شواهدی روی کامپیوترهای برخی افراد بازداشت شده از جمله ویلسون را نشان می‌دهد.

شماره تلفن ویلسون در لیستی از اهداف نرم‌افزاری بود که اوایل سال جاری به عنوان بخشی از پروژه پگاسوس، تحقیق در مورد استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی به‌وسیله سازمان‌های خبری و غیرانتفاعی فرانسه، منتشر شد.

گروه NSO در بیانیه‌ای در واکنش به گاردین مدعی شد :

«بدون توجه به کشورهای خاص و مشتریان، اتهامات مطرح شده در این تحقیق روشن نیست. هنگامی که یک کشور دموکرات به طور قانونی، از ابزارهایی برای بررسی فرد مظنون به سرنگونی حکومت استفاده می‌کند، این امر به هیچ وجه سوءاستفاده از چنین ابزارهایی محسوب نمی‌شود.»

این شرکت جاسوسی اسرائیلی با سیل انتقادات بین‌المللی درمورد اتهامات کمک به دولت‌ها در جاسوسی از مخالفان و فعالان حقوقی مواجه شده، اما اصرار دارد که محصولش تنها با هدف کمک به کشورها در مقابله با جنایات و تروریسم مورد استفاده قرار گرفته است.

پگاسوس، به عنوان جاسوس‌افزار اصلی شرکت، یکی از قوی‌ترین ابزارهای نظارت سایبری موجود در بازار است و اپراتورها به کمک آن می‌توانند به طور مؤثر کنترل کامل تلفن هدف را در اختیار بگیرند، تمام داده‌ها را از دستگاه دانلود یا دوربین و میکروفون را بدون اطلاع کاربر فعال کنند.

منتقدان اظهار داشتند که اقدامات انجام شده در هند بخشی از یک حمله رو به رشد به آزادی‌های مخالفان و جامعه مدنی تحت حکومت ملی ناسیونالیست هندوستان به نخست وزیری نارندرا مودی (Narendra Modi) است.

طبق گزارش‌های منتشر شده در سال جاری، هند یکی از 45 کشوری بود که ده‌ها هزار نفر از آنها به‌وسیله نرم‌افزارهای جاسوسی هدف قرار گرفتند.

دولت هند در این خصوص مدعی شد که استفاده از پگاسوس را به دلایل امنیت ملی انکار یا تأیید نمی‌کند.

در ماه اکتبر 2021، دیوان عالی هند دستور انجام تحقیقات مستقل در مورد استفاده دولت از پگاسوس علیه روزنامه‌نگاران، سیاستمداران مخالف و فعالان، به دلایل استبدادی صادر کرد.

وزارت بازرگانی ایالات متحده، NSO را تحریم و روابط این شرکت مستقر در هرتزلیا را با شرکت‌های آمریکایی به اتهام کمک به دولت‌های خارجی در انجام سرکوب‌های فراملی محدود کرد.

علاوه بر این، شرکت اَپل نیز گروه NSO را متهم به هدف قرار دادن کاربران دستگاه‌های خود کرد و گفت که این شرکت به دلیل رسوایی جاسوس‌افزار پگاسوس باید پاسخگو باشد.

اَپل همچنین به دنبال خسارت زمان و هزینه صرف شده درخصوص سوءاستفاده گروه NSO از جاسوس‌افزارش علیه محصولات شرکت است و در بیانیه‌ای اعلام کرد که هرگونه هزینه‌ای را به سازمان‌ها درخصوص مطرح کردن ادعاییه علیه پگاسوس پرداخت می‌کند.

این دومین بار بود که گروه NSO از سوی یک شرکت فناوری بزرگ آمریکایی هدف قرار گرفته، زیرا فیس‌بوک نیز این شرکت اسرائیلی را در سال 2019 با ادعای هدف قرار دادن کاربرانش در برنامه پیام‌رسان واتس‌آپ متهم کرد.

دادگاه تجدید نظر ایالات متحده دفاع گروه NSO در برابر ادعای مطرح شده از سوی فیس‌بوک را رد کرد.

ماه گذشته، آژانس رتبه‌بندی اعتباری مودی، ارقامی را منتشر کرد که نشان می‌داد گروه NSO با بدهی 500 میلیون دلاری در میان مسائل مربوط به جریان نقدی ایالات متحده پس از قرار گرفتن در لیست سیاه این کشور روبرو شده است.

در عین حال، وزارت دفاع آمریکا اظهار داشت که تعداد کشورهای خریدار فناوری‌های سایبری شرکت‌های اسرائیلی با وجود اتهامات مطرح شده علیه گروه NSO به شدت کاهش یافته است. به گفته وبگاه اسرائیلی کالکلیست (Calcalist)، لیست به‌روز شده ماه نوامبر امسال شامل 37 کشور، کاهش یافته از 102 کشور، است. کشورهای دارای پرونده‌های مشکوک حقوق بشر، از جمله متحدان جدید رژیم صهیونیستی یعنی مراکش و امارات متحده عربی، حذف شده‌اند.

دیگر کشورهای حذف یافته شامل عربستان سعودی و مکزیک هستند. کارشناسان معتقدند که سعودی‌ها از پگاسوس برای جاسوسی جمال خاشقچی (Jamal Khashoggi)، روزنامه‌نگار واشنگتن پست، که در کنسولگری عربستان در استانبول در سال 2018 کشته شد، استفاده کرده بودند. مکزیک نیز از فناوری نظارتی شرکت اسرائیلی برای جاسوسی از روزنامه‌نگاران و فعالان استفاده کرده است.

با این حال، هند در لیست مشتریان این شرکت اسرائیلی هنوز باقی است.

منبع:

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.