کاهش آمار کاربران توییتر
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ گزارشهای منتشرشده از آمار کاربران توییتر در فصل اول ۲۰۱۹ نشان میدهد این شرکت هنوز در روند رشد با مشکلات متعددی روبهرو است.
توییتر در فصل گذشتهی سال جاری میلادی، با افزایش کاربران اولین بار در طول یک سال توانست رکوردی نسبتاً امیدوارکننده ثبت کند. افزایش کاربران این شبکهی اجتماعی به معنای ۳۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه شد که در فصل قبل ۳۲۱ میلیون بود. آمارهای مذکور را خود توییتر و طی گزارشی از وضعیت درآمد و کاربران منتشر شد. البته، رشد اخیر هنوز با دوران اوج توییتر، یعنی ۳۳۶ میلیون کاربر ماهانه در فصل مشابه سال گذشته فاصلهی درخورتوجهی دارد.
مشکلات توییتر در بحث کاربران فعال ماهانه باعث شد آنها از فصل گذشته تصمیم بگیرند آمارهای مرتبط را منتشر نکنند. درنتیجه، گزارش اخیر، آخرین آمارها از تعداد کاربران فعال توییتر محسوب میشود و دیگر چنین گزارشهای رسمی شرکت را شاهد نخواهیم بود.
توییتر ترجیح میدهد کارشناسان و کاربران به عامل جدید بهنام کاربران روزانه دقت کنند. به نظر میرسد این عامل با ثبات بیشتری رشد میکند. اکنون آمار کاربران فعال شبکهی اجتماعی ۱۳۴ میلیون گزارش میشود که در مقایسه با ۱۲۰ میلیون کاربر در فصل مشابه سال گذشته و ۱۲۶ میلیون در فصل گذشته افزایش مناسبی بوده است. مدیران شرکت در بخشهای مختلف از گزارش بیان کردهاند هدف اصلی آنها افزایش همین عامل خواهد بود. بهبیاندیگر، تمرکز آنها دیگر روی کاربران فعال ماهانه نیست. از دیدگاه مدیران، آمار کاربران روزانه دید دقیقتری به تعداد مخاطبان برای نمایش تبلیغات به دست میدهد.
شاید آمارهای منتشرشده دربارهی کاربران فعال روزانه مناسب به نظر برسند؛ اما بههرحال برای شبکهای اجتماعی همچون توییتر هنوز ناچیز هستند. فیسبوک در پایان سال جاری گذشته، آمار کاربران روزانهی ۱.۵ میلیارد نفر را ثبت کرد و فقط ۲۸ میلیون نفر را در فصل چهارم به کاربرانش افزود. در پایان سال ۲۰۱۸، اسنپچت آمار ۱۸۶ میلیون کاربر روزانه و اینستاگرام نیز ۵۰۰ میلیون کاربر مخاطب را فقط در بخش استوریها گزارش دادند.
توییتر قبلاً اعلام کرده بود فقط آمار کاربران با ظرفیت درآمدزایی را اعلام میکند؛ به همین دلیل، آمارهایش در مقایسه با دیگر شبکههای اجتماعی کمتر میشود. درواقع، آنها تعداد کاربرانی را منتشر نمیکنند که تبلیغات مشاهده نمیکنند. مشخص نیست شبکههای اجتماعی دیگر با شمردن کاربرانی که تبلیغ مشاهده نمیکنند، چه مقدار به آمارهای خود افزودهاند. منتهی اکثر شبکههای اجتماعی بهجز توییتر که کاربران زیادی با استفاده از اپلیکیشنهای واسط به آن مراجعه میکنند، کنترل پلتفرم استفادهشدهی کاربران را در دست دارند. بههمیندلیل، آنها بهاحتمال زیادی از همهی کاربران روزانهی خود درآمدزایی میکنند.
توییتر تعداد کاربران روزانه را مهمتر از ماهانه میداند
احتمالاً چند عامل به افزایش کاربران ماهانهی توییتر در فصل گذشته کمک کردهاند. توییتر اعلام کرد در سال گذشته، بهسختی مشغول پاککردن حسابهای کاربری اسپم بوده است؛ درنتیجه، تعداد زیادی حساب کاربری حذف شد که قبلاً بهعنوان کاربران فعال شناخته میشوند. بههرحال، اکنون آن فرایند را تقریباً تمامشده میدانیم. بهعلاوه، افزایش کاربران ماهانه در فصل اول سال، روندی ثابت برای توییتر محسوب میشود. درنتیجه، مشکل اصلی حفظ کاربران جذبشدهی جدید در ماههای آتی خواهد بود. متأسفانه در ماه آتی، از آمارهای توییتر خبری نخواهد بود و متوجه حفظ یا از دستدادن کاربران جدید نخواهیم شد.
توییتر علاوه بر نشان دادن آمارهای ماهیانه و روزانهی کاربران، از گزارش اخیر برای نشان دادن تلاشها در مقابله با محتوای توهینآمیز هم استفاده کرد. شرکت ادعا کرد اکنون ۲.۵ برابر گذشته توییت های حاوی اطلاعات شخصی را پاک میکند. همچنین، ۳۸ درصد از توییت های کشف میشوند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پاک کردهاند. توییتر در گزارش خود دراینباره مینویسد:
سلامت مکالمههای عمومی در توییتر همیشه بهعنوان اولویت اول ما باقی خواهد ماند. درنتیجه، افراد از اینکه بخشی از مکالمه و بحث باشند، احساس امنیت خواهند کرد. بهعلاوه، آنها میتوانند اطلاعاتی مطمئن در پلتفرم ما پیدا کنند.
توهین و آزار و اذیت همیشه یکی از مشکلات اصلی توییتر بوده که افراد را از پلتفرم دورنگه میداشته است؛ بههمیندلیل، تلاشهای شرکت برای رفع مشکل میتواند در طولانیمدت به نفع آنها تمام شود. درنهایت، باید بدانیم اعداد منتشرشده نسبی هستند و نمیتوان با توجه به آنها آماری دقیق از عملکرد توییتر در مقابله با آزار و اذیت به دست آورد.