چین از آَشیانه پهپادهای خود رونمایی کرد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ادغام فناوریها در جنگافزارهای مدرن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. یک خودرو زرهی سبک که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون وظیفهی حمل نیروها را داشته یا توپخانهای پشت آن نصب شده است. از طرفی هواپیماهای بدون سرنشین انفجاری وجود دارند که تغییرات گستردهای را به میدان نبرد وارد کرده و تقریباً از دهه 80 وجود دارند.
ترکیب جنگافزارهای یاد شده یک خودرو زرهی را به وجود میآورد که علاوه بر جابهجایی نیروها و حمل یک توپخانه در پشت خود، به عنوان آشیانهای برای پهپادها نیز عمل میکند. در نتیجه میتواند همهی میدان نبرد را زیر نظر گرفته و دقت حملات را افزایش داد.
در زمان برگزاری «نمایشگاه یکپارچهسازی ارتش-جامعه مدنی پکن 2019» (Beijing Civil-Military Integration Expo 2019)، چین خودرویی زرهی را به نمایش گذاشت که میتوانست 12 پهپاد را با خود حمل و پرتاب کند. این وسیله توسط «یانجینگ اتو» (Yanjing Auto) تولید شد و یک خودروی 4x4 است که میتواند با سرعت 123 کیلومتر در ساعت در مسیرهای خارج جادهای حرکت کند.
4 عدد از لانچرها مخصوص پهپادهایی کوچک «SULA30» هستند که زمانی پروازی بیش از یک ساعت دارند. 8 پرتابکنندهی دیگر مخصوص نگهداری از پهپادهای بزرگتر «SULA89» هستند. هواپیمای بدون سرنشین SULA89 میتواند تا 1.8 کیلوگرم مواد منفجره با خود حمل کرده و با سرعتی معادل 177 کیلومتر در ساعت به هدف برخورد کند.
در متن گزارشهای منتشر شده به نقش انسانها در هدفگیری هیچ اشارهای منتشر نشده است. با وجود این پهپادها میتوانند اطلاعات جمعآوری شده را برای مراکز فرماندهی و اپراتورها ارسال کنند. با وجود این مشخص نیست که موشکهای پهپادها به سمت اهداف انتخابی توسط انسانها حرکت میکنند یا پس از شلیک هدف خود را انتخاب میکنند. همچنین به نظر میرسد حجم پهپادهای پرتاب شده و شیوهی طراحی توپخانهی پشت خودروی زرهی، نشاندهنده این است که انسانها تنها هدف را پیش از شلیک انتخاب میکنند.