چین، رهبر احتمالی اینترنت اشیای جهان در سال 2024
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان صنعت براین باورند که در سال 2024، چین از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت و به بزرگترین بازار اینترنت اشیا (IoT) در جهان تبدیل خواهد شد. یکی از عوامل تحریک کننده این رشد، هزینههای کلان این کشور است. پیشبینی میشود که سرمایهگذاری چین در اینترنت اشیا تا سال 2024 به 300 میلیارد دلار برسد. براساس اطلاعات شرکت بینالمللی داده (IDC)، نرخ رشد سالانه مرکب چین طی 5 سال به 13 درصد رسیده است؛ با این نرخ، در سال 2024، هزینههای چین برای اینترنت اشیا 26.7 درصد از کل هزینههای جهانی را تشکیل میدهد و پس از آن ایالات متحده با 28.3 درصد و اروپای غربی با 23.4 درصد رتبههای بعدی را به خود اختصاص میدهند.
خبرگزاری شینهوا (Xinhua) گزارش داد که از 20 کشور ذکر شده در گزارش شرکت بینالمللی داده، هزینههای اینترنت اشیای تولید، دولتی و مصرفی بیش از نیمی از کل هزینههای بازار را تا سال 2024 به خود اختصاص خواهد داد.
جاناتان لئونگ (Jonathan Leung)، یک تحلیلگر ارشد بازار در شرکت بینالمللی داده در چین گفت :
«در حالیکه چین به مسیر خود برای پیشرفت ادامه میدهد، ما انتظار داریم بازار در سالهای آینده دوباره اوج گیرد، زیرا شرکتها شروع به درک نقش حیاتی اینترنت اشیا در پیشگیری و کنترل اپیدمی و همچنین تواناییهای خود در کاهش اختلالات بازار میکنند.»
هموار شدن مسیر در زندگی روزمره چینیها به کمک اینترنت اشیا
در چین، اینترنت اشیا تقریباً وارد هر صنعت تجاری و سیستم عمومی شده است. حضور اینترنت اشیا نه تنها در بخشهای تولیدی و صنعتی، بلکه در حوزههای حمل و نقل، خدمات شهری، مراقبتهای بهداشتی، خردهفروشی، کشاورزی و حتی کاهش آلودگی دیده میشود که یک مسئله مهم در چین به شمار میرود.
خدمات اشتراک دوچرخه در چین مانند «Ofo» و «Mobike»، که اجازه اجاره دوچرخه از طریق یک برنامه موبایل را میدهد، رونق گرفته است. این دوچرخههای رنگارنگ و مجهز به اینترنت اشیا هم اکنون در چین یک چشمانداز معمول است.
به گفته کارشناسان، بدیهی است که دولت چین از توسعه اینترنت اشیا به عنوان یک قدرت ملی حمایت خواهد کرد. تولید کنندگان اینترنت اشیا تخفیف مالیاتی میگیرند و برای هدایت این حمل و نقل مستقل، چین در زمینه دانش هوش مصنوعی، علم داده و سایر روندهای فناوری آینده، متخصصانی را به خدمت میگیرد. امروزه، علاوه بر دولت، کارآفرینان چینی با گسترش مراکز استارتآپ اینترنت اشیا ریسکپذیری بیشتری دارند. اپراتورهای تلفن همراه چین نیز با دسترسی به ارتباطات ایمن، قابل اعتماد و هوشمند برای مشاغل موجود در این کشور، نقش بزرگی در این پیشرفتها دارند.
کارشناسان معتقدند که چین برای افزایش بهرهوری و سادهسازی و به طور خودکار فرآیندهای تولید با کمک اتصال به اینترنت، روی اینترنت اشیا شرطبندی میکند؛ با پشتیبانی دولت، پکن قرار است به رهبر جهان در این صنعت تبدیل شود. اگرچه چالشهایی وجود دارند که باید برطرف شوند. تیم فنی واکنش اضطراری شبکه رایانهای ملی / مرکز هماهنگی چین بر اهمیت وجود یک چارچوب امنیتی مناسب همسو با استانداردهای اخلاقی داده تأکید کرده است. استقرار اخیر در زیرساختهای پیشرفته تأمین در چین، متشکل از تولیدکنندگان تجهیزات دستگاه، سیستمهای نرمافزاری و شرکتهای ابری، ارائه دهندگان مخابرات و ادغام کنندههای سیستم، نشان میدهد که اینترنت اشیا میتواند با خیال راحت و ایمن در بخشهای مختلف تجاری و مصرفی به کار گرفته شود.