about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

اپل در تعدادی از مدل‌های مک‌بوک سال ۲۰۲۱ به‌جای پردازنده‌ی اینتل از پردازنده‌های مبتنی بر معماری آرم استفاده خواهد کرد که طبق نظر کارشناسان، تصمیمی منطقی خواهد بود.

گزارش‌های متعدد رسانه‌های فناوری ادعا می‌کنند که اپل در تعدادی از لپ‌تاپ‌های خود در سال آینده، از پردازنده‌های اختصاصی مبتنی بر معماری ARM استفاده خواهد کرد. اخبار مهاجرت اپل در گروه مشتریان اینتل، از سال ۲۰۱۸ در رسانه‌ها مطرح شد و گزارش‌های اخیر، آن‌چنان عجیب نیست. به‌هرحال، با انتشار هر خبر و گزارش جدید، احتمال قطعی بودن تصمیم اپل بیشتر می‌شود و شاید در WWDC پیش رو، شاهد اعلام رسمی تصمیم شرکت باشیم.

مایکروسافت نیز ازجمله‌ی شرکت‌هایی است که استفاده از پردازنده‌های مبتنی بر معماری ARM را مورد آزمایش قرار داده است. ردموندی‌ها سال‌ها پیش استفاده از پردازنده‌های آرم در سخت‌افزارهای خود را شروع کرد. اقدام آن‌ها به سال ۲۰۱۱ و پروژه‌ی شکست‌خورده‌ی ویندوز RT بازمی‌گردد. ردموندی‌‌ها امروز بسیاری از مشکلات RT را در ویندوز ۱۰ برطرف کرده‌اند و دیگر شاهد سیستم‌عامل محدودی نیستیم. از دستاوردهای مهم سال‌های اخیر برای اکوسیستم مبتنی بر آرم می‌توان به دستگاه‌هایی همچون گلکسی بوک اس و سرفیس پرو ایکس اشاره کرد که قابلیت اتصال دائم به اینترنت را به دستگاه‌های پردازشی آورده‌اند. قابلیتی که هیچ‌گاه با پردازنده‌های اینتل و AMD ممکن نبود. چنین دستگاه‌هایی باهدف رفع نیازهای یک بازار خاص و البته قابل‌توجه، ساخته می‌شوند.

با مهاجرت اپل به آرم، تقاضا برای لپ‌تاپ‌های مجهز به این معماری در همه‌ی بخش‌های بازار بیشتر می‌شود

عرضه‌ی رایانه‌های شخصی مبتنی بر پردازنده‌ ARM توسط اپل، نتایج شیرین و درعین‌حال ناخوشایندی را برای مایکروسافت به همراه دارد. تراشه‌ی هشت هسته‌ای اپل A12 Bionic Chip قدرت پردازشی بسیار بیشتری را حتی نسبت به پردازنده‌ی مایکروسافت SQ1 ساخت کوالکام در سرفیس پرو ایکس به کاربر ارائه می‌کند. از طرفی، برتری‌های iPadOS و سخت‌افزار اختصاصی اپل نیز نسبت به مایکروسافت، همیشه ثابت‌شده است.

اپل برای استفاده از پردازنده‌های مبتنی بر آرم، برتری‌ها و شانس‌های بیشتری دارد. آن‌ها احتمالاً موفقیت اولیه‌ی بیشتری را نسبت به مایکروسافت تجربه خواهند کرد. اگر پردازنده‌ی مبتنی بر آرم، در نسخه‌های پایین رده‌ی لپ‌تاپ مک‌بوک ایر استفاده شود، می‌توان انتظار موفقیت قابل‌توجهی را در بازار داشت. این کامپیوتر شخصی اکنون هم در نسخه‌هایی مجهز به پردازنده‌ی دو هسته‌ای اینتل (Core i3-1000NG4) به بازار عرضه می‌شود. اگر پردازنده‌ای قدرتمند همچون Snapdragon 8cx در آن استفاده شود، حتی در شبیه‌سازی اجرای برنامه‌های x86-32-bit هم کارایی خوبی خواهد داشت.

استفاده از آرم در کامپیوترهای شخصی اپل هم مانند تولیدکننده‌های دیگر نیاز به بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری دارد. احتمالاً سیستم‌عامل مک نیز در هماهنگ شدن با آرم با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود. اپلیکیشن‌های مشهور از شرکت‌هایی همچون ادوبی، احتمالاً چالش توسعه‌ای جدی خواهند داشت و برای پورت شدن کامل به سیستم جدید، به زمان قابل‌توجهی نیاز دارند. کاربران مک اکنون هم در حال مهاجرت از اکوسیستم ۳۲ بیتی هستند چون مک کاتالینا دیگر از این معماری پشتیبانی نمی‌کند. درنهایت، ترکیب تغییرات سیستم‌عامل و سخت‌افزار، چالش‌هایی را ازلحاظ هماهنگ شدن برای کاربران به همراه دارد.

اپل نسبت به مایکروسافت ارتباط بهتری با جامعه‌ی توسعه‌دهنده‌ها دارد. درنتیجه هرگونه مهاجرت بین سیستم‌‌ها، برای کوپرتینویی‌ها آسان‌تر خواهد بود. هرگاه اپل حرکتی را در سمت نرم‌افزار و سیستم‌عامل انجام می‌دهد، جامعه‌ی توسعه‌دهنده‌ها به‌سرعت با شرکت هماهنگ می‌شوند. به‌علاوه، آن‌ها اپلیکیشن‌های iPadOS را هم برای مک عرضه خواهند کرد که تأثیر مهمی در پیشرفت اکوسیستم دارد.

تهدید احتمالی اپل در مهاجرت به آرم، در طراحی داخلی مبتنی بر معماری آرم دیده می‌شود. اینکه شرکت در مدت کوتاه چندساله بتواند پردازنده‌هایی قدرتمند طراحی و تولید کند، خارق‌العاده به نظر می‌رسد. به‌هرحال کوپرتینویی‌ها با ورود به مسیر جدید، مشکلاتی را برای درآمدزایی اینتل ایجاد می‌کنند و با ادامه یافتن مهاجرت کامپیوترهای شخصی شرکت، بازار تیم آبی با چالش جدی روبه‌رو می‌شود.

نتیجه‌ی خوب تغییر مسیر اپل از اینتل به آرم، در توسعه‌ی بازار و گسترش نفوذ شرکت آرم دیده می‌شود. با اضافه شدن شرکت‌های جدید به جمع مشتریان طراحی آرم، آن‌ها اکوسیستم گسترده‌تری خواهند داشت. مایکروسافت به‌عنوان یکی از مشتریان اصلی تاکنون مشارکت‌های قابل‌توجهی در توسعه‌ی آرم داشته است. آن‌ها همچنین در سال ۲۰۲۱ احتمالاً از دستاورد مهم پشتیبانی Win32-64bit هم رونمایی می‌کنند که تأثیر عمیقی بر هماهنگی اپلیکیشن‌ها با معماری پرطرفدار خواهد داشت.

وقتی اپل برای محصولات خود از طراحی آرم استفاده کند، در بازار کامپیوترهای شخصی دیگر هم شاهد افزایش تقاضا برای چنین کامپیوترهایی خواهیم بود. خوشبختانه مایکروسافت و تعدادی از شرکایش اکنون در آن سمت بازار قرار دارند و رقابت به‌صورت نزدیک‌تری ادامه پیدا می‌کند. حتی اینتل هم امروز واکنش‌های جدی به تهدید آرم را شروع کرده است. به‌عنوان‌مثال، ریزمعماری نسل بعدی آن‌ها موسوم به Tremont که با Lakefield عرضه می‌شود، بسیاری از قابلیت‌ها و مزیت‌های آرم را با کمترین چالش و نقاط ضعف، به ویندوز می‌آورد.

همان‌طور که گفته شد، اکنون مایکروسافت هدایت حرکت آرم به سمت لپ‌تاپ‌ها را بر عهده دارد. از طرفی اپل به‌احتمال‌زیاد در سال ۲۰۲۱ سهم عمده‌ای از اعتبار این حرکت را به خود اختصاص می‌دهد. باتوجه‌به روندهای کنونی می‌توان این ایده را برای آینده‌ی دنیای کامپیوترهای شخصی همراه، روشن و قطعی دانست که با دودسته‌ی مشخص، تعیین می‌شود: کامپیوترهای نازک باقابلیت اتصال دائمی 4G و 5G و لپ‌تاپ‌های ضخیم‌تر و بزرگ‌تر با پردازنده‌های قدرتمند اختصاصی. درنهایت احتمالاً شاهد ادامه‌دار شدن روند کنونی در ساختار جدید بازار هم خواهیم بود. اپل، بخش مصرف‌کننده‌ی بازار را تصاحب می‌کند و مایکروسافت هم در جذب مشتریان با نیازهای بهره‌وری و وظایف کاری، موفق می‌شود.

منبع:

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.