پیگیری هوشمند سازی خطوط ریلی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره فعالیتهای حوزه حملونقل هوشمند گفت: ما در این حوزه دو مسیر را در پیشگرفتهایم، یک مسیر بالا به پایین است که به تدوین ســند حملونقل هوشــمند میپردازد و یک مسیر پایین بــه بالا که برای رسیدن به اهداف هوشمند سازی باید یک سری پروژههای کوچک هوشمند سازی تعریف کنیم.
سیستم تماس اضطراری در حوزه خودروهای تجاری تعریف شد
وی افزود: بهعنوانمثال در حوزه اتوبوس و کامیون سیستم مدیریت سوخت و در حوزه خودروهای تجاری سیستم تماس اضطراری را تعریف کردهایم، چراکه در زمان رخ دادن تصادف یکزمان طلایی برای رسیدگی به مصدومان وجود دارد و اگر در این زمان رسیدگی انجام شود احتمال زنده ماندن مصدومان بسیار بالا میرود.
دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی در ادامه گفت: این سیستم بــا همکاری یک شــرکت اتوبوسسازی، یکی از اپراتورهای تلفن همراه و یک شــرکت دانشبنیان انجامشده است و قابلیــت اجرا در تمــام خودروها را دارد. یا بهعنوانمثال در حوزه حملونقل ریلــی پروژههایی برای افزایش بهرهوری در این ناوگان تعریف کردهایم.
منطقی اضافه کرد: در این پــروژه به دنبال تعمیر و نگهداری هوشــمند بودهایم، یعنی اجزایی که دچار آسیب میشوند را شناسایی کنیم و قبل از اینکه وارد فضای بحرانی شود تعمیر یا تعویض شــود تا لوکوموتیو در ایستگاه قطار متوقف نشود. در صورت فقدان این بررسی هوشمند ممکن است فرآیند تعمیر لوکومتیو چند ماه به طول بیانجامد اما با این روش پروســه تعمیر چند روز بیشتر طول نخواهد کشــید.
وی در پایان گفت: در حوزه راهآهن، پروژه هوشـمند ســازی خطوط ریلی را پیگیری میکنیم که در این روش امکان کنترل کل زیرساختهای راهآهن که به نسبت وسیع هم هست وجود دارد. همچنین در بنادر، تخلیه و بارگیری هوشمند را پیشــنهاد دادهایم که باعث میشود کشتیها و کامیونهای در صف، با مدیریــت انبارهای خالی بهصورت بهینه مدیریــت شوند. این پــروژههــا در حوزههای مختلف تعریفشدهانــد تا فرهنگ هوشمند سازی در کشور جا بیفتد.