about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ هم‌اکنون شرکت‌های بسیاری مانند گوگل و مایکروسافت در حال توسعه‌ی رایانه‌ی کوانتومی بوده و این فناوری به آرامی در حال پیشرفت است. در رایانه‌های کوانتومی به جای استفاده از بیت دیجیتالی از کیوبیت1 (Qubit) استفاده می‌شود و در نتیجه‌ی همین موضوع سرعت انجام محاسبات به میزان بسیار زیاد افزایش پیدا می‌کند. سامانه‌های کوانتومی با وجود مزایای بسیاری که دارند بسیار ناپایدار و شکننده هستند و کوچک‌ترین تغییری در آن‌ها می‌تواند جامعیت داده‌ها را از بین برده و از قابلیت اعتماد پایینی بهره می‌برد.
به تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاه سیدنی استرالیا نوعی هوش مصنوعی توسعه داده‌اند که می‌تواند زمان نابودی و از بین رفتن قابیلت اعتماد سامانه‌های کوانتومی را پیش‌بینی کند. این هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی ایجاد شده و می‌تواند واهمدوسی کوانتومی2 (Quantum decoherence) ایجاد شده را که به صورت تصادفی رخ می‌دهد، پیش‌بینی و از آن جلوگیری کند. معماری نرم‌افزار مذکور به پژوهشگران اجازه می‌دهد حتی در زمان‌هایی که سامانه فاقد اطلاعات است، حالات آن را بررسی کرده و با ایجاد اقدامات متقابل جدید، عمر حالت کوانتومی را افزایش بدهند. همچنین بر اساس اسناد منتشر شده برای استفاده از این روش نیازی به سخت‌افزارهای جانبی وجود ندارد.
مایکل بیرکاک (Michael Birecuk)، یکی از محققان پروژه‌ی یاد شده گفت: «بسیاری از اجزای به کار رفته در تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های کوانتومی بعد از مدتی کارایی خود را از دست می‌دهند؛ اما برخلاف قطعات تلفن‌های هوشمند که عمری چند ساله دارند، این چرخه عمر برای فناوری کوانتومی در کسری از ثانیه اندازه‌گیری می‌شود.»
بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، اگر بتوان نحوه‌ی شکست سیستم را پیش‌بینی کرد، می‌توان از واهمدوسی جلوگیری کند. به همین منظور محققان الگوریتمی را آموزش داده‌اند که می‌تواند تعداد بسیار زیادی از حالت‌های شکست کوانتومی را بررسی کرده و مشخص کند کدام حالت ممکن است در آینده‌ی نزدیک رخ بدهد.
بیرکاک گفت: «انسان‌ها خود به طور معمول می‌توانند تجربیات روزانه و حوادثی که رخ می‌دهد را پیش‌بینی کنند. به عنوان مثال زمانی که ما در حال بازی تنیس هستیم، می‌توانیم تنها با مشاهده‌ی حرکت توپ روی هوا، محل فرود آن و نتیجه‌ای که به دست می‌آید را پیش‌گویی کنیم. این کار امکان‌پذیر است؛ زیرا قوانین حرکتی توپ و جاذبه شناخته شده بوده و ثابت هستند؛ اما چه اتفاقی خواهد افتاد اگر این قوانین به صورت تصادفی تغییر بکنند؟ در چنین شرایطی دیگر امکان پیش‌بینی نوع حرکات توپ امکان‌پذیر نخواهد بود.»
وی افزود: «موضوع ذکر شد دقیقاً همان چالشی است که ما در واهمدوسی تصادفی سامانه‌های کوانتومی با آن مواجه هستیم. همچنین در قلمرو پردازش کوانتومی امکان دیدن وجود ندارد بنابراین باید بتوانیم چگونگی و زمان شکست تصادفی سامانه‌ی کوانتومی را حدس بزنیم. ما باید بتوانیم در حالی که چشم‌بندی به صورت داریم نوسانات تصادفی توپ تنیس را شناسایی کنیم.»

___________________________

1- کیوبیت یا بیت کوانتومی کوچک‌ترین واحد پردازش داده در رایانه‌های کوانتومی است و برخلاف بیت دیجیتالی که تنها حالت‌های صفر و یک را به خود می‌گیرد، دارای حالت سومی است که هر دو ویژگی صفر و یک را به صورت هم‌زمان در خود دارد.
2- همدوسی یکی از ویژگی‌های فیزیکی امواج است. در فیزیک دو منبع موج کاملاً همدوس است اگر هر دو اختلاف‌فاز و فرکانس یکسان داشته باشند. واهمدوسی نیز نتیجه‌ی برهم‌کنش سامانه‌های کوانتومی با محیط اطراف آن‌هاست، باعث فروافت همدوسی و از بین رفتن درهم‌تنیدگی در سامانه‌های کوانتومی می‌شود.

 

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.