پیشبینی حملات سایبری در نیروی هوایی آمریکا
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ نیروی هوایی، از قراردادی رونمایی کرده است که بنا بر آن شرکت سوترا (Sotera)، متعهد میشود در ازای دریافت مبلغ 9.8 میلیون دلار، نرمافزاری را طراحی و پیادهسازی نماید که بتواند حملات سایبری را پیشبینی نموده و حتیالامکان قابلیت شناسایی افراد خرابکار و پیشگیری از فعالیتهای سایبری آنها را در دسترس مسئولان سایبری نیروی هوایی قرار دهد.
بر اساس جزئیات این قرارداد که باهدف توسعه نمونه اولیه نرمافزار پیشبینی کننده تحلیلی در سامانه قراردادهای پنتاگون منتشرشده است، سوترا متعهد میشود تا نرمافزاری با قابلیت رصد مداوم، جمعآوری اطلاعات از منابع متعدد، ترکیب مجموعه اطلاعات بهدستآمده و پیشبینی فعالیتهای مرتبط با عملیاتهای سایبری احتمالی طراحی کند تا بهعنوان معماری اصلی و زیرساختی برای تجمیع نمونههای آزمایشی مورداستفاده نیروی هوایی آمریکا قرار گیرد.
در سمت دیگر قرارداد فوق، آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی قرار دارد که متعهد به پرداخت مبلغ 9.8 میلیون دلار برای انجام پروژه توسط سوترا تا جولای 2021 است.
این قرارداد، نشانگر اعتقاد نیروی هوایی آمریکا به ضربالمثل ایرانی است که میگوید: «پیشگیری بهتر از درمان است.» اما آنچه باید موردتوجه قرار گیرد، نحوه جمعآوری دادهها و منابع متعدد مورداستفاده است. آیا نیروی هوایی آمریکا و بهطور عمومیتر پنتاگون، قصد دارد با نقض بیشازپیش حریم خصوصی افراد، به گردآوری اطلاعات و تحلیل و یکپارچهسازی آنها بپردازد یا تنها به رصد غیرفعال اطلاعات منتشرشده خواهد پرداخت؟ درصورتیکه مورد اول مدنظر باشد، این شیوه عملکرد پنتاگون، میتواند تبعات متعددی را در پی داشته باشد؛ سادهترین آنها مقابلهبهمثل نهادهای اطلاعاتی و نظامی سایر کشورها، همچون روسیه و چین خواهد بود و آنها نیز به گردآوری گسترده اطلاعات شخصی خواهند پرداخت تا جایی که دیگر چیزی به نام اطلاعات شخصی معنا نداشته باشد. لذا لازم است هرکسی که به حریم شخصی خود کوچکترین توجهی دارد، از انتشار اطلاعات شخصی در اینترنت بپرهیزد و حتی در انتشار اطلاعات غیرشخصی نیز، محتاطانهتر عمل کند.