پیشرفت آمریکا در حوزه جنگ الکترومغناطیسی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اتوماسیون سیستمها، به طور چشمگیری باعث پیشرفت چشمانداز بلندمدت چگونگی اجرای جنگ مدرن میشود. همگرائی جنگ الکترونیک و قابلیتهای سایبری، فرصتهایی در طیفهای مختلف، از جمله طیف الکترومغناطیسی، ارائه میدهد. اکنون این سؤال مطرح میشود که آیا آمریکا از مسیر اصلی به سوی فناوری سایبری در قرن بیست و یکم فاصله گرفته است؟
ویلیام جی کانلی (William G. Conley)، معاون مرکز جنگ الکترونیک وزارت دفاع آمریکا، دیدگاهش را در مورد جنگ الکترونیک و ظهور فناوریهایی مانند خودکارسازی، میکرودرون ها و فوتونیکهای یکپارچه در بیانیهای اینگونه اعلام کرد: «این دیدگاه فوقالعاده در مورد توانایی ما در انجام کارها در طیف الکترومغناطیسی است وقتی تصمیم میگیریم کمی متفاوت و آرام به مشکلات نزدیک شویم.»
با توجه به مطالعات اخیر در رابطه با همپوشانی و کاربرد جنگ الکترونیک و سایبری توسط موسسه تحقیقات فناوری جورجیا، ادغام و اجرای فناوریهایی مانند فوتونیکهای پیشرفته میتواند باعث کاهش نیازهای انرژی برای سربازان در میدان جنگ شود.
کانلی با اشاره به اینکه بیشتر طیف الکترومغناطیس قابلاستفاده برای ارتباطات فرکانس رادیویی کمتر از 110 گیگاهرتز (GHz) است، توضیح داد: «ما در معرض پردازش 110 گیگاهرتز قرار داریم، کاری که یک دهه پیش، حتی رؤیای انجام آن را نداشتیم.»
وی با مقایسه ظهور قابلیتهای اینچنینی در شرایط انسانی، مانند دید بصری، ادامه داد: «ما میتوانیم همه چیزهای مقابل صورتمان را با مردمک چشم ببینیم. در طیف الکترومغناطیسی، مجبور بودیم انتخاب کنیم که کجا را نگاه کنیم. با تکمیل این فناوریها، ما آنها را در سیستمهایمان ادغام کردیم؛ به این معنا که قادریم در یک زمان به چندین مکان نگاه کنیم. این همان چیزی است که از دیدگاه جنگ الکترونیک تغییری اساسی و مهم برای ما به همراه خواهد داشت.»
معاون جنگ الکترونیک وزارت دفاع آمریکا گفت: «توانایی شناخت و درک محیط اطراف از طریق طیف الکترومغناطیسی به ما این امکان را میدهد تا با درک نیت دشمن در محیط عملیاتی، کاری انجام دهیم که برای ما مطلوب و برای دشمن نامطلوب باشد. با توجه به پیشرفت دشمنان در تواناییهای جنگ الکترونیکی، کشور ما نتوانسته موقعیت قبلی خود را حفظ کند و باید خود را تقویت کند.»
این مقام دولتی اضافه کرد: « استیلا در حوزههای زمینی، هوایی، دریایی، فضایی یا فضای سایبری بر اساس توانایی در یافتن یا کنترل طیف الکترومغناطیسی قابل پیشبینی است. تواناییهای موردنیاز و ضروری باید متعادل شود و باید به خطرات امنیتی توجه شود. استفاده از منابع وزارت دفاع و به حداکثر رساندن موارد قابلدسترس در بخش تجاری با وجود سختی، اما غیرممکن نیست.»
به گفته کانلی، آمریکا از میزان نوآوریهایی که در دنیای تجاری اتفاق میافتد، فراتر خواهد رفت.
ویلیام کانلی اظهار داشت: «در حال حاضر، ما با برنامه اجرایی ظریفی کار میکنیم. ایجاد تعادل بین ساخت طرح فوری برای ارائه هدایت عملی، بدون تحریک نوآوری، چالش واقعی است.»