about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

این روزها پیامک هشدار تماس های خارجی برای مشترکان تلفن همراه در ایران ارسال می‌شود؛ هشداری که همه مشترکان باید آن را جدی بگیرند. در این مطلب ماجرا را موشکافی می‌کنیم.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان ؛ مشکلی که برای بیشتر اپراتورهای دنیا در سال‌های گذشته به‌وجود آمده است، «Wangiri Fraud» یا «Wangiri Scam» نام دارد. در این مشکل، فرد مهاجم یک سری شماره‌های رند یا ویژه از سرویس‌های فروش شماره خریداری کرده و به‌صورت رندوم با شماره‌های تلفن همراه در سراسر دنیا تماس گرفته و بلافاصله قطع می‌کند. در واقع هدف از این تماس‌ها این است تا یک پیامک تماس از دست رفته (missed call) برای مخاطب مورد نظر ارسال شود.

روش کلاهبرداری با تماس های خارجی

کلاهبرداری در این روش اغلب به‌صورت تحمیل هزینه اضافی و زیاد برای فرد قربانی است و چون شماره، مربوط به کشورهای دیگر است و شماره بین‌الملل محسوب می‌شود، هزینه سنگینی برای تماس از فرد گرفته خواهد شد. بسیاری از افراد عادت دارند، با شماره‌ای که تماس گرفته، دوباره تماس بگیرند و بدین روش، افراد کلاهبردار موفق به اخذ هزینه سنگین از فرد می‌شوند.

در صورتی هم که فرد دوباره تماس بگیرد، یک پیام ضبط شده برای فرد پخش خواهد شد که اکثرا طولانی هم هستند تا هزینه تحمیلی بیشتر شود. اغلب پیام‌ها هم مربوط به برنده شدن در لاتاری و غیره می‌باشد که موضوع‌های جذابی مطرح می‌شود تا فرد به مکالمه ادامه دهد.

در مورد تاریخچه این نوع کلاهبرداری می‌توان گفت که برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ در آمریکا ظهور کرد. پس از آن‌که افراد کلاهبردار توانستند در آمریکا به موفقیت‌هایی برسند، این نوع کلاهبرداری و تماس های خارجی در ایرلند، اسکاتلند و آلمان نیز اجرا شد.

نکته قابل توجه این است که این تماس های خارجی از کشورهای کوچک مانند بوتسوانا، گینه و گویان هستند که شماره تلفن آنها به‌ترتیب با کدهای +۲۶۷، +۲۴۲۴ و +۵۹۲ شروع می‌شوند. البته گفتنی است این تماس‌ها از کشورهای دیگری هم گرفته می‌شوند؛ همانطور که در ایران بیشتر تماس‌ها از آذربایجان با پیش شماره +۹۹۴ است.

راهکارهای دفع خطر

بر همین اساس اپراتورهای تلفن همراه ایرانی به مشترکان خود هشدار می‌دهند که برای جلوگیری از تحمیل هزینه تماس زیاد، از پاسخگویی و تماس مجدد به شماره‌های ناشناس خارجی خودداری کنند.

 تماس های خارجی

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم به مشترکان تلفن همراه هشدار می‌دهد که در صورت تماس گرفته شدن توسط شماره‌هایی با پیش شماره‌ای به‌غیر ۰۰۹۸ یا ۹۸+، سریع تماس را قطع کرده و به هیچ عنوان با این شماره تماس نگیرند. به کاربران هشدار داده می‌شود که در صورت پاسخگویی به تماس‌های خارجی، از تماس مجدد با این شماره‌ها جدا خودداری کنند تا متحمل هزینه‌های سنگین نشوند.

متاسفانه در صورت تحمیل هزینه زیاد برای فرد، بلافاصله از طرف اپراتور اطلاع داده نمی‌شود و فرد زمانی متوجه اوضاع وخیم می‌شود که قبض تلفنش صادر شده و مشاهده می‌نماید. بنابراین برای جلوگیری از این رخداد، چند راه ساده وجود دارد که در ادامه گفته می‌شود:

  • تا آنجا که می‌توانید به این تماس‌های خارجی پاسخ ندهید.
  • اگر هم تماس از دست رفته با شماره خارجی داشتید، وسوسه نشوید و دوباره با آن تماس نگیرید.
  • همچنین می‌توانید شماره‌هایی که با شما تماس گرفته‌اند را مسدود کرده یا به اپراتور مربوطه خود بدهید.

منبع:

تازه ترین ها
آغاز
1405/05/17 - 11:47- آسیا

آغاز بررسی امنیت سایبری محصولات پالو آلتو توسط چین

چین بررسی امنیت سایبری محصولات شبکه‌های پالو آلتو را با توجه به خطرات سایبری علیه زیرساخت‌های اطلاعاتی حیاتی آغاز کرد.

حمایت
1405/05/17 - 11:38- اروپا

حمایت ۱.۵ میلیارد دلاری ائتلاف جهانی از دفاع سایبری اوکراین

اوکراین مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار برای دفاع دیجیتال و امنیت سایبری از ائتلاف فناوری اطلاعات ۱۸ کشور دریافت کرد.

تحریم‌های
1405/05/17 - 11:31- اروپا

تحریم‌های جدید سایبری علیه روسیه توسط نیوزیلند

وزیر امور خارجه نیوزیلند از اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه و عوامل سایبری مرتبط با این کشور خبر داد.