about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

ورود رایانش کوانتومی به فضا

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ کشور چین از مدت‌ها قبل در حال ساخت اولین ماهواره‌ی ارتباط کوانتومی دنیا بود. این طرح اولین بار در سال 2001، توسط آنتون زیلینگر(Antone Zeilinger)، فیزیکدان دانشگاه وین آلمان (University of Vienna)، به آژانس فضایی اروپا (European Space Agency) ارائه شد و مدتی بعد شروع به کار روی ماهواره‌ی کوانتومی چین‌کرد.
هدف از ساخت این ماهواره ایجاد یک شبکه‌ی ارتباطی با امنیت بالا و ضد هک بود تا امکان سرقت اطلاعات را از بین ببرد. ماهواره‌ی مذکور با هدف توزیع کلیدهای رمزنگاری بین دو ایستگاه موجود در چین و اروپا ایجاد شد و قرار است دو قاره‌ی آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل کند.
در رایانه‌های کوانتومی برخلاف رایانه‌های امروزی از محاسبات کوانتومی و کیوبیت1 برای پردازش اطلاعات استفاده می‌شود. باوجود این، کیوبیت‌ها بسیار شکننده بوده و از پایداری مناسبی برخوردار نیستند. در آزمایش انجام شده توسط محققان، دورترین فاصله‌ی انتقال اطلاعات 143 کیلومتر اعلام شد؛ اما آن‌ها قصد دارند با ارسال ماهواره مذکور، فاصله‌ی انتقال داده‌ها را تا 1200 کیلومتر افزایش دهند.

 

 

تصویر اولین ماهواره ی کوانتومی دنیا

 


ماهواره‌ی ساخته شده مانند شبکه‌ی کوانتومی  ایجادشده بر پایه‌ی فیبر نوری اروپا، چین و  آمریکا، از اصول رمزنگاری کوانتومی استفاده می‌کند. در این شبکه با استفاده از زیر نظر گرفتن جریان داده‌های تصادفی رمزنگاری شده و اختلال‌های ایجاد شده در زمان انتشار، می‌توان با ضریب اطمینان بالایی اطلاعات را بین دو نقطه منتقل کرد. به کمک این ویژگی اگر فردی بخواهد اقدام به شنود اطلاعات بکند به راحتی شناسایی خواهد شد. ماهواره‌ی کوانتومی معرفی شده از روش مشابه‌ای در فضا استفاده می‌کند و  برای برقراری ارتباط ماهواره‌ای بین دو قاره‌ی آسیا و اروپا از یک لیزر با سرعت بالا استفاده می‌شود.
ماهواره‌ی کوانتومی مذکور در تاریخ 15 آگوست 2016 با موفقیت به فضا پرتاب شد. با وجود این هنوز در حال آزمایش بوده و هیچ تضمینی برای موفقیت‌آمیز بودن شبکه‌ی کوانتومی وجود ندارد؛ اما در صورت موفقیت اولین شبکه‌ی کوانتومی جهان به حقیقت می‌پیوندد. از این شبکه می‌توان برای حفظ اطلاعات تراکنش‌های مالی، اطلاعات نظامی و دولتی استفاده کرد. در حال حاضر کشورهایی مانند انگلیس، ایتالیا، کانادا، سنگاپور و آمریکا نیز در حال ساخت رایانه‌های کوانتومی مخصوص به خود هستند.

 

 

لحظه‌ی پرتاب ماهوارهی کوانتومی

______________________________

1- در پردازش کوانتومی، یک کیوبیت یا بیت کوانتومی، واحد پردازش کوانتومی مشابه بیت در رایانه‌های کلاسیک بوده و کوچک‌ترین واحد ذخیره‌ی اطلاعات است.

تازه ترین ها
الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.