about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

انتشار شده در تاریخ

ورود رایانش کوانتومی به فضا

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ کشور چین از مدت‌ها قبل در حال ساخت اولین ماهواره‌ی ارتباط کوانتومی دنیا بود. این طرح اولین بار در سال 2001، توسط آنتون زیلینگر(Antone Zeilinger)، فیزیکدان دانشگاه وین آلمان (University of Vienna)، به آژانس فضایی اروپا (European Space Agency) ارائه شد و مدتی بعد شروع به کار روی ماهواره‌ی کوانتومی چین‌کرد.
هدف از ساخت این ماهواره ایجاد یک شبکه‌ی ارتباطی با امنیت بالا و ضد هک بود تا امکان سرقت اطلاعات را از بین ببرد. ماهواره‌ی مذکور با هدف توزیع کلیدهای رمزنگاری بین دو ایستگاه موجود در چین و اروپا ایجاد شد و قرار است دو قاره‌ی آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل کند.
در رایانه‌های کوانتومی برخلاف رایانه‌های امروزی از محاسبات کوانتومی و کیوبیت1 برای پردازش اطلاعات استفاده می‌شود. باوجود این، کیوبیت‌ها بسیار شکننده بوده و از پایداری مناسبی برخوردار نیستند. در آزمایش انجام شده توسط محققان، دورترین فاصله‌ی انتقال اطلاعات 143 کیلومتر اعلام شد؛ اما آن‌ها قصد دارند با ارسال ماهواره مذکور، فاصله‌ی انتقال داده‌ها را تا 1200 کیلومتر افزایش دهند.

 

 

تصویر اولین ماهواره ی کوانتومی دنیا

 


ماهواره‌ی ساخته شده مانند شبکه‌ی کوانتومی  ایجادشده بر پایه‌ی فیبر نوری اروپا، چین و  آمریکا، از اصول رمزنگاری کوانتومی استفاده می‌کند. در این شبکه با استفاده از زیر نظر گرفتن جریان داده‌های تصادفی رمزنگاری شده و اختلال‌های ایجاد شده در زمان انتشار، می‌توان با ضریب اطمینان بالایی اطلاعات را بین دو نقطه منتقل کرد. به کمک این ویژگی اگر فردی بخواهد اقدام به شنود اطلاعات بکند به راحتی شناسایی خواهد شد. ماهواره‌ی کوانتومی معرفی شده از روش مشابه‌ای در فضا استفاده می‌کند و  برای برقراری ارتباط ماهواره‌ای بین دو قاره‌ی آسیا و اروپا از یک لیزر با سرعت بالا استفاده می‌شود.
ماهواره‌ی کوانتومی مذکور در تاریخ 15 آگوست 2016 با موفقیت به فضا پرتاب شد. با وجود این هنوز در حال آزمایش بوده و هیچ تضمینی برای موفقیت‌آمیز بودن شبکه‌ی کوانتومی وجود ندارد؛ اما در صورت موفقیت اولین شبکه‌ی کوانتومی جهان به حقیقت می‌پیوندد. از این شبکه می‌توان برای حفظ اطلاعات تراکنش‌های مالی، اطلاعات نظامی و دولتی استفاده کرد. در حال حاضر کشورهایی مانند انگلیس، ایتالیا، کانادا، سنگاپور و آمریکا نیز در حال ساخت رایانه‌های کوانتومی مخصوص به خود هستند.

 

 

لحظه‌ی پرتاب ماهوارهی کوانتومی

______________________________

1- در پردازش کوانتومی، یک کیوبیت یا بیت کوانتومی، واحد پردازش کوانتومی مشابه بیت در رایانه‌های کلاسیک بوده و کوچک‌ترین واحد ذخیره‌ی اطلاعات است.

تازه ترین ها
همکاری
1404/04/12 - 23:45- سایرفناوری ها

همکاری اُپن اِی آی و اوراکل در زمینه گسترش مرکز داده

شرکت‌های اُپن اِی آی و اوراکل برای گسترش عظیم مرکز داده هوش مصنوعی همکاری می‌کنند.

اعمال
1404/04/12 - 22:38- هوش مصنوعي

اعمال قوانین هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۲۵ در اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا اعلام کرد که آیین‌نامه‌ای برای کمک به شرکت‌ها در رعایت قوانین هوش مصنوعی اعمال می‌شود.

تلاش تیک‌تاک برای جلوگیری از انتشار ویدئوهای نفرت‌انگیز

تیک‌تاک برای جلوگیری از انتشار ویدئوهای نفرت‌انگیز هوش مصنوعی تلاش می‌کند.