about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هشدار
1404/10/01 - 10:44- جنگ سایبری

هشدار روزنامه اسرائیلی درباره جنگ سایبری با ایران

روزنامه اسرائیلی معاریو پس از یک سری حملات هکری علیه شخصیت‌های ارشد سیاسی و نهادهای دولتی، درباره جنگ سایبری با ایران و تشدید نفوذها هشدار داد.

تأثیر
1404/11/23 - 17:54- سایرفناوری ها

تأثیر کمبود تراشه‌های حافظه بر عرضه رایانه‌های شخصی

گروه لنوو چین در مورد افزایش فشار بر عرضه رایانه‌های شخصی به دلیل کمبود فزاینده تراشه‌های حافظه هشدار داد.

آماده‌سازی
1404/09/11 - 08:18- تروریسم سایبری

آماده‌سازی رژیم صهیونیستی در حوزه فناوری برای جنگ احتمالی بعدی با ایران

رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی طیف جدیدی از سلاح‌ها و فناوری‌های جدید برای جنگ بعدی با ایران است.

انتشار شده در تاریخ

هوش مصنوعی چقدر آب مصرف می‌کند!

گزارش‌های محیط زیستی جدید مایکروسافت و گوگل نشان دهنده افزایش قابل توجه آب مصرفی برای توسعه فناوری هوش مصنوعی است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ مایکروسافت در گزارش خود اعلام کرده مصرف آب آن در ۲۰۲۲ میلادی نسبت به سال قبل ۳۵ درصد افزایش یافته و به حدود ۱.۷ میلیارد گالن (۶.۴ میلیارد لیتر) رسیده است. از سوی دیگر گوگل نیز از افزایش ۲۰ درصدی مصرف آب در همین بازه زمانی خبر داده است.

شائولی رن یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید که مسئولیت ارزیابی تأثیرات زیست محیطی هوش مصنوعی مولد را برعهده دارد، در این باره گفت: می‌توان ادعا کرد یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف آب مایکروسافت، هوش مصنوعی از جمله سرمایه گذاری کلان در هوش مصنوعی مولد و همکاری با شرکت اوپن‌ای آی است.

این گزارش که در آوریل ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده، نشان می‌دهد آموزش چت جی پی تی ۳ به تنهایی حدود ۸۵ هزار گالن (۷۰۰ هزار لیتر) آب مصرف کرده است. همچنین تخمین زده می‌شود چت جی پی تی که نسخه اولیه جی پی تی ۳ است، برای گفتگو با یک کاربر و پاسخ به ۲۵ تا ۵۰ سوال،۵۰۰ میلی لیتر آب مصرف می‌کند.

در مراکز داده که محاسبات هوش مصنوعی انجام می‌شود، به راه حل‌هایی برای خنک سازی در مقیاس وسیع نیاز است تا از داغ شدن بیش از حد سرور‌ها و دیگر تجهیزات جلوگیری شود. سیستم‌های گرمایش، هوارسانی و تهویه مطبوع و برج‌های خنک سازی مقدار زیادی آب مصرف می‌کنند.

علاوه بر آن محاسبات هوش مصنوعی نیز انرژی بر است. در برخی اماکن تولید برق نیازمند عملیاتی است که به مصرف مقدار زیادی آب منجر می‌شود، به خصوص هنگامیکه فناوری‌های تولید برق مانند واحد‌های ترموالکتریک به کار می‌روند که برای خنک سازی به شدت به آب نیاز دارند.

مایکروسافت در بیانیه‌ای اعلام کرده مشغول بررسی راه‌هایی است تا سیستم‌های بزرگ‌تر را در زمینه‌های آموزش و به کارگیری، کارآمدتر کند.

تازه ترین ها
محکومیت
1404/12/02 - 15:49- اروپا

محکومیت فرد اوکراینی به اتهام تسهیل نفوذ کره شمالی به شرکت‌های آمریکایی

یک اوکراینی به اتهام کمک به کره شمالی برای نفوذ به شرکت‌های آمریکایی به ۵ سال زندان محکوم شد.

پیش‌بینی‌
1404/12/02 - 15:10- هوش مصنوعي

پیش‌بینی‌ بلندمدت آب‌وهوای فضایی توسط هوش مصنوعی

یک مدل جدید هوش مصنوعی پیش‌بینی‌های بلندمدت آب‌وهوای فضایی را بهبود می‌بخشد.

اذعان
1404/12/02 - 14:52- جرم سایبری

اذعان پی‌پال به نشت طولانی‌مدت داده‌های کاربران

پی‌پال از یک نقض اطلاعاتی پرده برداشت که اطلاعات کاربران را به مدت ۶ ماه فاش می‌کرده است.