همکاری اوکراین و اسرائیل در توسعه پهپادهای جدید جاسوسی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اوکراین و اسرائیل در توسعه پهپادهای جاسوسی جدید همکاری میکنند. در این زمینه، کارشناسان در ابتدا به بررسی مزایای همکاری اوکراین و اسرائیل در توسعه پهپادهای نظارتی پرداختند :
اوکراین و اسرائیل اخیراً همکاری خود را با هدف توسعه پهپادهای جاسوسی اعلام کردهاند. انتظار میرود این توافقنامه مزایای قابل توجهی را برای هر 2 طرف از توسعه فناوری جدید تا بهبود قابلیتهای اطلاعاتی به همراه داشته باشد.
این پروژه بهوسیله کمیسیون بین دولتی همکاری تجاری و اقتصادی (UIC) اوکراین و اسرائیل انجام خواهد شد. کمیسیون همکاری تجاری و اقتصادی در سال 2014 با هدف تقویت روابط اقتصادی بین اوکراین و رژیم صهیونیستی به منظور تقویت نوآوریهای تکنولوژیکی مشترک تأسیس شد. 2 طرف قبلاً در پروژههایی مانند اکتشاف فضا، فناوریهای پزشکی، سیستمهای بهرهوری انرژی، توسعه نرمافزار و راهحلهای امنیت سایبری همکاری داشتهاند.
به گفته محققان، پروژه هواپیمای بدون سرنشین برای تقویت درک 2 طرف از فناوریهای دفاعی در حال ظهور طراحی شده و در عین حال قابلیتهای اطلاعاتی بیشتری را برای جمعآوری دادهها در مورد مناطق مربوطه یا کشورهای همسایه، که به طور بالقوه میتوانند منافع امنیت ملی را تهدید کنند، فراهم میکند. علاوه بر این، در صنعت هوافضای هر کشور شغل ایجاد و در عین حال فرصتی را برای مهندسان 2 طرف فراهم میکند تا دانش خود را در مورد مفاهیم مهندسی پیشرفته مرتبط با وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) به اشتراک بگذارند. گزارش شده است که شرکتهای اسرائیلی در حال برنامهریزی برای سرمایهگذاری مبالغ هنگفتی در تأسیسات تحقیقاتی اوکراین هستند که باید با ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر و همچنین دسترسی دانشجویان به تجهیزات پیشرفته برای تحصیل، به نفع دانشگاههای سراسر منطقه باشد.
کارشناسان مدعی شدند که این همکاری نشان دهنده وضعیت برد-برد برای هر 2 طرف است؛ نه تنها منابع دسترسی بیشتری را برای آنها فراهم میکند، بلکه همکاریهای بالقوه آینده را در زمینههای دیگر مانند کشاورزی یا بازارهای فناوری اطلاعات ارائه میدهد. با در نظر گرفتن همه چیز، محققان ادعا کردند که این مشارکت، نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر فنی، در طول زمان بسیار سودمند میشود.
بررسی چالشهای بالقوه در توسعه مشترک پهپادهای نظارتی برای اوکراین و اسرائیل
اوکراین و اسرائیل اخیراً سرمایهگذاری مشترکی را برای توسعه پهپادهای نظارتی برای ارتش مربوطه خود اعلام کردهاند. در حالیکه این همکاری دارای پتانسیل برای به دست آوردن مزایای قابل توجه است، چالشهای مهمی وجود دارد که برای موفقیت آن باید مورد توجه قرار گیرد.
اولاً، 2 طرف نیازها و اهداف امنیتی متفاوتی دارند که میتواند فرآیند توسعه را پیچیده کند، زیرا باید روی ویژگیهایی مانند برد و ظرفیت بار به توافق برسند. علاوه بر این، صنعت دفاعی اوکراین و اسرائیل ممکن است ویژگیهای عملکردی متفاوتی را هنگام طراحی مدلهای پهپاد خود در اولویت قرار دهد؛ موضوعی که اگر از ابتدای مراحل برنامهریزی به درستی مدیریت نشود، میتواند مشکلات فنی در طول تولید ایجاد کند. علاوه بر این، تفاوتهای فرهنگی بین اوکراین و اسرائیل ممکن است بر تصمیمگیریهای مربوط به پروتکلهای عملیاتی یا استانداردهای مدیریت ریسک تأثیر بگذارد. شکست هر یک از طرفین در شناخت این تمایزات میتواند منجر به مشکلات عمده در مورد ملاحظات ایمنی یا مقررات انطباق قانونی قابل اجرا در هر طرف شود، اما لزوماً از سوی طرف دیگری که با اجرای پروژه درگیر است به رسمیت شناخته نمیشود.
با توجه به تمام این موانع احتمالی پیش روی همکاری اوکراین و اسرائیل در توسعه پهپادهای جاسوسی، هر 2 طرف باید قبل از شروع هر کاری برای درک مشترک انتظارات تلاش کنند. این امر مستلزم شناسایی مناطقی است که توافق در آنها قابل دستیابی است و در عین حال نکاتی را که شاید نیاز به بحث و گفتگوی بیشتر در آینده داشته باشد، میپذیرد. با ایجاد کانالهای ارتباطی واضح، فرآیندهای تصمیمگیری مؤثر که در مراحل طراحی اجرا میشوند، بهعلاوه رویکردهای منعطف اتخاذ شده در هنگام تطبیق فناوریهای جدید در نمونههای اولیه، با وجود عدم قطعیتهای ماندگار در مورد الزامات استقرار فناوری یا سایر متغیرهای مرتبط، همچنان میتوان به موفقیت دست یافت.
تجزیه و تحلیل تأثیر همکاری اوکراین و رژیم صهیونیستی بر سیاستهای امنیت جهانی
اوکراین و رژیم صهیونیستی اخیراً همکاری جدیدی را با هدف تقویت سیاستهای امنیتی جهانی اعلام کردهاند. انتظار میرود این مشارکت با توجه به نقشهای مربوط به 2 طرف در امور جهانی، پیامدهای گستردهای برای روابط بینالملل داشته باشد.
2 طرف امیدوار هستند که تلاشهای مشترک آنها منجر به افزایش همکاری بین آنها در موضوعاتی مانند تروریسم، امنیت سایبری و کنترل تسلیحات شود. بنابر ادعای کارشناسان، اوکراین مدتها است درگیر جنگ با روسیه در مرزهای شرقی خود است، در حالیکه اسرائیل به خاطر قابلیتهای اطلاعاتی و قدرت نظامیاش مشهور است. هر 2 عنصر میتوانند داراییهای باارزشی برای ایجاد استراتژیهای مؤثر در برابر تهدیدات فراملی باشند.
این همکاری همچنین میتواند به عنوان نمونهای از دیپلماسی موفق بین کشورهای خاورمیانه و کشورهای بلوک اتحاد جماهیر شوروی سابق باشد؛ چیزی که از زمان پایان دوران جنگ سرد به شدت فقدان آن بوده است. اوکراین و اسرائیل با همکاری روی اهداف مشترکی مانند کاهش اشاعه هستهای یا مقابله با شبکههای تروریسم که در آن سوی مرزها عمل میکنند، ممکن است الگویی برای همکاریهای بیشتر میان دیگر قدرتهای منطقهای فراهم کنند که بهجای راهحلهای مبتنی بر درگیری، به دنبال ثبات از طریق درک متقابل هستند.
علاوه بر این، کارشناسان براین باورند که توافقنامه جدید سیگنال مهمی را ارسال میکند که فرهنگهای مختلف میتوانند با یکدیگر در جهت اهداف مشترک بدون به خطر انداختن ارزشها یا هویت ملی خود کار کنند. این نشاندهنده تلاشی واقعی از سوی هر 2 طرف برای ساختن پلها بهجای دیوار است؛ چیزی که به عقیده بسیاری در سالهای آینده در سرتاسر جهان رایجتر خواهد شد، اگر واقعاً قصد دستیابی به صلح پایدار در بین همه مردم بدون توجه به اعتقادات مذهبی یا پیشینههای قومی را داشته باشیم.
با در نظر گرفتن همه چیز، محققان معتقدند که تردیدی وجود ندارد که همکاری اوکراین و رژیم صهیونیستی دارای پتانسیل فوقالعادهای برای تقویت سیاستهای امنیتی جهانی است. هنوز خیلی زود است، اما آنها اعلام کردند که پیشرفت از این اتحاد خاص حاصل میشود؛ اما یک چیز مسلم است : اگر 2 طرف به همکاری مشترک ادامه دهند، از هر فرصتی برخوردار خواهند بود تا جهان را امنتر از همیشه کنند.
ارزیابی کمک مشارکت اوکراین و اسرائیل به انقلابی کردن فناوریهای هواپیماهای بدون سرنشین و بحث در مورد استفاده هر کشوری از دانش مشترک خود برای ایجاد پهپادهای پیشرفته
اوکراین و اسرائیل مشارکت میکنند تا فناوری هواپیماهای بدون سرنشین را متحول کنند. انتظار میرود این مشارکت پیشرفتهای بیسابقهای در مهندسی، طراحی و توسعه وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) در هر 2 طرف همکاری داشته باشد.
2 طرف در حال حاضر به دلیل تحقیقات پیشرفته خود در مورد پهپادها و پتانسیلی که ارائه میدهند مشهور هستند. با پیوستن به نیروها، قابلیتهای مهندسی مکانیک گسترده اوکراین همراه با تخصص اسرائیل در بینایی کامپیوتری میتواند یک پلتفرم منحصر به فرد برای راهحلهای فناوری پیشرفته پهپاد ایجاد کند.
به گفته کارشناسان، این تلاش مشترک نه تنها از منظر اقتصادی بلکه از نظر نظامی نیز سودمند خواهد بود. پیشرفتهای فنآوری حاصل، هر 2 طرف را قادر میسازد تا سیستمهای نظارتی بهتر و سیستمهای ناوبری مستقل را توسعه دهند که میتوانند برای عملیاتهای مختلف از مأموریتهای جستجو و نجات تا فعالیتهای جمعآوری اطلاعاتی که از سوی آژانسهای دفاعی یا نهادهای مجری قانون انجام میشوند، استفاده شوند. علاوه بر این، چنین پیشرفتهایی ممکن است در کاربردهای کشاورزی و همچنین پروژههای نقشهبرداری از راه دور یا تلاشهای امدادرسانی در بلایای طبیعی که در آن حساسیت زمانی عامل کلیدی در میزان موفقیت نتایج عملیات است، بسیار ارزشمند باشد.
برای به حداکثر رساندن تأثیری که این اتحاد میتواند در مدرنسازی هواپیماهای بدون سرنشین در سراسر جهان داشته باشد، مهم است که هر طرف دانش خود را در مورد پیشرفتهای جاری مرتبط با صنعت رباتیک در حالیکه بهترین شیوههای یکدیگر را یاد میگیرد، به اشتراک بگذارد تا بتواند نتایج کارآمدتری را در بازههای زمانی کوتاهتر از همیشه ایجاد کند. به طور خاص مهندسان اسرائیلی باید روی بهبود الگوریتمهای موجود مرتبط با اجتناب از موانع، برنامهریزی مسیر، یادگیری ماشینی و غیره تمرکز کنند، در حالیکه همتایان اوکراینی باید بیشتر بر توسعه طراحیهای بهبود یافته برای بدنه هواپیما تمرکز کنند تا مانور بیشتری در طول پرواز بدون از بین بردن ظرفیت بار فراهم کند. علاوه بر این، نیاز به سرمایهگذاری بیشتر برای ایجاد مواد جدید است که فریمهای قویتر و در عین حال سبکتر را فراهم میکنند و در نتیجه زمان پرواز طولانیتر با نرخ مصرف انرژی کمتر را ممکن میسازند.
محققان مدعی شدند که از طریق این همکاری، اوکراین و رژیم صهیونیستی با ترکیب نقاط قوت خاص خود با یکدیگر از طریق تبادل اطلاعات متقابل در مورد موضوعاتی مانند آیرودینامیک، بهینهسازی پیشرانه و غیره، فرصتی برای پل زدن بین ایدههای مفهومی و تحقق عملیاتی دارند. در نتیجه به دلیل مهارت تولید خودرو در کنار مهارت نرمافزاری با مقادیر بالا که بهوسیله متخصصان اوکراینی به نمایش گذاشته شده، پهپادهای جدید میتوانند به مدلهای امروزی جایگزین مناسبی تبدیل شوند که به تنهایی براساس مقرون به صرفه بودن، ویژگیهای اضافی را که به لطف سرمایهگذاری مشترک بین 2 طرف به ارمغان میآورند، تبدیل میشوند.