همکاری آژانسها در محافظت از فضای سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آژانس ملی امنیت سایبری (NACSA) اعلام کرد که براساس یافتههای اولیه، اختلال در سیستمهای فرودگاه بینالمللی کوالالامپور به دلیل حمله سایبری نبوده است.
در دنیای امروز، واقعیت این است که همه افراد و سازمانهای متصل به اینترنت در برابر حملات سایبری آسیبپذیر هستند. حملات سایبری، مهمترین و ترسناکترین خطفاصل محسوب میشوند و درنتیجه تهدیدهای جدی جنایی برای سیاست جهانی، اقتصاد، بهداشت مالی و امنیت یک کشور افزایش مییابند.
عوامل تهدید سایبری، دولتی، گروههای سازمان یافته جنایی، هکتیویستها و گروههای تروریست هستند. هرکدام از آنها، انگیزههای مختلفی در ارتباط با اسرار ملی، سیاست، ایجاد ترور یا به دست آوردن سود اقتصادی دارند.
جنگ سایبری شامل حملات با انگیزه سیاسی و گروههای فوق برای مختل کردن فعالیتهای یک سازمان یا کشور از سوی یک کشور روی کشوری دیگر است. این حملات بهخصوص با اهداف نظامی و راهبردی و برای جاسوسی سلیبری انجام میشوند.
دیوید سنگر (David Sanger)، در کتاب «سلاح برتر: جنگ، خرابکاری و ترس در عصر سایبر» گفت که تهدیدات حملات سایبری جدیتر از تهدیدات ناشی از گسترس تروریست و هستهای است و از آن جمله میتوان به عملیات مخفیانه سایبری ایالات متحده برای خرابکاری برنامه هستهای ایران اشاره کرد.
به عنوان مثال ، استاکسنت، کرم کامپیوتری شناخته شده به عنوان اولین سلاح سایبری دیجیتال – که به نظر بهطور مشترک از سوی ایالات متحده و اسرائیل ساخته شده است – برای خرابکاری در برنامه هستهای ایران مورد استفاده قرار گرفت. این ویروس تقریباً یک پنجم از سانتریفیوژهای هستهای ایران را نابود کرد و باعث شد آنها از کنترل خارج شوند.
جیمز فاروِل (James Farwell)، مشاور وزارت دفاع آمریکا ادعا میکند که استاکسنت بیش از 60 هزار کامپیوتر را آلوده کرده است که بیش از نیمی از آنها در ایران قرار داشتهاند. دیگر کشورهای آلوده شده با این ویروس شامل هند، اندونزی، چین، کره جنوبی، مالزی، ایالات متحده، انگلیس، استرالیا، فنلاند و آلمان هستند.
7 هکر ایرانی رایانه در آمریکا با راهاندازی حملات سایبری در چندین بانک آمریکایی، بورس اوراق بهادار نیویورک و یک سد در نیویورک، استاکسنت را تلافی کردند. عوامل سایبری همچنین در جاسوسی سایبری و عملیاتهای نظامی شرکت و به شبکهها و سیستمهای کامپیوتری به منظور استخراج اطلاعات مهم دولتی نفوذ کردند.
جیمز اسکات (James Scott)، در گزارش «آناتومی جهاد سایبری» اظهار داشت که مجموعهای از تالارها و کانالهای ارتباطی وجود دارند که در آنها داعش و افراطگرایاندر مورد چگونگی ساخت بمب، فرار از عملیاتهای جاسوسی و هک کردن حساب توییتر فرماندهی مرکزی ایالات متحده بحث میکنند. اما واشنگتن ادعا کرد که شبکه یا سیستم داخلی پنتاگون نقض شده است.
امنیت سایبری مالزی در نظر دارد این کشور را در برابر حملات سایبری مقاوم کند. بدین منظور، مالزی تمرینات بحران سایبری زیرساخت مهم اطلاعات ملی (CNII) با عنوان شناخته شده «X-Maya» را برگزار کرد.
با این تمرینات، سطح آمادگی سایبری در بخشهای زیرساخت مهم اطلاعات ملی افزایش مییابد، زیرا سازمانهای بیشتری برای مقابله با حوادث امنیت سایبری روشها و مکانیسمهای مناسب را اجرا میکنند. حفاظت از فضای سایبری اهمیت زیادی دارد. این کار باید از سوی دولت بهموقع و بسیار خوب انجام شود. دولت باید عملکرد و برنامهریزی سریعی داشته باشد.
عوامل سایبری در آینده شاید ویروسها و بمبهای سایبری را توسعه دهند که پتانسیل نابودی هر کشوری را با پیامدهای فاجعهبار و حتی تلفات انسانی دارند.
برنامه ملی مدیریت بحران سایبری برای واکنش به حملات سایبری در سطح ملی تنظیم شده است. بدین ترتیب، سنگاپور برای اطمینان از یک محیط آنلاین امن برنامه اقدام ملی جرایم سایبری خود را در سال 2016 اجرا کرد. کشورهای دیگر مانند : انگلستان، فیلیپین و نیوزلند نیز اقدامات لازم را برای مبارزه با جرایم سایبری انجام دادند.
با توجه به وضعیت بحران ملی، تمام سازمانهای مربوطه در آژانس ملی امنیت سایبری، امنیت سایبری مالزی، کمیسیون ارتباطات و چندرسانهای مالزی باید بهصورت هماهنگ با یکدیگر کار کنند. این بدان دلیل است که هیچ آژانسی نمیتواند به تنهایی امنیت فضای سایبری را تأمین کند.