هدف قرار دادن قانونگذاران و نخست وزیر کانادا توسط کمپین نفوذ چین
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، وزارت امور خارجه کانادا در بیانیه ای اعلام کرد که کمپین موسوم به "هرزنامه" چین ظاهرا ده ها تن از نمایندگان پارلمان کانادا، نخست وزیر این کشور، جاستین ترودو و چندین مقام دولتی را هدف قرار داده است.
انتشار هرزنامه (Spamouflage) تاکتیکی است که از حسابهای جدید یا سرقتشده در رسانههای اجتماعی برای ارسال و تقویت تبلیغات در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی استفاده میکند.
در آخرین کمپین که در ماه آگوست و سپتامبر برگزار شد، یک شبکه از اکانت های جعلی مرتبط با چین، هزاران نظر به زبان های انگلیسی و فرانسوی در حساب های فیس بوک و اکس (توئیتر سابق) سیاستمداران کانادایی از مناطق مختلف این کشور به جای گذاشت.
این گزارش ها ادعا می کردند که سیاستمداران کانادایی فاسد، نژادپرست و دروغگو هستند.
بر اساس گزارش موسسه سیاست استراتژیک استرالیا (ASPI) که این شبکه را تجزیه و تحلیل می کند، آنها همچنین تئوری های توطئه را منتشر کردند، از جمله اینکه آتش سوزی های هاوایی، توسط ارتش ایالات متحده مهندسی شده است.
به گفته موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، اعضای خانواده سیاستمداران نیز در این کمپین هدف قرار گرفته اند.
به عنوان مثال، برخی از پستها ادعا میکردند که سیاستمداران از اعضای خانواده خود غفلت میکنند، فرزندان نامشروع دارند، یا گرایش جنسی فرزندانشان نامشخص است.
تحقیقات موسسه سیاست استراتژیک استرالیا نشان میدهد که شبکه هرزنامهای که توسط دولت کانادا شناسایی شده است، احتمالاً با کمپینهای مشابهی مرتبط است که قبلاً با نهادهای دولتی چین مرتبط بودهاند.
به گفته این موسسه، این کمپین جدید حداقل 2 هزار حساب جعلی را شامل می شود و نزدیک به 50 سیاستمدار کانادایی از دو حزب سیاسی بزرگ از جمله حزب لیبرال کانادا و حزب محافظه کار کانادا را هدف قرار داد.
هدف از این عملیات احتمالاً بی اعتبار کردن سیاستمداران کانادایی و ایجاد تردید در معیارهای سیاسی و اخلاقی آنها بود.
علاوه بر این، عوامل تهدید احتمالاً در تلاش بودند تا انتقادات علیه چین را در داخل کانادا سرکوب کنند.
وزارت خارجه کانادا گفت که به پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در مورد کمپین افشای هرزنامه اخیر هشدار داده است و بسیاری از حساب های این شبکه مخرب حذف شده است.
به گفته تنظیم کننده های کانادایی، این کمپین تهدیدی برای امنیت نمایندگان مجلس یا خانواده آنها نیست.
روابط چین و کانادا در سال 2018 پس از دستگیری مدیر ارشد مالی غول فناوری چینی، هوآوی، در ونکوور به درخواست ایالات متحده، متشنج شد و چین به دنبال انتقام از این کشور، دو شهروند کانادایی را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد.
در ماه اوت، کانادا چین را متهم کرد که یک قانونگذار کانادایی را که از منتقدان سرسخت چین بود و خانواده ای در هنگ کنگ داشت، با یک عملیات اطلاعات نادرست آنلاین هدف قرار داد.
در ماه سپتامبر، کانادا یک تحقیق عمومی مستقل را برای بررسی ادعاهای تلاش برای مداخله خارجی در امور کانادا توسط چین و روسیه آغاز کرد.