نیروهای متخصص سایبری؛ نیاز امروزهی کشورها
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ با افزایش تعداد حملات سایبری به سامانههای فناوری اطلاعات سازمانها، شرکتها و افراد، نیاز به روشهای امنیت سایبری، افزایش یافته است. از سوی دیگر، کمبودهای بسیاری در زمینهی متخصصان ماهر و دارای شرایط در حوزهی امنیت سایبری وجود دارد. این کمبودها، یک معضل برای شرکتها و سازمانهای کنونی است، اما از طرفی هم موقعیت مناسبی برای افراد است تا بتوانند بهسرعت تواناییهای خود را در امنیت سایبر، بالا ببرند.
بخشهای بانکی، مالی، بهداشت، نفت و گاز و ... در کشورها، در پی جذب نیروهای متخصص امنیت سایبری هستند تا بتوانند خطر حملات سایبری را کاهش دهند. بر اساس برخی گزارشها تا سال 2020، ارزش بازار محصولات امنیت سایبری دنیا، به 170 میلیارد دلار میرسد، اما همچنان خلأ نیروهای امنیت سایبری وجود دارد. هرچند شرکت تحقیقاتی آمریکایی فراست اند سولیوان (Frost and Sullivan)، پیشبینی کرده است که تا سال 2017، تعداد متخصصان امنیت اطلاعات، 2 میلیون نفر افزایش مییابد.
شاید یکی از دلایل کمبود نیروهای متخصص در این زمینه، نبود محتوای مناسب آموزشی و کمبود مراکز آموزشی در کشورهای مختلف باشد. البته امروزه بخش آموزشی کشورها، دروس مختلف سایبری را حتی برای پایههای ابتدایی، جزو برنامههای درسی قرار میدهند. دانشگاههای گوناگون نیز بهصورت تخصصی، رشتههای امنیت و دفاع سایبری را آموزش میدهند.
کمبود نیروهای متخصص سایبری، یکی از مشکلات دولت آمریکا است. طبق برخی منابع خبری، حدود 400 موقعیت شغلی در این کشور وجود دارد که به دلیل کمبود متخصصان امنیت سایبری، بلا متصدی باقی مانده است. برخی مسئولان این کشور، آموزش کارمندان را بهتنهایی برای افزایش آگاهیهای سایبری و متخصص شدن، کافی نمیدانند. آنها معتقدند باید شبیهسازیهایی صورت بگیرد تا اشخاص بهطور عملی، با امنیت و دفاع سایبری آشنا شوند.