نیاز پاکستان به راهبرد امنیت ملی برای مقابله با چالشهای سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ کاخ ریاست جمهوری پاکستان در بیانیهای اعلام کرد که عارف علوی (Arif Alvi)، رئیس جمهور این کشور گفته است که چالشهای جدید امنیت سایبری نیازمند یک راهبرد برای مقابله مؤثر با تهدیدات و امنیت دادههای ملی است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا (Xinhua)، علوی در مراسم اهدای جوایز اولین هکاتون (Hackathon) امنیت سایبری 2021 در سراسر کشور افزود که با پیشرفت پاکستان به سمت دیجیتالی شدن، خطر حملات سایبری افزایش یافته است.
رئیس جمهور پاکستان با اشاره به نمونههایی از حملات سایبری اخیر علیه سیستم هیئت فدرال درآمد و بانک ملی پاکستان، خاطرنشان کرد که این حوادث توجه را به سمت یک نگهبان موثر برای شکست تهدیدات سایبری جلب کرده است.
وی ادامه داد که دادههای سایبری به با ارزشترین کالاها در سراسر جهان تبدیل شدهاند و تأکید کرد که پاکستان به شدت به داشتن فارغالتحصیلان زیادی در زمینه امنیت سایبری نیاز دارد.
بانک دولتی پاکستان نیز در بیانیهای توضیح داد که زیرساخت فناوری اطلاعات بانک ملی این کشور در 29 اکتبر امسال مورد حمله سایبری قرار گرفته، اما این بانک هیچ گونه نقض داده یا ضرر مالی را مشاهده نکرده است.
رسانههای محلی گزارش دادند که در حمله مشابهی روی هیئت درآمد فدرال کشور در ماه اوت سال جاری، هکرهای ناشناس موفق شدند نرمافزار «Hyper-V» مایکروسافت را بشکنند و تمام وبسایتهای رسمی اداره شده بهوسیله ماشینهای مالیاتی را از بین ببرند.
علوی گفت که در سرتاسر جهان از جمله پاکستان، زیرساختهای مهم مانند سیستم بانکی، دادههای کارت اعتباری، مخابرات، برق و سدها و همچنین بیمارستانها دیجیتالی و البته در برابر حملات سایبری یا باجافزاری آسیبپذیر شدهاند.
وی اظهار داشت که با تغییر مفاهیم امنیتی، دفاع این کشور با افزایش آگاهی و توانایی برای توسعه و استقرار سازوکار مناسب پیوند خورده است.
رئیس جمهور پاکستان با بیان اینکه یک تغییر پارادایم در سیاستگذاری برای همگامسازی با امنیت سایبری تهاجمی و تدافعی لازم است، خاطرنشان کرد که به جای امکانات آموزشی سنتی، دورههای کوتاه مدت آنلاین و مجازی نیز میتواند نیروی انسانی را برای بازار آماده کند.