نشست ویتنام در مورد نوآوری فناوری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ هاین تان دات (Huynh Thanh Dat)، وزیر علوم و فناوری ویتنام، در جلسهای سازماندهی شده بهوسیله وزارت علوم و فناوری، دانشگاه ملی ویتنام در شهر هوشی مین (Ho Chi Minh) و و کمیته دولتی امور ویتنامیهای خارج از کشور، بیان کرد که حمایت از کسب و کارها برای توسعه و استقرار فناوریهای جدید یک وظیفه مهم نه فقط برای بخش علم و فناوری، بلکه برای سازمانهای اداری دولتی و محلی است. این کار به همکاری وزارتخانههای دولتی، مشاغل، مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاهها نیاز دارد.
دات توضیح داد که با توجه به نیازهای کسبوکارها به نوآوری فناوری، این وزارتخانه وظایف و برنامههای ملی علم و فناوری را برای 5 تا 10 سال آینده تنظیم و حمایت از کسب و کارها را از طریق صندوق نوآوری فناوری ملی و بنیاد ملی توسعه علم و فناوری تسریع خواهد کرد.
شرکت کنندگان در این رویداد سیاستها و راهحلهایی را برای کمک به شرکتها در ایجاد پیوندهای همکاری با دانشمندان و سازمانهای محلی و بینالمللی با هدف تقویت نوآوریهای فنی معرفی کردند. آنها همچنین نمونههایی از مدلهای همکاری موفق انتقال فناوری را ذکر کردند. براساس گزارشها، چندین دانشمند، دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی از اختراعات و فناوریهای جدید برای کسب و کارها رونمایی کردند. شرکت کنندگان از سازمانهای اداری دولتی خواستند تا سرمایهگذاری در آزمایشگاههای فناوری پیشرفته در دانشگاههای بزرگ را ترویج و به عنوان پلی برای ارتباط آنها با جامعه تجاری عمل کنند.
کارشناسان همچنین پیشنهاد کردند که دولت ویتنام باید سیاستها و مکانیسمهای مالی برای حمایت از کسبوکارها در نوآوریهای فناوری صادر کند. به گفته محققان، بانک اطلاعاتی در مورد پیشرفتهای علمی و فناوری داخل و خارج از کشور باید ایجاد شود تا به کسب و کارها کمک کند فناوریهای جدید را به طور مؤثر اتخاذ کنند.
ماه گذشته، دولت ویتنام اظهار داشت که یک شبکه مشاوره اقتصادی دیجیتال در سطح جامعه ایجاد خواهد کرد تا به شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) در تحولات دیجیتالی خود کمک کند. همانطور که وبگاه تخصصی «OpenGov Asia» گزارش داد، وزارت اطلاعات و ارتباطات (MIC) ویتنام توضیح داد که این شبکه یکی از اهداف اولیه پروژه دیجیتالیسازی است که در ابتدای سال گذشته رونمایی شد.
از طریق پورتال، شرکتها میتوانند در مورد تحول دیجیتال و راههای مناسب برای نزدیک شدن به آن اطلاعات بیشتری کسب کنند. آنها همچنین میتوانند پلتفرمهای دیجیتالی متناسب با نیازهای خاص را بررسی کنند، زیرا این پورتال به 23 پلتفرم ساخت ویتنام مرتبط است. تا پایان سال 2021، این پورتال بیش از 220 هزار بازدید داشت و حدود 37 هزار شرکت توانستند به اطلاعات مفید در مورد تحول دیجیتال دسترسی داشته باشند.
در سال جاری، این پروژه قصد دارد با 30 پلتفرم دیجیتال دیگر ساخت ویتنام و 150 هزار شرکت دیگر تعامل داشته باشد که از این تعداد مشاورههای لازم به 15 هزار شرکت ارائه خواهد شد. دادههای یک مطالعه در مورد تقاضای شرکتهای ویتنامی برای تحول دیجیتال نشان داد که 47 درصد از پاسخدهندگان دیجیتالیسازی را ضروری میدانند اما در این فرآیند به کمک بیشتری نیاز دارند. در حال حاضر حدود 785 هزار شرکت کوچک و متوسط در ویتنام وجود دارد. آنها تقریباً 98 درصد از کل شرکتها و حدود 50 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تشکیل میدهند. این کشور قصد دارد تا سال 2025 حدود 100 هزار شرکت فناوری دیجیتال داشته باشد و حداقل 10 شرکت در بازارهای جهانی به رقابت بپردازند. هدف ویتنام همچنین داشتن 10 محل با درآمد بیش از یک میلیارد دلار از اداره فناوری اطلاعات و 10 تا 12 منطقه فناوری اطلاعات است.