موافقت متا با پرداخت خسارت 725 میلیون دلاری برای حفظ حریم خصوصی
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ شرکت حقوقی کلر روهربک که نماینده شاکیان است، اواخر پنجشنبه در یک پرونده قضایی با اعلام این توافق گفته است که این بزرگترین بازیابی است که تابهحال در یک دادرسی در دستهبندی حفظ حریم خصوصی دادهها بهدستآمده است و بیشترین مبلغی است که فیسبوک تابهحال برای حل یک دعوای گروهی و یا خصوصی پرداخت کرده است.
این شکایت دستهجمعی در سال 2018 پسازآن آغاز شد که فیسبوک فاش کرد که اطلاعات 87 میلیون کاربر بهطور نادرست با کمبریج آنالیتیکا، یک شرکت مشاوره مرتبط با کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در سال 2016 به اشتراک گذاشتهشده است.
این پرونده بهمنظور تمرکز بر روی شیوههای اشتراکگذاری دادههای کلی فیسبوک گسترده شد. به گفته شرکت حقوقی پشت این شکایت، شاکیان ادعا کردهاند که فیسبوک به اشخاص ثالث متعددی بدون رضایت آنها اجازه دسترسی به محتوا و اطلاعات فیسبوک آنها را داده است و فیسبوک نتوانسته است دسترسی و استفاده اشخاص ثالث از آن اطلاعات را نظارت کند.
قضات ناظر بر این پرونده در ناحیه شمالی کالیفرنیا اکنون باید این توافق را تأیید کنند.
یکی از سخنگویان متا به خبرگزاری سی ان بی سی میگوید:
ما به دنبال حلوفصل این ماجرا هستیم زیرا به نفع جامعه و سهامداران ما است. در سه سال گذشته رویکرد خود را بهسوی حفظ حریم خصوصی اصلاحکردهایم و یک برنامه جامع حفظ حریم خصوصی را اجرا کردهایم.
البته لازم به ذکر است که متا، تخلف خود را بهعنوان بخشی از این توافقنامه، نپذیرفته است.
کمبریج آنالیتیکا
رسوایی کمبریج آنالیتیکا خشم جهانی را برانگیخت و انبوهی از تنظیمکنندهها را در سراسر جهان برای بررسی دقیق شیوههای داده فیسبوک برانگیخت.
پس از افشاگریها، کمیسیون تجارت فدرال ایالاتمتحده تحقیقاتی را در مورد فیسبوک به دلیل نگرانی از اینکه این شرکت رسانههای اجتماعی مفاد قرارداد قبلی با این آژانس را نقض کرده است، آغاز کرد که این شرکت را ملزم میکرد هنگام اشتراکگذاری دادههای آنها با اشخاص ثالث، اعلانهای واضحی را به کاربران ارائه دهد.
فیسبوک در سال 2019 با تسویهحساب 5 میلیارد دلاری با کمیسیون تجارت فدرال ایالاتمتحده موافقت کرده بود. فیسبوک همچنین موافقت کرد که 100 میلیون دلار برای حلوفصل پروندهای با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالاتمتحده به دلیل ادعاهایی که این شرکت در مورد خطر سوءاستفاده از دادههای کاربران ارائه کرده است، بپردازد.
کمبریج آنالیتیکا که پس از وارد شدن اتهاماتی به آن، تعطیل شده بود، به موضوعی بحثبرانگیز تبدیل شده بود زیرا دادههای جمعآوریشده از فیسبوک را برای اطلاعرسانی کمپینهای سیاسی استفاده میکرده است.
در سال 2018، اخبار شبکه 4 انگلستان از مدیران کمبریج آنالیتیکا فیلمی را منتشر کرد که پیشنهاد میکردند این شرکت از کارگران جنسی، رشوه، جاسوسان سابق و اخبار جعلی برای کمک به کاندیداها برای کسب رأی در سراسر جهان استفاده کند.
از زمان این رسوایی، فیسبوک نام خود را به متا (Meta) تغییر داد تا منعکسکننده جاهطلبیهای رو به رشد خود برای تبدیلشدن به یک رهبر در متاورس باشد، اصطلاحی که برای اشاره به جهان های مجازی استفاده میشود. فیسبوک که هنوز یکی از بزرگترین شرکتهای رسانههای اجتماعی در جهان است، توسط متا اداره میشود.
اما فیسبوک به دلیل کندی بازار تبلیغات، تغییر قوانین حریم خصوصی سیستمعامل آی او اس (iOS) اپل و افزایش رقابت از سوی تیکتاک (TikTok)، شاهد کاهش رشد بوده است.