مهار تفکر هوشمند توسط رسانه های اجتماعی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان، به نقل از «iflscience»؛ در عصر حاضر زندگی روزمره ی انسان ها به شبکه های اجتماعی وابسته شده است. بدون تردید رسانه ها دارای تاثیرات مثبتی هستند. کاربران تنها با یک اشاره انگشت و کشیدن شست خود، می توانند با میلیاردها انسان در سراسر زمین ارتباط برقرار کنند، در گفتگوها شرکت کرده و تصاویر یا محتوای مورد علاقه ی خود را به اشتراک بگذارند.
با وجود این با گسترش کاربران بسترهای یاد شده، مردم به صورت روز افزون به جهانی از داده ها وابسته می شوند که از نظر سلامت روانی همیشه برای آنها خوب نیست. بر اساس تحقیقات جدید صورت گرفته توسط دانشگاه ایالتی نیویورک در بافلو، استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند احساسی قوی از محرومیت اجتماعی را در فرد ایجاد کند. این مسئله قادر است باعث گسترش احساسات منفی و کاهش تفکر شناختی پیچیده بشود.
به علاوه شرکت های فناوری میلیارد دلاری که رسانه های اجتماعی را راه اندازی کرده اند، باعث خواهند شدکاربران نسبت به پیام های تبلیغاتی نیز حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.
میشل استفانو (Michael Stefanone)، استاد راهنمای ارتباطات دانشگاه مذکور گفت:
محرویت اجتماعی، چیزی که ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، یکی از قوی تری تحریم هایی است که مردم می توانند علیه یک دیگر به کار بگیرند. این مسئله به سلامت روان آسیب بزند.
استفانو ادامه داد:
اگر کاربران به علت مطلبی که در فیسبوک می خوانند در حال تغییر دادن خود هستند، شواهدی از کاهش سطح تفکر هوشمند وجود دارد که قادر است آنها را برای پذیرش پیام های وادار کننده ی بعدی آماده کند.
وی افزود:
همه ی مدل کسب و کار تجاری فیسبوک بر پایه ی تبلیغات بنا نهاده شده است. این بستر چیزی جز یک ماشین تبلیغات نیست. با توجه به درآمد سالانه ی فیسبوک از آگهی ها، من فکر می کنم که استفاده ی معمول از این بستر می تواند به طور موقت و در بازه ی زمانی کوتاه تفکر هوشمند را مهار سازد.
پژوهشگران برای بررسی تاثیرات یاد شده 200 نفر داوطلب را گردهم آورده و از آنها خواستند از فعل و انفعالات معمولی فیسبوک تقلید کنند. گروه اول در یک مکالمه ی آنلاین فرضی قرار گرفت که در آن دوستان خوب، اطلاعاتی را که از آنها محروم شده بودند، با آنها به اشتراک گذاشتند. در حالی که به گروه دیگر اطلاعاتی از محرومیت اجتماعی ارائه نشد. هیچ جای تعجبی وجود نداشت، گروه اول بیش از دومی از خود احساسات منفی به نمایش گذاشت.
کارشناس مذکور اظهار کرد:
من فکر می کنم، مهمترین مسئله ای که همه ی ما باید به خاطر بسپاریم، این است که در مورد ارتباطاتمان با این گونه شرکت ها و شبکه های اجتماعی به دقت فکر کنیم. آنها بهترین منافع ما را در ذهن ندارند.