معرفی مینی سریال(درون مغز بیل گیتس)
سفر به مغز بیل گیتس
ویلیام هنری گیتس ملقب به بیل گیتس، کارآفرین، سرمایهدار و مدیر ارشد اجرایی 65 ساله امریکایی است. بیل گیتس سال 1975 با مشارکت پل آلن شرکت مایکروسافت را تاسیس کرد. گیتس از ابتدای تاسیس مایکروسافت تا سال 2000 میلادی به عنوان مدیرعامل این شرکت فعالیت داشت. وی همچنین تا سال 2014 یعنی مجموعا 39 سال به عنوان رئیس هیات مدیره این غول فناوری مشغول به کار بود. بیل گیتس سال 2020 از هیات مدیره مایکروسافت کنارهگیری کرد اما همچنان با دراختیار داشتن 1/3 درصد از سهام شرکت، بزرگترین مالک آن به حساب میآید.
قطعا زندگی یکی از چهار فرد زنده ثروتمند جهان از جذابیت بالایی برای فیلمسازان برخوردار است و چه شخصی جذابتر از بیل گیتس که پروسه موفقیت خود را مدیون حوزه فناوری است. او سال 1973 وارد دانشگاه هاروارد شد. در این دانشگاه اولین نسخه از زبان برنامه نویسی بیسیک را بر روی اولین میکرو کامپیوتر نوشت. همزمان با تاسیس مایکروسافت او دانشگاه را رها کرد تا به رشد و موفقیت مایکروسافت کوچک آن روزها بپردازد. بیل گیتس و دوست دوران کوکیاش پل آلن اعتقاد داشتند در آینده رایانه به وسیلهای ارزشمند بر روی میز هر خانهای تبدیل خواهد شد. با مدیریت بیل گیتس ماموریت مایکروسافت برای گسترش، آسان و ارزانسازی رایانهها ادامه یافت تا جایی که سال 2005 نزدیک به 6.2 میلیارد برای تحقیق و توسعه اهداف مایکروسافت سرمایهگذاری انجام شد. درآمد مایکروسافت تا پایان سال مالی 2005 به 39.79 میلیارد دلار رسیده بود و 61هزار کارمند در 102 کشور جهان این موفقیت را با مدیریت بیل گیتس رقم زده بودند. البته موفقیتهای بیل گیتس فقط محدود به حوزه فناوی نبوده است و او به عنوان یک نیکوکار و کارآفرین موفق در دنیا شناخته میشود. ابعاد متنوع زندگی بیل گیتس توجه مدیران نتفلیکس برای ساخت یک مینی سریال مستند را به خود جذب کرده است. مستند سه قسمتی «درون مغز بیل گیتس» با نام کامل «InsideBills Brain: Decoding Bill Gates» توسط دیویس گوگنهایم کارگردانی شده است. این کارگردان را پیشتر با آثار مستندی چون «در انتظار سوپرمن» و «او من را ملاله نامید» میشناسیم. هدف از ساخت این مستند بیان توضیحاتی در مورد ذهن و انگیزههای بیل گیتس، مدیرعامل سابق مایکروسافت و بنیانگذار بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس عنوان شده است.

«درون مغز بیل گیتس» به جنبههای مختلفی از زندگی گیتس، از ساختن مایکروسافت گرفته تا ازدواج و زندگی مشترک با ملیندا گیتس و فعالیتهای سازمان خیریه او و همسرش، میپردازد.
هر اپیزود، شکل و ساختار جالبی دارد؛ به این صورت که هر قسمت، یک مشکل دنیای امروز را مطرح میکند (مثل واکسیناسیون در آفریقا یا خطرات انرژی هستهای) و مخاطب روند حل این مشکل توسط ذهن بیل گیتس و اطرافیانش را تماشا میکند. اینجا هم گوگنهایم به سبک آثار ژورنالیستی گذشته خود در کنار گیتس شروع به گفتگوهای طولانی طی پیادهرویهایی در طبیعت کرده است تا بتواند با سوالات مختلف به درون این ذهن بزرگ نفوذ کند.
به دلایل کاملا مشخص، تماشای بیل گیتس و عادتهای مختلف و شنیدن افکارش میتواند برای علاقهمندان دانش، تکنولوژی و تجارت بسیار جالب باشد. اما علاوه بر آن، مستند «درون ذهن بیل گیتس» برای افراد عادی هم اطلاعات زیادی در بردارد. فیلم، به خوبی میتواند رابطه پرتلاطم گیتس با مادرش، تاثیر مرگ یکی از دوستان نزدیک و رابطه عاشقانهاش با میلندا را در کنار جوانب دنیای تجارت و تکنولوژی تصویر کند؛ که درنتیجه، تصویری زمینیتر از این نابغه ترسیم میشود. تماشای عادتهایی مثل حمل کردن چند کتاب در همه حالتها یا هفتههای فکر (Think Weeks) که در آن گیتس در یک خانه ییلاقی در میانه جنگل، تمام ارتباطش را با دنیا قطع و روی طرح ایدههای مختلف و درک مسیر آینده فکر میکند جذاب است. یادداشت بسیار موثر گیتس در دهه نود میلادی که در آن گفته بود «آینده متعلق به اینترنت است» و مسیر مایکروسافت را به آن سمت بُرد، محصول یکی از همین هفتهها بوده است.
مستند سه قسمتی «درون مغز بیل گیتس» با مدت زمان کمتر از پنجاه دقیقه در هر اپیزود هم اینک در دسترس علاقهمندان قرار دارد.