مزدوران سایبری؛ دولت، هکرها و قدرت
کمبریج بهتازگی از جدیدترین اثر مکتوب انتشارات این دانشگاه در حوزه امنیت دیجیتال با عنوان: «مزدوران سایبری؛ دولت، هکرها و قدرت» رونمایی کرد.
کتاب «مزدوران سایبری»، به بررسی روابط پنهان میان دولتها و هکرها در سالهای اخیر پرداخته است. با پیدایش فضای مجازی بهمثابه بخش نوینی از مؤلفههای کلیدی ژئوپلیتیک، کشورهای گوناگون، پشتیبانی و بهرهبرداری از توان امنیتی هکرها و برپایی آن را آغاز کردند. این هکرها، در واقع نوعی مزدور نظامی پیشرفته هستند که فعالیتهایشان ممکن است زیانهای جبرانناپذیری را متوجه امنیت، ثبات جهانی و حقوق بشر کنند.
بنابراین روابط دولت و هکرها، در این سالها، پرسشهای مهمی را درباره کنترل، کاربرد و اقتدار قابلیتهای سایبری تهاجمی، مطرح ساخته است. کشورهای جهان، درحالی انواع گوناگون روابط نیابتی را با توجه به شرایط و موقعیت خود بر میگزینند که با چالش ایجاد توازن میان مزایا، هزینهها و نتیجه راهبردی مدنظر، روبهرو هستند.
این کتاب، به منظور پدید آوردن درک بهتر از تأثیر و خطرات روابط جانشینی میان دولتها و هکرها، به بررسی موشکافانه نتایج راهبردی و هزینه اجرای عملیات رایانیکی کشورها علیه یکدیگر و مطالعه موردی راهبرد جنگ سایبری نیابتی ایالات متحد، ایران، سوریه، روسیه و چین پرداخته است.