about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

غلامرضا جلالی تاکید می‌کند که شاید افرادی که تعیین مرز دیجیتال و مدیریت این مرز را به گونه‌ای دیگر مطرح می‌کنند به دنبال تثبیت انحصار خود در این بخش هستند.

 

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در گفت‌وگویی در مورد ماده پرحاشیه در نظر گرفته شده در پیش‌نویس طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های خارجی در مجلس مبنی بر واگذاری مدیریت گذرگاه‌ اینترنت بین‌الملل به نیروهای مسلح، این خبر را یک شایعه و تحلیل غلط مسئله عنوان کرد. غلامرضا جلالی تاکید می‌کند که شاید افرادی که تعیین مرز دیجیتال و مدیریت این مرز را به گونه‌ای دیگر مطرح می‌کنند به دنبال تثبیت انحصار خود در این بخش هستند.

غلامرضا جلالی، با اعلام اینکه مطرح شدن این خبر جوسازی از سوی برخی دوستان است به خبرنگار ما گفت:

در طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های خارجی که مبدا مطرح شدن آن مرکز پژوهشهای مجلس است دو موضوع وجود دارد. اول اینکه در هیات نظارت بر فعالیت پیام‌رسان‌ها اجتماعی که ۱۳ عضو دارند، پدافند غیرعامل نیز به عنوان یک عضو حضور دارد تا بتواند وظایف و ماموریت‌های خود در این زمینه را انجام دهد.

او می‌افزاید:

دومین موضوع مطرح شده در این طرح ساماندهی مربوط به مرزبانی سایبری است. گیت‌وی، مرز سایبری کشور است و مرزبانی در اختیار یک دستگاه نیست. برای مثال در مرزهای زمینی کشور هم نیروی مسلح حضور دارد، هم سپاه، هم ارتش و هم نیروی انتظامی. بنابراین در فضای سایبری هم مرزی وجود دارد که باید با مشارکت همه دستگاه‌های مسوول و دارای وظیفه مدیریت شود.

جلالی تاکید می‌کند که در این ماده از طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی پدافند غیر عامل به دنبال ایجاد انحصار نیست بلکه هدف مشخص کردن مرز دیجیتال کشور است و نباید با فرافکنی موضوعات را گونه‌ای دیگر نشان داد.

او در پاسخ به سوالی دیگر در مورد انتقاد برخی کارشناسان به همین ماده مبنی بر عدم وجود مرز دیجیتال اعلام کرد:

مگر می‌شود که مرزی به نام مرز دیجیتال وجود نداشته باشد. باید در این مورد بحث شود. در فضای سایبر دو مفهوم متناقض وجود دارد یکی فضای بی‌مرزی و یکی هم تعیین قلمرو. در حال حاضر در این حوزه همه کشورها برای خود قلمرو تعیین کرده‌اند. همه داده‌های سایبری یک کشور در فضای سایبر جمع می‌شود اما باید مشخص شود این داده‌ها کجا هستند، چه کسانی از آن محافظت می‌کنند و به کجا می‌روند.

اواخر مهر ماه سال جاری با پیگری‌ های صورت گرفته، یکی از نمایندگان مجلس خبر از بررسی طرحی در این نهاد داد که براساس آن «مدیریت گذرگاه اینترنت بین‌الملل» از دولت یعنی شرکت زیرساخت گرفته و در اختیار نیروهای مسلح گذاشته شود.

در ادامه پیگری‌ها مشخص شد که قرار است براساس این طرح مجلس و در صورت تصویب، «مدیریت اینترنت بین‌الملل» در اختیار سازمان پدافند غیر عامل قرار بگیرد.

این ماده از طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی تا کنون واکنش‌های مختلفی از سوی وزارت ارتباطات(شرکت زیرساخت) به عنوان مسوول اصلی مدیریت گذرگاه‌های اینترنت بین‌الملل به دنبال داشته است. از جمله اینکه حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در توییتر خود و در واکنش به این ماده از طرح، واگذاری مدیریت ورود اینترنت به یک نهاد نظامی را راهی برای ایجاد انحصارگرایی عنوان کرده است. در واکنشی دیگر هم رضا باقری اصل، عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، در پست توییتری خود موضوع واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح که در طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی مطرح شده را موازی کاری  با مصوبه شورای عالی فضای مجازی در همین زمینه خواند.
 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.