محمد بنهامو از مراکش رئیس فدراسیون امنیت سایبری آفریقا شد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ محمد بنهامو (Mohamed Benhammou) از مراکش به عنوان رئیس فدراسیون امنیت سایبری آفریقا انتخاب شد.
این فرد مراکشی در اولین مجمع امنیت سایبری برازا (Brazza-cybersecurity) در برازاویل، جمهوری کنگو، در روزهای 16 تا 17 سپتامبر امسال منصوب شد و این رویداد نشان دهنده رسمی شدن قانون اساسی فدراسیون بود.
سازماندهی این مجمع در پی دهمین نشست کنفرانس بینالمللی امنیت آفریقا با نام «انجمن امنیت مراکش» بود که در ماه فوریه سال 2019 برگزار شد و در آن منشور امنیت سایبری آفریقا به تصویب رسید.
بنهامو، رئیس مرکز مطالعات راهبردی مراکش (CMES)، در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه مجمع عمومی برازاویل، اظهار داشت که فضای دیجیتال باید از دریچههای جغرافیا، زمینشناسی و ژئوپلیتیک طراحی و درک شود.
رئیس جدید منصوب شده فدراسیون امنیت سایبری آفریقا توضیح داد که نصب، توصیف و تجزیه و تحلیل شبکههای زیرساختی فیزیکی، موضوع نقشه برداری هستند و به موضوعی راهبردی و ژئوپلیتیک تبدیل شدهاند.
به گفته فدراسیون، فضای سایبری هم یک موضوع و هم فضایی است که اجازه میدهد رقابتها به درگیریهای شدید تبدیل شوند. چشمانداز فدراسیون همچنین ماهیت امپریالیستی مداخله سایبری را دلیل بسیاری از هرج و مرجهای سایبری در آفریقا میداند.
کارشناسان معتقدند که مراکش تلاشهای خود را در زمینه امنیت سایبری تشدید کرده است. این کشور در 15 ژوئیه سال جاری آخرین توافقنامه مربوط به امنیت سایبری خود را با اداره سایبری ملی اسرائیل امضا کرد که بنابر ادعای محققان، پیشرفتهترین برنامههای امنیت سایبری در جهان را دارد.
براساس گزارش سالانه کسپراسکای، مراکش در بین 5 کشور اول با بیشترین آسیب از حملات سایبری در طول همهگیری قرار گرفت.
در حالیکه امنیت سایبری به طور فزایندهای به یکی از دغدغههای اصلی در کشور آفریقای شمالی تبدیل شده است، اما کارشناسان براین باورند که اکثر مراکشیها در حال حاضر نسبت به عمق و پیامدهای حملات دیجیتالی برای امنیت فردی و ملی بیتفاوت هستند.