about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

دبیر کارگروه گذر به IPv6 سازمان فناوری اطلاعات ایران، بر ضرورت آموزش مشکلات موجود در راه گذر به IPv6 تأکید کرد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛  بهروز عباس زاده دبیر کارگروه گذر به IPv6 سازمان فناوری اطلاعات ایران، درباره گذر از IPv4 به IPv6 (گذر از پروتکل حال حاضر اینترنت به پروتکل نسخه ۶) با اشاره به طراحی نسخه فعلی IP در سال ۱۹۸۰، گفت: آن زمان کسی فکر نمی‌کرد که اینترنت در فاصله زمانی کوتاه (حدود ۳۰ سال) این همه کاربر در سطح دنیا پیدا کند و به دلیل اینکه آدرس‌های طراحی شده برای IP نسخه ۴، ۳۲ بیتی هستند و حدود چهار میلیارد و سیصد میلیون آدرس در IPv4 وجود دارد، تقریبا این تعداد به اتمام رسیده است.

او با اشاره به پیش‌بینی‌های انجام شده برای سال ۲۰۲۵، افزود: در حال حاضر اتصال تجهیزات و اشیاء به به شبکه جهانی اینترنت بصورت توانی در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵ بالغ بر ۵۰ میلیارد اتصال به شبکه اینترنت وجود داشته باشد.

عباس زاده، ضرورت گذر به IPv6 در دنیا را محدودیت تعداد آدرس‌های IPv4 و همچنین مزیت‌های موجود در پروتکل نسخه ۶ اینترنت عنوان کرد و گفت: تمام کشور‌های جهان در حال حرکت به سمت IPv6 هستند و این موضوع در برخی از کشور‌ها در ابتدای کار قرار دارد و در برخی از کشور‌ها ۵۰ تا ۶۰ درصد شبکه به IPv6 مجهز شده است و این گذر هنوز به صورت صد در صدی در کشوری انجام نشده است. او کشور‌های اروپایی، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را از کشور‌هایی اعلام کرد که سرعت بیشتری در مسیر گذر به IPv6 دارند.

دبیر کارگروه گذر به IPv6، تاکید کرد: در IPv6 پیش بینی ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده شده تا در طراحی‌های مختلف شبکه در آینده مشکلاتی ایجاد نشود. او با اشاره به مسئولیت اجرایی سازمان فناوری اطلاعات برای گذر به IPv6 در ایران، افزود: وزارت ارتباطات مسئولیت راهبری این موضوع را بر عهده دارد و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان بازوی اجرایی این مسئولیت را پیش می‌برد.

عباس زاده درباره اقدامات انجام شده در ایران برای گذر به IPv6 نیز با اشاره به اینکه در ایران از سال ۹۲ مطالعات این کار آغاز شده است، تصریح کرد: این حرکت از سال ۹۴ به صورت سیستماتیک ادامه پیدا کرد و ارزیابی شبکه و شناسایی مشکلاتی که برای گذر به IPv6 وجود دارد و رفع این مشکلات، حدود سه سالی است که بخش‌هایی از شبکه در حال استفاده از IPv۶ است.

او، ۳۰ درصد کل شبکه IP کشور را در حال استفاده از IPv6 اعلام کرد و افزود: در حال حاضر در شبکه IP کشور از IPv4 و IPv6 به صورت همزمان استفاده می‌شود و به اصطلاح این دو پروتکل همزیستی می‌کنند. این کارشناس حوزه فناوری با اشاره به اینکه اپراتور‌های تلفن همراه نیز در حال گذر به IPv6 هستند، گفت: اپراتور‌های همراه تا حدودی شبکه‌های خود را به IPv6 مجهز کرده‌اند و در اپراتور‌های ثابت، برخی تازه کار را آغاز کرده‌اند و برخی نیز در میانه راه هستند.

عباس زاده با اشاره به اینکه پیش‌بینی شده که گذر به IPv6 تا سال ۲۰۲۵ به صورت کامل انجام می‌شود، تصریح کرد:

به دلیل اینکه این کار در ایران به صورت ملی و سراسری انجام می‌شود به کندی پیش می‌رود. او افزود: پیاده‌سازی در فاز نخست در شبکه زیرساخت کشور و اپراتور‌های بزرگ انجام شده و در حال حاضر بر روی شبکه‌های تجاری بزرگ (Enterprise Networks) و سازمان‌های دولتی کار می‌کنیم.

عباس زاده با بیان اینکه هر تغییری با مقاومتی همراه است، افزود:

هزینه بر بودن این موضوع برای اپراتور‌ها و برخی از سازمان‌ها، نبود آموزش مناسب در این حوزه و آگاه نبودن به مزایای IPv6 و عدم سازگاری برخی از شبکه‌ها با IPv6، از عمده‌ترین چالش‌های گذر از IPv4 به IPv6 در ایران است.

دبیر کارگروه گذر به IPv6 با اشاره به اینکه در آینده تجهیزات ارتباطی با استاندارد IPv6 تولید می‌شود، تأکید کرد:

اگر از هم اکنون خود را آماده نکنیم در آینده با مشکلاتی بسیاری مواجه می‌شویم و جامعه IP کشور و مدیران شبکه‌ها، اپراتور‌ها و سازمان‌ها هنوز این مشکلات را جدی نمی‌گیرند و باید مدیران، مسوولان شبکه‌ها و سازمان‌ها خود را با این موضوع همسو کنند.

او فرهنگ‌سازی در این حوزه را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود:

از طریق رسانه‌ها این موضوع اطلاع رسانی و آگاهی سازی شود تا مردم، مدیران و مسئولان شبکه‌ها و اپراتور‌ها نسبت به اهمیت آن آگاهی بیشتری پیدا کنند که به روزی نرسیم که شبکه‌های تمام جهان IPv6 شده باشد و در ایران برای ارتباط با این شبکه‌ها دچار مشکل شویم. عباس‌زاده تأکید کرد: باید این مشکلات را پیش‌بینی کنیم و منتظر نباشیم که دقیقه ۹۰ کار‌ها انجام شود.

دبیر کارگروه گذر IPv6۶، درباره زمان اتمام گذر به IPv6 در ایران نیز گفت:

نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی کرد، ولی اگر سازمان‌ها و مدیران شبکه‌ها همکاری کنند تا ۲ سال و نیم آینده ۷۰ تا ۸۰ درصد شبکه ما در ایران به این پروتکل مجهز می‌شود.

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.