about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

مجرمان 16-17 ساله سایبری در ایران

به نقل از ایرنا، سرهنگ علی نیک نفس (رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا) در حاشیه همایش امنیت در فضای سایبری در مشهد گفت: با توجه به جدید بودن فضای سایبری و فناوری محور بودن این فضا، مجرمان این جرائم نسبت به سایر مجرمان سن کمتری دارند.

وی افزود: وجود شکاف بین نسلی در جامعه، نبود نظارت لازم بر جوانان و نوجوانان و ناآگاهی والدین نسبت به تهدیدات و آسیب‌های این فضا موجب شده است که نوجوانان بیشتر در معرض این‌گونه آسیب‌ها قرار بگیرند.

وی میانگین سنی مجرمان سایبری را 16 و 17 سال عنوان کرد و افزود: حملات هک که در کشور روی می‌دهد، اغلب ناشی از مسلط بودن جوانان و حضور بیشتر آنان در این فضا و نظارت کم والدین روی فرزندان است.

وی با اعلام اینکه 91 درصد جرائم سایبری کشور کشف می‌شود، گفت: این جرائم اغلب باانگیزه مالی روی می‌دهد ‌و بیش از 80 درصد آن به صورت برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی الکترونیکی است.

وی افزود: بخش دیگری از جرائم سایبری نیز شامل هتک حرمت و حیثیت است که باز هم باانگیزه مالی و به قصد اخاذی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، به دلیل توسعه فضای بانکداری الکترونیکی و افزایش کارت‌های الکترونیکی بانکی شاهد رشد این جرائم هستیم که در این زمینه نیاز به آموزش بیشتر و تقویت حوزه پیشگیری، ایفای نقش رسانه‌ها در این حوزه و آموزش‌های سیستم بانکی به مشتریان در استفاده مناسب از ابزارهای مربوطه وجود دارد.

نیک نفس بابیان اینکه پیچیدگی جرائم سایبری در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است گفت: همین امر باعث می‌شود قدرت کشف بیشتری داشته باشیم ضمن آنکه این امر بیانگر توان و دانش پلیس نیز هست.

نیک نفس بابیان اینکه پلیس فتا از سال 1389 راه‌اندازی شده است، گفت: در این مدت حدود 20 هزار پرونده جرم سایبری در کشور رسیدگی شده است.

وی بابیان اینکه بر اساس تقسیم کار انجام‌شده بخشی از جرائم اینترنتی از قبیل کلاه‌برداری‌های پیامکی در حوزه پلیس آگاهی رسیدگی می‌شود، اظهار داشت: پلیس سایبری به صورت تخصصی به پرونده‌های جرائم سایبری می‌پردازد

به گفته وی بیش از 75 درصد افرادی که در پلیس فتا استخدام‌شده‌اند مهندس حوزه نرم‌افزار، فناوری اطلاعات و رشته‌های مرتبط هستند.

نیک نفس افزود: در کنار دوره‌های تخصصی که این افراد گذرانده‌اند دوره‌های ویژه پلیسی، کارآگاهی و حقوقی نیز برای آنان برگزار و تلاش شده است توان و تخصص آنان در این زمینه ارتقا یابد

وی طرح همیاران پلیس فتا را ازجمله طرح‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: تلاش می‌شود نخبگان، دانشجویان و اقشاری که در فضای سایبری فعالیت جدی دارند در قالب این طرح به عنوان همکار برای توسعه فضای سایبری و تقویت امنیت در این فضا به کار گرفته شوند.

تازه ترین ها
مشارکت
1404/02/15 - 09:36- آسیا

مشارکت شرکت‌های آمریکایی و بحرینی در حوزه امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری آمریکایی «ZENDATA» همکاری استراتژیک خود را با مؤسسه برتر کدگذاری بحرین با هدف جذب و توسعه استعدادهای امنیت سایبری بحرینی اعلام کرد.

الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.