مبارزه با محتوای غیرقانونی در موتورهای جستجو
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ اینترنت دارای فضای بسیار گستردهای بوده و به راحتی میتوان با یک جستجو به بیشتر محتوای موردنیاز دست یافت؛ اما به نظر میرسد بر اساس طرح جدید ارائه شده توسط شرکتهای گوگل و مایکروسافت از این پس پیدا کردن وبگاههایی که بدون رعایت حق کپیرایت فیلم، موسیقی، بازی یا استریم آنلاین مسابقات ورزشی را در اختیار کاربران قرار میدهند، مشکلتر خواهد شد.
شرکتهای مایکروسافت و گوگل به صورت داوطلبانه توافق کردهاند تا جلوی دسترسی کاربران به وبگاههایی با محتواهای غیرقانونی گرفته شود. بر اساس این توافقنامه از تابستان سال 2017 دسترسی کاربران کشور انگلیس به موضوعات یاد شده محدود شده و دیگر در موتورهای جستجوگر نمایش داده نخواهند شد.
با توجه به موضوع بالا افرادی که در جستجوی محتوایی همچون موزیک ویدئو، کتابهای دیجیتالی و خبرهای فوتبالی هستند، به احتمال زیاد به سمت وبگاههای ارائهدهنده مجاز هدایت میشوند نه به سمت وبگاههای غیرمجاز که امنیت کاربر را به خطر میاندازند.
طرح مذکور به رهبری دفتر مالکیت معنوی (Intellectual Property Office)، همکاری و مشاورهی وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش انگلیس (Department for Culture, Media and Sport.) انجام میشود. همچنین سازمان تنظیم مقررات رسانهای آفکام انگلیس (Ofcom) از تصمیم گرفته شده حمایت میکند. مقامات اعلام کردهاند این کار با هدف کاهش محتوای آنلاین غیرمجاز انجام میشود.
توافقنامهی یاد شده شامل دستور دادگاه برای بستن وبگاهها، کار با برندهای مختلف برای کاهش تبلیغات در وبگاههای غیرقانونی و آموزش به مصرفکنندگان میشود تا آنها برای محتوای تولید شده ارزش قائل شده و تشویق شوند از منابع قانونی به موارد مورد علاقه دسترسی پیدا کنند.
ادی لویتن (Eddy Leviten)، مدیرکل اتحادیه مالکیت معنوی (Alliance for Intellectual Property) گفت: «در بعضی مواقع مردم محتوایی را جستجو کرده و به صورت ناخواسته به وبگاهی با محتوای غیرقانونی هدایت میشوند. ما میخواهیم مطمئن شویم بالاترین نتایج به نمایش در آمده در موتورهای جستجوگر مربوط به وبگاههای معتبر و دارای محتوای قانونی است. این کار تنها با هدف محافظت از کاربران اینترنت صورت نگرفته؛ بلکه از سازندگان محتوا نیز جلوگیری میکند.»