لیزرهای پیشرفته برای جنگنده های اف 15
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ طی سالهای اخیر لیزرهای سنگین 10 تا 30 کیلوواتی روی کشتیهای نیروی دریایی و کامیونهای هجده چرخ جنگی آزمایش شد. دلیل اینکه وسایل نقلیه برای این کار انتخاب شدند سنگینی وزن لیزرها و سامانههای تأمین انرژی آنها بود. پروژههای در دست اقدام برای رفع مسئله یادشده، نصب لیزر 50 کیلوواتی روی اف 15 و ساخت پهپاد ضد موشک بلندپرواز به ترتیب باارزشهای 26 و 18 میلیون دلار هستند که تا سال 2021 به بهرهبرداری میرسند.
لیزرهای جنگی مستلزم وزن کمتری هستند و تا سال 2021 توان این فناوری باید تا 150 کیلووات و حتی بیشتر افزایش یابد.
در طی 25 سال گذشته ارتش ایالاتمتحده حدود 8 میلیارد دلار در راستای ارتقای لیزرهای جنگی هزینه کرد؛ باوجوداین همچنان محصولی به عرصه تولید نرسیده است. باوجوداین
لیزرهای نظامی، استفاده گسترده از برش صنعتی 10 کیلوواتی، لیزرهای جوش و مخابراتی را هدایت میکنند.
پهپادهای مجهز به لیزر، دستاورد عظیمی در دفاع موشکی
فاز تقویت دفاع موشکی، در طول مدتزمان ابتدایی پرواز با قرار گرفتن در داخل جو زمین، موشکهای دشمن را نابود میکند.
از آنجاییکه موشکهای تقویتی در مقایسه با موشکهایی که در اواسط مسیر یا مرحله نهایی قراردارند کندتر بوده و بهسادگی قابلشناسایی هستند، این فاز دفاعی مدت طولانی است که نوعی قدرت برتر در دفاع موشکی بالستیکی تصور میشود. فاز دفاعی مذکور به دلیل اینکه در این مرحله بسیار بینقص قرار دارد، بر چالش تشخیص بین کلاهکهای مخرب و آوار غلبه میکند. همچنین، جلوگیری اولیه در طول فاز تقویتی، دارای مزیتی مضاعف بر اقدام به دستور برگشت موشک، در تماس با دشمن است.
فناوری انرژی مستقیم یا لیزر پرطرفدارترین گزینه در فاز تقویت دفاع موشکی در آینده خواهند بود.
آژانس دفاع موشکی ایلات متحده در سال 2017 با انتشار درخواستی، هواپیماهای بدون سرنشین که در ارتفاع بالا با مقاومت طولانی1 حرکت میکنند را به نمایش گذاشت. این پهپادها قابلیت حمل سامانههای لیزری با انرژی زیاد را در فاز تقویت وقفه دارند. آژانس یاد شده فهرستی از پیشنیازهایی که این فاز نیاز دارد را اعلام نمود:
1- ارتفاع 63 هزارپا در ایستگاه
2- مقاومت در پرواز بالای 36 ساعت
3- سرعت پرواز کمتر از 400 کیلومتر بر ساعت
4- و ظرفیت باربری حداقل 2268 کیلوگرم و حداکثر 5670 کیلوگرم
نیروی دریایی ایالاتمتحده سالانه 60 الی 85 میلیون دلار برای توسعه لیزرهای جنگی قویتر درخواست میکند که این پروژه «HELIOS» نامیده شده است. در فاز دوم در یک بررسی تحت عنوان سامانه سلاحهای لیزری سطح دریا (2SNLWS)، میتوان توان لیزرها را 150 الی 300 کیلووات افزایش داد که با چنین قدرتی امکان مقابله با موشکهای کروز وجود دارد. در فاز سوم نیز، قدرت لیزرها را بیش از 500 کیلووات ارتقا مییاند. با استفاده از روش یادشده میتوان یک موشک کروز شلیک شده به سمت کشتی را ردیابی و منهدم کند.
پیشبینیشده است در اوایل سال 2018 سلاحهای لیزری تمامی واحدهای وزارت دفاع ایالاتمتحده را پوشش دهند. بهعلاوه، برای انهدام موشکهای بالستیکی قاره کره شمالی باید از سلاحهای با سرعتبالا و توان پیمایش مسافت طولانی استفاده کرد که نیازمند لیزرهای مگاواتی هستند. هدفگذاری دقیق با لیزرهای 300 کیلوواتی امکان نشانهروی سه تا پنج پهپاد روی یک هدف مشترک را ایجاد خواهد کرد. ازاینرو، چندین سامانه باقدرت 300 کیلوواتی به توان مگاواتی خواهد رسید که بهعبارتدیگر از سامانههایی با 3 الی 4 برابر توان فعلی خبر میدهد.
_______________________________________
1- High Altitude Long Endurance
2- Surface navy laser weapon system