about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

خبر رزمایش قطع اینترنت و اجبار به انتقال سرور شرکت‌های پرداخت از خارج کشور به داخل، از روز گذشته تا کنون هنوز یکی از خبرهای پر بحث بین کاربران در شبکه‌های مجازی است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛  بسیاری از کاربران با استفاده از هشتگ‌های مختلف از جمله شفافیت، مانور قطع اینترت و یا با کارآفرینان برخورد نکنید، از مسئولان تصمیم‌گیر کشور خواسته‌اند در این زمینه توضیحات لازم را ارائه کنند.

محمد جواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از شب گذشته و با انتشار چند توییت در حساب کاربری خود سعی در آرام کردن این فضا و سوءتفاهم‌های ایجاد شده به گفته خودش؛ به دنبال انتشار نامه سداد کرد. نامه‌ای که در آن سداد ضمن خبر از انجام «رزمایش قطع اینترنت» در روز ۷ بهمن؛ به قطع سرویس کلیه‌ پذیرنده‌های پرداختی خارج از کشور اشاره کرده و از پذیرنده‌های که سرورهایشان در خارج از کشور است خواسته تا سرورهایشان را به داخل منتقل کنند. جهرمی انتشار این نامه و انتخاب لفط رزمایش قطع اینترنت را فجیع‌ترین عبارت و حرکتی ناشیانه دانسته بود که بحث بررسی تاب‌آوری زیرساخت‌های حیاتی کشور را زیر سوال برده است.

همچنین او ظهر امروز (۳ بهمن) نیز با منتشر کرد یک توییت دیگر با تاکید بر اینکه هدف از انجام این رزمایش بررسی «تاب‌آوری زیرساخت بانکی» در برابر تحریم بوده تاکید کرد که با دریافت گزارشی در این زمینه این برنامه “لغو” شده است. همچنین او یادآور شده که سداد صلاحیت الزام شرکتها به انتقال سرورها به داخل کشور را ندارد.

از رزمایش قطع اینترنت تا تاب‌‌آوری شبکه

در ادامه گمانه‌زنی‌های کاربران در فضای مجازی که قرار است واقعا چه اتفاقی با انجام رزمایش قطع اینترنت و یا به قول وزیر ارتباطات تاب‌آوری شبکه در ۷ بهمن رخ دهد، محمدجواد آذری جهرمی در گفت‌وگویی که با خبرگزاری ایرنا داشته با انتقاد از نحوه اطلاع‌رسانی اشتباهی که به عنوان قطع اینترنت در کشور شده گفته است:‌«مجموعه ای که چنین اطلاع رسانی را انجام دادند تا الان سکوت کرده اند و این سکوت واقعا نامناسب است. آنها باید در همان ابتدا توضیح می دادند که اصل مسئله قطع اینترنت چیست و تحت چه عنوانی و با چه هدفی قرار است انجام شود. عدم ورود به موقع به این ماجرا مقداری ابهام زا و موجب شد سوالاتی برای مردم به وجود بیاید و قطع اینترنت یک شرکت را به کل کشور نسبت دهند.» او تاکید کرده که  استفاده از کلمه «رزمایش» کج سلیقگی و ناشی‌گری در رسانه بود.

او در ادامه با اشاره به جزییات تصمیم گرفته شده در این زمینه اعلام کرده است:‌ «ما با شرایطی مواجه هستیم که هر روز تحریم‌ها و تهدیدهای جدید از سوی ایالات متحده به سمت ما شکل می گیرد. به همین واسطه مدتی قبل مرکز ملی فضای مجازی به بانک مرکزی اعلام کرد که باید در خصوص مقاومسازی این زیرساخت حیاتی در برابر تحریمها اقداماتی صورت بگیرد و در همین راستا دستوراتی به آنها ابلاغ شد تا تاب‌آوری‌شان در برابر تهدیدات را بالا ببرند. پس از آن بانک‌ها اعلام کردند که این کار را انجام داده ایم.» به گفته او برای این راستی آزمایی، شیوه‌های مختلفی وجود دارد که دوستان به این جمع‌بندی رسیدند تا از طریق قطع دو ساعت اینترنت شرکت سداد در ساعت پیک مصرف، میزان تاب آوری را مورد سنجش قرار دهند.

رزمایشی که لغو شد

وزیر ارتباطات تاکید کرده که نتیجه این راستی‌آزمایی مشخص می‌کرد که اگر دو ساعت اینترنت این شرکت قطع باشد، تا چه میزان می‌تواند خدمات داخل کشور ارائه شود.
جهرمی با بیان این که با توجه به اتفاقات دو روز گذشته این ماجرا به کل لغو شده است، ادامه داد: «این تصمیم به اطلاع شرکت سداد رسید و آنها این تاب آوری را تحت عنوان رزمایش قطع اینترنت، از طریق فضای مجازی به اطلاع مردم رساندند. آنها در پایان این اطلاع‌رسانی شرکت‌های طرف قراردادشان را موظف کردند که سرورهایشان را به داخل کشور منتقل کنند. این در حالی است که سداد، یک شرکت خصوصی است و جزئی از حاکمیت که مرجع تصمیم‌گیری است به حساب نمی‌آید. سداد نمی تواند به شرکت‌های طرف قرارداد خود بگوید شما باید این کار را بکنید و این امر در حیطه اختیارات و صلاحیت آن نیست.»
وی افزوده است : «هر دو بخش کار سداد یعنی اطلاع‌رسانی و ابلاغیه و تحکمی که به شرکت ها کرد، ایراد داشت. این دو اشتباه در فضای رسانه ای، به رزمایش قطع اینترنت تبدیل شده است و این تصور عمومی برای مردم به وجود آمده که کل اینترنت کشور قرار است در روز هفتم بهمن به مدت دو ساعت قطع شود. در صورتی که اصلا چنین چیزی نیست و این تنها مربوط به یک شرکت بود که آن هم لغو شد.»

سازمان فاوا: اجباری به انتقال سرور‌ها به داخل کشور نیست

روز گذشته نیز مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با پیوست از مختومه شدن موضوع انتقال اجباری سرورهای شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت به داخل کشور به دلیل نبود مستند قانونی برای این موضوع خبر داد.

محمدجعفر نعناکار، در گفت‌وگو با پیوست ضمن اعلام این خبر گفت بود که :‌« برگزاری رزمایش سایبری برای مبارزه با تهدیدات سایبری عملی عادی در کشور است اما آنچه باعث نگرانی جامعه و کسب‌وکارها از نامه سداد به پذیرنده‌های خود شده به بخش آخر این نامه مبنی بر اجبار به انتقال سرور کلیه پذیرندگان دارای سرویس خارج از کشور به داخل باز می‌گردد. براساس پیگیری‌ها از شاپرک، بانک مرکزی و سداد  مشخص شده که این بخش پایانی نامه نگارش درستی نداشته است و در خواست پدافند از بانک مرکزی و شاپرک تنها یک توصیه بوده و نه یک اجبار.»

تازه ترین ها
آموزش
1405/05/15 - 16:54- هوش مصنوعي

آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس هند

هند در حال گسترش آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس است.

میزان
1405/05/15 - 16:35- آسیا

میزان آمادگی مالزی در حوره امنیت سایبری

به گفته شرکت کسپرسکی، مالزی در آمادگی امنیت سایبری دولتی به سنگاپور نزدیک شده است.

معرفی
1405/05/15 - 16:32- هوش مصنوعي

معرفی سه افزونه آموزشی توسط اوپن‌اِی‌آی

شرکت اوپن‌اِی‌آی، سه افزونه آموزشی را معرفی کرد که برای کمک به معلمان مدارس، مربیان دانشگاه و دانشجویان کالج طراحی شدند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.