about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

انتشار شده در تاریخ

فهرست اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات منتشر شد

مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ۵۳ تکلیف به‌عنوان اقدامات این شبکه به نهادهای متولی واگذارشده است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و به دنبال ماه‌ها وقفه در تصویب این طرح در شورای عالی فضای مجازی، این شورا در جلسه شصت و ششم خود در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۹۹، «طرح کلان و معماری شبکه‌ ملی اطلاعات» را نهایی و تصویب کرد.
این طرح به‌تازگی و پس‌ازآنکه به استحضار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) رسیده است، توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شد.
طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در راستای تحقق این شبکه برای کاهش وابستگی و جلوگیری از دست‌اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومی مردم و ایجاد زیست‌بوم متناسب بافرهنگ اسلامی – ایرانی در ۵ ماده شامل «خط‌مشی‌های حاکم بر شبکه ملی اطلاعات»، «اهداف راهبردی و عملیاتی در افق ۱۴۰۴»، «معماری شبکه ملی اطلاعات»، «اجزای شبکه ملی اطلاعات» و «اقدامات کلان و نگاشت نهادی»، مصوب شده است.
مطابق با آنچه که در این مصوبه با عنوان «فهرست اقدامات کلان و نگاشت نهادی » مرتبط با اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات دیده می‌شود ۵۳ اقدام برای تحقق اهداف عملیاتی خدمات کاربردی و محتوا در چارچوب تقسیم‌کار مرکز ملی فضای مجازی به نهادهای متولی واگذارشده است.

از ۵۳ تکلیفی که بر عهده نهادهای متولی گذاشته‌شده است بیشترین وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات است و این وزارتخانه برای عملیاتی کردن حدود ۳۷ اقدام، مسئول است. علاوه بر این مسئولیت ۲ اقدام نیز به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات واگذارشده است.
براین اساس توسعه پیام‌رسان‌های اجتماعی بومی تا رسیدن به ظرفیت ۵۰ میلیون کاربر فعال و نیز ایجاد و توسعه مرورگر بومی، ایجاد و توسعه جویشگر داخلی، ایجاد سیستم‌عامل داخلی برای تلفن همراه، ایجاد و توسعه سکوی رایانامه های داخلی به وزارت ارتباطات محول شده است.
از سوی دیگر وزارت دفاع، وزارت صنعت، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، معاونت علمی رئیس‌جمهور، مرکز مدیریت راهبردی افتا، قوه قضاییه، سازمان برنامه‌وبودجه و نیز شورای عالی فضای مجازی درزمینهٔ اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات، مسئولیتهایی دارند و برخی از اقدامات به‌صورت مشترک به نهادهای متولی واگذارشده است.
به‌عنوان‌مثال درزمینهٔ اجرای طرح ساماندهی VPN ها و فناوری‌های حاکمیت گریز، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و قوه قضاییه مسئولیت دارند و بومی‌سازی تجهیزات موردنیاز امن سازی خدمات ارتباطی و پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات به معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت دفاع محول شده است.

Paragraphs

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد