about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

فناوری‌های سایبری جزو زیرساخت‌ها هستند

سردار جلالی: فناوری‌های سایبری به زیر ساخت‌ها اضافه می‌شوند و شهرهای هوشمند را بوجود می آورند، شهرهایی که تمام ویژگی‌های سایبری روی کالبد آن‌ها می‌باشد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در چهارمین همایش مصون سازی زیرساخت های کالبدی کشور گفت: با توجه به موضوع مصون سازی کشور در برابر تهدیدات بهتر است نگاهی دانش و دانشگاهی به این موضوع داشته باشیم. مقام معظم رهبری مصون سازی را مترادف پدافند غیرعامل میدانند.

سردار جلالی ادامه داد:ما باید طوری کشور را مصون کنیم که اگر تهدید صورت گرفت روی آن اثر نگذارد. این پدافند غیرعامل باید در کل کشور و در همه سطوح اجرا شود. یعنی اگر تهدیدی صورت گرفت آب از آب تکان نخورد.

وی شناسایی سه حوزه تهدیدات، زیرساخت و مصون سازی را برای مقابله با حملات احتمالی مهم دانست و گفت: تهدیدات به دو دسته تقسیم میشوند اولی تهدیدات طبیعی است که انسان در آن دخالتی ندارد و دومی تهدیدات انسان ساخت است. در تهدیدات طبیعی ماهیت آن طبیعت است یعنی با انسان خصومت ندارد اما تهدیدات انسان ساخت در ذات انسان و با نیت دشمنی است . استراتژی و دکترین وقتی تغییر کند تهدیدات هم متفاوت میشود.همچنین ماهیت تکنولوژی، دانش و صنعت هم باعث تغییر و توانمندی میشود که میتواند یک کشور را قوی کند و این قدرت به ثروت تبدیل شود و صنعت را ارتقا دهد.
سردار جلالی در مورد اهمیت تهدیدات انسان ساخت تشریح کرد: در تهدیدات طبیعی مفهم ثابت است اما در حوزه تهدیدات انسان ساخت مفهم ثابت نیست مثلا در حال حاضر دیدگاه ما به جنگ مثل دوران هشت سال دفاع مقدس نیست. در حال حاضر اگر همان رویکرد را داشته باشیم جواب نمیگیریم چرا که نوع تهدیدات انسان ساخت مثلا حملات سایبری با اشراف و کنترل همراه است اما متاسفانه ما در مورد اثرات آن خیلی مطالعه نمیکنیم و در این زمینه عقب هستیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: در خیلی از کشورهای دنیا پیشرفت های زیر ساختی دیگر تئوریک نیست بلکه داینامیک و پویا شد اما ما هنوز در مفاهیم آن مانده ایم و به لحاظ دانشی شاید بیست سال عقب باشیم.
وی با توجه به ضرورت پیشرفت دانشگاه ها در رشته های زیر ساختی تصریح کرد: دانشگاه ها باید هرچه سریعتر پیشرفت کنند . ماهنوز در دانشگاه ها به دنبال نمره هستیم و نتیجه اش همان دانش قبلی می شود باید فاصله بین رگولاتوری و تولید علم کم باشد در غیر اینصورت همواره نسبت به تحولات حوزه زیرساختی منفعل هستیم.

سردار جلالی ادامه داد: در اتفاقی دیگر فناوری‌های سایبری به زیر ساخت ها اضافه میشوند و شهرهای هوشمند را بوجود می آورند شهرهایی که همه ویزگی های سایبری روی کالبد آن ها تعریف شده است و به دلیل ویژگی ارتباط و تعاملی شدن سیستم احتمالا شبکه های سایبری هدف دشمن قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اهمیت داشتن مرکز رگولاتوری تکنولوژی بیان کرد: شهری که هوشمند شده ممکن است مورد حمله هکری و یا آفندی قرار گیرد  و برای جلوگیری از هر اتفاقی باید مرکز رگولاتوری و تجهیزات هوشمند داشته باشیم.
در گوشی های هوشمند شبکه تلگرام وجود دارد بیگ دیتاهای ما در اختیار این پیام رسان است و میتواند با واکاوی اطلاعات یک نظرسنجی و یا نظرسازی بزرگ در کشور ما به راه اندازد. خریدار این اطلاعات سازمان سیا،موساد و عربستان سعودی هستند. حالا فکر کنید این اتفاق در حوزه زیرساخت های هوشمند شهری بیافتد.

دکتر جلالی در پایان تصریح کرد: همه نهادهای حاکمیتی باید جمع شوند.  ما در سازمان پدافند تصدی گری را دوست نداریم. خیلی از کارها از جمله رصد و پایش این تهدیدات را به بخش خصوصی واگذار کردیم. رویکرد مصون سازی باید ترکیب شود. رشته های حفاظت از زیر ساخت و مهندسی تهدید شناسی و مصون سازی باید به دانشگا ها آورده شود. شرکت های مشاور و پیمانکاران همچنین مدیران باید با مباحث و تهدیدات پدافندی آشنا شوند. ما نیاز به تنظیم مقررات و رگولاتوری مصون سازی داریم.

 

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.