فقدان مهارتهای فناوری اطلاعات در 80 درصد شرکتهای نیجریه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارشی که اخیراً از سوی «SAP Africa» با عنوان «کمبود مهارتهای فنی آفریقا آشکار شد» منتشر شده،، حدود 80 درصد از شرکتهای نیجریه در سال جاری به دلیل فرار مغزها که در میان نیروی کار عظیم نیجریه تجربه میشود، با شکاف مهارتهای فناوری مواجه هستند.
گزارشها چالشها و فرصتهای خاص را برای سازمانهای آفریقایی که به دنبال در دسترس بودن مهارتهای فنی بیشتر هستند، شرح میدهد.
کارشناسان انتظار دارند که تنها 53 درصد از سازمانهای کنیایی در سال 2024 شکاف مهارتی را تجربه کنند که در مقایسه با 80 درصد شرکتهای نیجریه و 73 درصد سازمانهای آفریقای جنوبی کمتر است.
نظرسنجی انجام شده روی شرکتهای نیجریه نشان داد که این شرکتها به دلیل فقدان مهارتهای فنی، در مقایسه با 60 درصد در کنیا و 78 درصد در آفریقای جنوبی، تأثیر منفی متحمل شدند. سازمانهای کنیا و نیجریه نشان دادند که جذب نیروهای ماهر جدید، بالاترین چالش مهارتهای فناوری است که در سال 2023 با آنها مواجه بودند.
کتی اسمیت (Cathy Smith)، مدیر عامل SAP آفریقا، گفت که نیاز به سرمایهگذاری فوری در توسعه مهارتها و آموزش وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که آفریقا از افزایش جمعیت جوان خود سرمایهگذاری میکند.
بیش از نیمی از رشد جمعیت جهان از هم اکنون تا سال 2050 در آفریقا اتفاق میافتد، جایی که انتظار میرود تا اواسط قرن 1.3 میلیارد نفر در آن متولد شوند. با سرمایهگذاری صحیح در توسعه مهارتها، اقتصاد آفریقا میتواند از اتکای خود به منابع طبیعی برای ایجاد نیروی کار فناوری آینده جهان دور شود و منافع اقتصادی و اجتماعی بیشماری را برای این قاره و شهروندانش به ارمغان بیاورد. او گفت
اسمیت خاطرنشان کرد که سازمانهای آفریقایی هنوز با مشکلاتی در جذب، حفظ و ارتقای مهارتهای کارکنان فناوری با مهارت مواجه هستند.
تحقیقی که در 3 ماهه چهارم سال 2022 در میان سازمانهایی در کنیا، نیجریه و آفریقای جنوبی انجام شد، فاش کرد که فقدان مهارتهای فنی حیاتی تأثیر منفی بر تلاشهای تحول دیجیتال این قاره دارد. از هر 5 سازمان مورد بررسی، 4 مورد اثرات منفی ناشی از کمبود مهارتهای فنی را گزارش کردند که در آن 41 درصد از کارکنان گزارش دادند که به دلیل فشارهای کمبود نیروی کار را ترک میکنند.
سایر پیامدهای سازمان شامل ناتوانی در برآوردن نیازهای مشتری است که بهوسیله 46 درصد از سازمانها، کاهش ظرفیت برای نوآوری (53 درصد) و از دست دادن مشتریان در برابر رقبا (60 درصد)، گزارش شده است.
69 درصد از سازمانها نیز گزارش دادند که انتظار دارند در سال آینده شکاف مهارتی را تجربه کنند و بر اساس دادهها، جذب نیروهای جدید ماهر، چالش اصلی سازمانهای آفریقایی بود، اگرچه حفظ کارکنان ماهر در مقایسه با جذب نیروهای ماهر بهتر است.
سازمانها با اطمینان از به کارگیری مهارتهای فنی صحیح مورد نیاز در سازمان، به چالش مهارتهای فناوری پاسخ میدهند، 41 درصد گزارش کردند که ارتقای مهارت کارکنان موجود در سال 2023 اولویت اصلی خواهد بود، در حالی که 40 درصد گفتند که مهارتهای مجدد کارکنان را خواهند داشت.
اسمیت همچنین اضافه کرد که شرکتها ابزارهای فناوری و شیوههای کاری انعطافپذیر را به کار میگیرند تا اطمینان حاصل کنند که میتوانند ترکیب صحیحی از مهارتهای فنی را جذب، حفظ و بسیج کنند.
او همچنین گفت که 7 سازمان از هر 10 مورد در حال حاضر از ابزار مدیریت سرمایه انسانی یا تجربه کارکنان استفاده میکنند، در حالیکه تقریباً نیمی (45 درصد) از شرکتها دورکار هستند، اگرچه اکثر آنها میخواهند کارمندان حداقل برخی از آنها در دفتر کار کنند. این پویایی جدید در محل کار، رهبران را ملزم به ایجاد مدل های جدید برای کار، با همکاری مداوم با کارکنان برای اطمینان از همسویی با اهداف و فرهنگ شرکت میکند.
این مطالعه همچنین نشان داد که بیشترین مهارتهای مورد تقاضای سازمانها، امنیت سایبری و تجزیه و تحلیل دادهها، مهارتهای توسعهدهنده و صنعت، و مهارتهای تحول دیجیتال است. 69 درصد مهارتهای فنی را به عنوان یک ویژگی مهم در هنگام استخدام ذکر کردند و 66 درصد گفتند که مهارتهای خاص صنعت برای آنها اولویت اصلی است.