عواقب کرونا بر استارتآپهای اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ 4 ماه پس از دستور رژیم صهیونیستی مبنی بر تعطیلی کلی در اراضی اشغالی ویروس همهگیر کرونا، پیامدهای بحران کووید-19 واضح هستند؛
براساس بررسی وضعیت صنعت به رهبری سازمان نوآوری (IIA) و صنایع فناوری پیشرفته اسرائیل (IATI)، پیشرفتهای اندکی حاصل شده، اما در کل شرکتها عواقب عمدهای را متحمل شدهاند.
دادههای منتشر شده از سوی دفتر مرکزی آمار حاکی از افزایش 40 درصدی اخراج در شرکتهای فنی اسرائیلی است. به گفته سازمان نوآوری اسرائیل، بازوی سرمایهگذاری تحقیق و توسعه این رژیم، خوشبینی اولیه مبنی بر موقتی بودن بحران را با عدم قطعیت در مورد آینده جایگزین کرد. این مقاله با بررسی 825 استارتآپ، از کاهش تعداد کارمندان با حکمهای مرخصی خبر داد. این موضوع نشان میدهد که کارمندان مرخص شده با افراد جدید بهصورت دائمی جایگزین خواهند شد.
آرون آرون (Aharon Aharon)، مدیرعامل اداره نوآوری اسرائیل گفت :
«2 ماه پیش، بسیاری تصور میکردند که جلوتر از بحران فعلی بهداشت هستند. با این حال، واقعیت این بیماری همهگیر، شرکتها را ملزم به اتخاذ سیاستهای شدید در مورد استخدام و اخراج، سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه و پروژههای جدید کرده و حرکتهای بعدی را میتوان در نتیجه Q2 پیشبینی کرد.»
69 درصد شرکتکنندگان گزارش دادند که فرآیندهای تحقیق و توسعه در شرکتهایشان کاهش یافته یا کاملاً متوقف شدهاند. در مورد چالشهای طولانی مدت، 45 درصد استارتآپها پیشنهاد دادند که شرکتهای آنها نمیتوانند در عملیاتها بیش از 6 ماه تغییر را حفظ کنند و به بودجه بیشتری نیاز دارند. فروش نیز به دلیل بحران نقدی ناشی از این بیماری با مشکل روبرو شده است. 60 درصد شرکتهای مورد بررسی در مرحله فروش، از تأثیر قابل توجه بیش از 25 درصد در حجم فروش خبر دادند.
کارین میر روبناشتاین (Karin Meir Rubenstein)، مدیرعامل صنایع فناوری پیشرفته اسرائیل در این خصوص توضیح داد :
«نظرسنجی اخیر، براساس شرکتهای پیشرفته اسرائیلی، حاکی از روند بسیار مشکلساز در بخش فناوری پیشرفته اسرائیل است که باید به عنوان یک هشدار برای تصمیم گیرندگان در نظر گرفته شود. وضعیت ترسیم شده ترسناکتر از چیزی است که ما قبل از بحران تصور میکردیم.»
طبق دادههای منتشر شده بهوسیله گزارش سرمایهگذاری فناوری اسرائیل (IVC)، با وجود کاهش در اندازه و تعداد دورهای سرمایهگذاری در آغاز بحران، در ماههای اخیر افزایش سرمایهای دیده میشود. این نظرسنجی نشان میدهد که بخشی از روند صعودی به دلیل کمکهای دولتی است که با روند مشابه در بازارهای جهانی سرمایه، عمدتاً بازار سهام ایالات متحده، مطابقت دارد.
این نظرسنجی بهوسیله سازمان نوآوری و صنایع فناوری پیشرفته اسرائیل روی 825 استارتآپ، 46 درصد در حوزه نرمافزاری، 38 درصد در بخش بهداشت و درمان و 16 درصد در بخش سختافزار و ارتباطات، انجام گرفته است؛