عزم ارتش امریکا برای بهکارگیری هوش مصنوعی در دفاع سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ تحکیم مراکز داده، همچنان مقامات پنتاگون را آزار میدهد. تری هالورسن (Terry Halvorsen)، افسر ارشد اطلاعات وزارت دفاع امریکا اظهار داشته است: «هنوز کارهای زیادی روی زمین مانده است.»
هالورسن که در آستانه بازنشستگی است، کند بودن اقدامات در راستای تحکیم مرکز داده را یکی از ناکامیهای خود برشمرده است. اگرچه دوران تصدیگری هالورسن شاهد موفقیت در گسترش ویندوز ده، استفاده از شبکههای ابری و ارزیابیهای جدید سایبری بوده است، وی ابراز امیدواری کرده است که پنتاگون به کار بر روی تحکیم مراکز داده و تقویت امنیت سایبری خود ادامه دهد. پنتاگون موظف گردیده که در هفتههای آتی یک برنامه تحکیم را به کنگره ببرد. هالورسن اظهار امیدواری کرده است که در دولت جدید امریکا و ظرف یک تا یک سال و نیم آینده، هوش مصنوعی نقش اساسیتری در امنیت سایبری ایفا کند.
هالورسن با بیان این که «نحوه حرکت دادن موس رایانه توسط مردم، بسیار متمایز میشود» اضافه کرده که نوسان و انحراف از الگوی رایج کاربران میتواند نشانه نفوذ احتمالی باشد: «از این مسئله باید درسهای فراوان گرفت... اگر چند شکست فوری نداشته باشیم، یعنی این که احتمالا نتوانستهایم شبکه چندان گستردهای را شکل دهیم.»
هالورسن اظهار داشته است که هوش مصنوعی همچنین میتواند به سامانههای امنیت سایبری کمک کند که نفوذها را قبل از وقوع پیشبینی کنند و در صورت نیاز به قرنطینه کردن برخی اجزا، به مدیران هشدار دهد. او افزوده است: «هدف این است که مشکل ایزوله شود، به مسیر دیگری هدایت شود و آنگاه بدافزار یا هر چیز دیگری که تاثیر منفی بر شبکه دارد، از بین برود.» وی اعلام کرده است که پنتاگون بهکارگیری بستر محاسباتی واتسون آیبیام را مورد بررسی قرار داده است.
به ادعای هالورسن، دستور اجرایی دونالد ترامپ درباره امنیت سایبری- که طبق مفاد پیشنویس، هیئتهای بازبینی سایبری متعددی ایجاد خواهد کرد و مسئولیت امنیت سایبری را از مدیران ارشد اطلاعاتی به روسای سازمانها منتقل میکند – ممکن است تاثیر زیادی بر پنتاگون نداشته باشد. وی با تشریح نقش خود به عنوان یکی از مقامات ارشد سایبری پنتاگون، به افتتاح چندین گروه فناوری در دوران اوباما اشاره کرد. از جمله این گروهها برنامه آزمایشی واحد نوآوری دفاعی موسوم به DIUx است که در پی سرمایهگذاری فوری در فناوری برتر و در نهایت، بهکارگیری سریع این گونه فناوریهاست. به اعتقاد هالورسن، این گروههای فناوری در دوران ترامپ نیز میتوانند به کار خود ادامه دهند. واحد نوآوری دفاعی اخیرا در حال کار بر روی جایگزینسازی کارتهای دسترسی عمومی است که توسط کارکنان و پیمانکاران وزارت دفاع استفاده میشود.
هالورسن اظهار داشته است: «به نظر من واحد نوآوری دفاعی به کار خود ادامه خواهد داد و فلسفه و فرهنگ این واحد بر سایر بخشها نیز اثر خواهد گذاشت.» او ابراز امیدواری کرده است که خدمات دیجیتالی وزارت دفاع، یکی از شاخههای خدمات دیجیتال امریکا که در دولت اوباما شروع به کار کرد نیز به کار خود ادامه دهد. دولت ترامپ در ایمیلهای داخلی و توئیتر از این گروهها اعلام پشتیبانی کرده است اما مشخص نیست این گروهها در دولت جدید دستخوش تغییر خواهند شد یا خیر. هالورسن با بیان این که «حمایت از این گروهها قرار است ادامه یابد» خاطرنشان ساخت که وجود چنین گروهی که عمدتا نیروهای خود را از شرکتهای فناوری مستقر در سیلیکون ولی به خدمت میگیرد، ضروری است چراکه اعضای آن «برخی از فرضیههای تجاری و فرایندی ما را به چالش میکشند.»