عربستان سرگرم توسعه جایگزین بومی واتساپ است
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان ؛ دکتر «بسیل العمیر»، مدیر «مرکز ملی امنیت اطلاعات» در «شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز» توسعه این پلتفرم توسط متخصصان عربستانی را تائید کرد. وی مدعی شد که این سیستم بهواسطه تجهیز به الگوریتمهای رمزنگاری کاملاً ایمن و عاری از آسیبپذیرهای امنیتی است.
به گفته العمیر پلتفرم مذکور در فاز آزمایشی قرار داشته و طی یک سال آینده راهاندازی خواهد شد. وی با اشاره به ذخیره محتوای پیامرسانهای خارجی در سرورهای بیرون از این کشور از احتمال وجود مشکلات امنیتی ابراز نگرانی کرد:
«اطلاعات بیشتر اپهای تجاری در سرورهای تحت کنترل آژانسهای خارجی ذخیره میشوند و ممکن است شامل بکدورهایی باشند که شناسایی آنها دشوار است. مزیت این پلتفرم که ۱۰۰ درصد توسط نیروهای بومی طراحیشده اطمینان از فقدان بکدور و تضمین امنیت دادهها در آن است.»
این پلتفرم پیامرسانی بهگونهای طراحیشده که از ذخیره اطلاعات حساس و محرمانه در سرورهای خارجی جلوگیری میکند. همچنین بهمنظور گسترش هرچه بیشتر حوزه تحت پوشش آن امکان نصب روی سیستمهای مختلف ازجمله ویندوز و سیستمعاملهای مختلف موبایل وجود دارد.
در حال حاضر این پلتفرم بیشتر متمرکز بر مؤسسات، شرکتها و آژانسهای دولتی است و فعلاً به دست کاربران عادی نخواهد رسید. عملکرد پلتفرم نیز بر سیستمها و الگوریتمهای رمزنگاری ملی عربستان متکی است که ازنظر آنها باعث دستیابی به بالاتری درجه امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران میشود. توسعهدهندگان برای ارتقای کارایی از الگوریتمهای انحصاری استفاده کردهاند که در مقایسه با نسخه بهکاررفته در محصولات مشابه عملکرد بهتری دارد.
به گفته «محمد خرم خان»، از اساتید امنیت سایبری در «دانشگاه ملک سعود» توسعه این سیستم علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه مالکیت فکری به ایجاد پیامرسانی برای سازمانهای داخلی کمک میکند. این طرح بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که بر توسعه زیرساخت دیجیتال متمرکز است.