about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور اعلام کرد، طرح مجلس شورای اسلامی درباره ارزهای دیجیتال، به‌زودی در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان به نقل از عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، طرح فعلی در برخی جنبه‌ها به‌ویژه در خصوص صنعت استخراج ارزهای دیجیتال، اشتراکاتی با طرح قبلی این کمیسیون (که ۱ سال قبل ارائه شد) دارد؛ اما از آنجا که این طرح تحت عنوان «طرح جامع رمز ارزها» در دست بررسی است، هنوز هم در سایر موضوعات مرتبط به این حوزه، کامل و جامع نیست.

به گفته آشتیانی، پس از فراخوان این کمیسیون، فعالان حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال نظرات کارشناسی و طرح‌های مختلفی را به‌صورت عملی به این کمیسیون ارسال کرده‌اند.

او افزود:

کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر با همکاری سایر فعالین، در حال ارسال اصلاحیه‌ای به مجلس شورای اسلامی هستند تا پس از قرائت طرح فعلی، در فرصت اصلاحات در کمیسیون تخصصی مربوطه بتوان آن را اعمال کرد.

از جمله انتقادات واردشده به این طرح، کامل نبودن آن از جهت دربرگیری کل ابعاد مربوط به تکنولوژی بلاک چین و ارز دیجیتال است. از دید کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر، حوزه‌های مختلفی مانند نقش سازمان بورس در رمزدارایی‌ها، ارز دیجیتال بانک مرکزی، تبادلات ارزهای دیجیتال، استارت‌آپ‌ها و کسب‌و‌کارهای مبتنی بر بلاک چین، توکنیزه کردن دارایی‌ها و ایجاد توکن‌های خصوصی، امنیت نگهداری اطلاعات مشتریان و همچنین حوزه آموزش، در طرح فعلی مغفول مانده است و دستگاه‌های اجرایی در آن تکالیف خود را به‌طور کامل دریافت نمی‌کنند.

آشتیانی در ادامه، از تمامی فعالان و علاقمندان دعوت کرد تا نظرات کارشناسی خود را با این کمیسیون در میان بگذارند:

از آنجایی که همچنان فرصت برای اصلاح و ارائه‌ پیشنهاد برای این حوزه به مجلس شورای اسلامی باقی است، از تمامی علاقمندان درخواست می‌شود که نظرات کارشناسی خود را طی هفته جاری از طریق دبیرخانه سازمان نصر کشور به کمیسیون بلاک چین و رمز ارز نصر ارسال کنند تا بتوان با استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها، اصلاحیه جامعی را به مجلس شورای اسلامی ارائه داد.

یکی از انتقادات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور راجع به پیش‌نویس طرح فعلی مجلس، اشاره به مناطق محروم و همچنین امکان اعطای وام از صندوق توسعه ملی به این صنعت است؛ در حالی که به گفته این سازمان، صنعتگران حوزه استخراج ارزهای دیجیتال، در صورت رفع تبعیض حامل‌های انرژی و کاهش سنگ‌اندازی‌ها در مسیر توسعه این صنعت، می‌توانند خودشان تجهیزات مورد‌نیاز خود را تأمین کرده و (ضمن تأکید بر لزوم رفع تبعیض در حوزه حامل‌های انرژی) با پرداخت مالیات، گامی در جهت توسعه کلی کشور بردارند.

به گفته رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر، ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر اینکه طرح مذکور محرمانه بوده و یا از سوی نهاد خاصی (مثل سازمان نصر) به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، از اساس کذب است؛ اما نقش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان صنفی و متولی این حوزه، انکارناپذیر بوده و اشاره به نام سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با توجه به مصوبه مجلس و دولت درباره نصر کشور، در هرگونه طرح مربوط به حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال، امری بدیهی و طبیعی است.

آشتیانی در ادامه افزود:

در حال حاضر رایزنی‌ها برای ارائه طرح نهایی کمیسیون بلاک چین و رمز ارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور به‌عنوان یک طرح جامع و دربرگیرنده تمام حوزه‌های اشاره‌شده، با نهاد‌های مختلفی غیر از مجلس شورای اسلامی در جریان است. امیدواریم که قانون‌گذاران محترم با چابکی و دقت نظر، اهمیت این موضوع و تمام ابعاد آن را درک کرده و با پویایی تمام، به قانون‌گذاری این حوزه ورود کنند.

آشتیانی درنهایت با اشاره به تجربیات ناموفق گذشته در خصوص مجوزدهی و ایجاد انحصار و رانت در حوزه‌های مشابه افزود:

هرگونه قانون‌گذاری در این حوزه، بهتر است خارج از چهارچوب مجوز‌دهی و ایجاد رانت و انحصار انجام شود و مکانیسم خود‌تنظیم‌گری با نظارت نهاد‌های قانونی فعلی کشور، از جمله نظام صنفی رایانه‌ای کشور، راه‌گشای کلیدی این موضوع خواهد بود.

تازه ترین ها
مشارکت
1404/02/15 - 09:36- آسیا

مشارکت شرکت‌های آمریکایی و بحرینی در حوزه امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری آمریکایی «ZENDATA» همکاری استراتژیک خود را با مؤسسه برتر کدگذاری بحرین با هدف جذب و توسعه استعدادهای امنیت سایبری بحرینی اعلام کرد.

الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.