شناسایی خطرات پنهان با واقعیت افزوده
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «defensesystems»؛ بمب های کنار جاده ای یا دست ساز (IED)، یکی از مرگبارترین سلاح ها در میان جنگ افزارهای مدرن به شمار می آیند. با توجه به گزارش «Foreign Policy»، تنها در یک بازه ی 3 ماهه در سال میلادی گذشته، بیش از 3 هزار نفر در افغانستان به واسطه ی این نوآوری کشته یا زخمی شدند.
بمب های یاد شده با استفاده از قطعات الکترونیکی ابزارهایی مانند تلفن های هوشمند، بی سیم یا زنگ در ساخته می شوند. در مقابل پنتاگون برای شناسایی آنها از جَمِر، رادارهایی با پهنای باند بسیار وسیع (ultra-wideband radar)، رادار زمین نفوذ (Ground-penetrating radar)، حسگرهای نصب شده روی تجهیزات پرنده، لیدار (LIDAR) و سگ های آموزش دید استفاده می کند.
دانشگاه دلاویر در یکی از تازه ترین تلاش ها برای حفاظت از سربازان در برابر ابزارهای انفجاری یاد شده، با آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی شروع به همکاری کرد. بر پایه ی این همکاری یک سامانه ی واقعیت افزوده که با دوربین های سنتی ترکیب می شوند، به وجود می آید. در این وسیله از حسگر مادون قرمز و رادار زمین نفوذ، برای شناسایی تهدیدات طبقه بندی شده در شعاع 30 متری استفاده خواهد شد.
در حالی که دوربین های معمولی نور مرئی را جمع آوری می کنند، حسگرهای مادونقرمز گرمایی را می توان در طول شب یا آب و هوای مه آلود یا طوفان شن، مورد استفاده قرار داد. سامانه ی موردبحث به منظور شناسایی محیط از امواج رادیویی بهره می برد و قادر است اشیای قرار گرفته تا عمق 7.6 تا 12.7 سانتیمتر را شناسایی بکند. این اطلاعات در یک سامانه ی واقعیت افزوده به کار گرفته می شوند.
سامانه ای مجهز به چند دوربین را می توان روی خودروها، هواپیماها و روبات ها مختار مستقر کرد تا پیش از ارسال سربازان به منطقه ی مورد نظر، محیط آن را بررسی کنند. در نتیجه می توان اطمینان حاصل کرد که اگر بمبی توسط یک وسیله شناسایی نشود، حتماً توسط دیگران رؤیت خواهد شد.
محققان با استفاده از داده های جمع آوری شده توسط دوربین ها، الگوریتم های شناسایی بمب های کنار جاده ای و دیگر اهداف مورد نظر را تقویت می کنند.