about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

بر اساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات شبکه ملی تله بدافزار تا مهر ۱۴۰۰ بیش از ۴۴ میلیون حمله را توسط این شبکه شناسایی کرده است.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان، سازمان فناوری اطلاعات در راستای اهداف کلان و انجام وظایف خود در تأمین امنیت و فناوری اطلاعات معاونت امنیت این سازمان را تشکیل داد. این معاونت در سه حوزه نظام مدیریت امنیت اطلاعات (نما)، ارزیابی امنیتی محصولات (ارم) و خدمات مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد‌های رایانه‌ای (ماهر) فعالیت می‌کند. سازمان فناوری اطلاعات تصمیم گرفته است گزارشی از اقدامات خود در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در سال ۱۴۰۰ را منتشر کند.

در بخش اول این گزارش به شناسایی، ارزیابی و رتبه‌بندی شرکت‌های فعال در حوزه خدمات امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و احراز صلاحیت فنی و امنیتی شرکت‌های ارائه دهنده محصولات و خدمات امنیتی در سال جاری پرداخته شده است. طبق این گزارش تا پایان مهر ۱۴۰۰، ۱۹۹ پروانه برای شرکت‌های فعال در حوزه افتا صادر شده‌ است. این میزان در سال ۱۳۹۹ برابر با ۲۴۲ پروانه بوده است.

این گزارش آمار صدور پروانه خدمات به تفکیک حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات تا مهر ۱۴۰۰ را نیز مشخص کرده است:

  • صدور پروانه در حوزه مدیریتی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۱۴
  • صدور پروانه در حوزه عملیاتی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات: ۹۳
  • صدور پروانه در حوزه فنی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۸۲
  • صدور پروانه در حوزه آموزشی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۱۰

عملکرد شاخص‌ها
بخش دیگر این گزارش به وضعیت «عملکرد شاخص‌ها» پرداخته است. این بخش آمار جالبی را در اختیار قرار می‌دهد. برای مثال طبق این شاخص‌ها ۴۴میلیون ۲۲۸ هزار و ۴۲۳ حمله توسط شبکه ملی تله بدافزار (حسگرهایی که در شبکه کار گذاشته می‌شوند تا بدافزارها و حملات را شناسایی کنند) در هفت ماه نخست امسال شناسایی شده است. طبق اطلاعات داده شده نزدیک به ۴۴ هزار بدافزار، ۲میلیون آدرس‌های آلوده به بات، ۱۲ هزار و ۸۶۶ نقطه آسیب‌پذیر در داخل کشور ، ۳۵۰ مورد حملات (DDoS) شناسایی و پیگیری شده است.

خدمات مرکز ماهر
طبق این گزارش ۶۵۸ مورد خدمت توسط مرکز ماهر تا مهر ماه سال ۱۴۰۰به بخش‌های مهم ارائه شده است. طبق تصویر، بخش‌های دریافت‌ کننده این خدمات بیشتر از همه اپراتورها و در قدم بعدی بخش خصوصی بوده‌اند. دستگاه‌های حاکمیتی و بانک‌ها و موسسات مالی هم در جایگاه بعدی قرار دارند.

نحوه مطلع شدن مرکز ماهر از رخدادها هم از ۱۳۱ منبع داخلی بوده و ۲۸۰ مورد از سمت مراجع بین‌الملل بوده است. طبق نمودارهای ارائه شده در گزارش بیشترین رخداد‌ها هم فیشینگ سایت‌های داخلی و در مقام دوم آلودگی به بدافزار و بات است. از سوی دیگر در بین بخش‌های حاکمیتی بیشترین میزان دریافت خدمات با اختلاف به قوه قضائیه می‌رسد و بعد از آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جای دارد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نهاد ریاست جمهوری و پس از آن وزارت بهداشت و دادگستری در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در تصویر قابل مشاهده سایر وزارتخانه‌ها تقریبا هیچ خدمتی از مرکز ماهر دریافت نمی‌کنند.

تازه ترین ها
هشدار
1405/05/16 - 16:51- هوش مصنوعي

هشدار گوگل نسبت به قوانین هوش مصنوعی اندروید اتحادیه اروپا

طبق هشدار گوگل، قوانین هوش مصنوعی اندروید اتحادیه اروپا ممکن است امنیت اندروید را تضعیف کند.

متا با ۹۴۲ میلیون دلار جریمه در نیومکزیکو مواجه شد

پس از صدور احکام مربوط به ایمنی نوجوانان در نیومکزیکو، متا با ۹۴۲ میلیون دلار جریمه مواجه شد.

هوش
1405/05/16 - 15:39- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی نباید جایگزین قضاوت انسانی شود

کارشناسان بین‌المللی هشدار دادند که هوش مصنوعی باید از استدلال قضایی پشتیبانی کند، نه اینکه جایگزین قضاوت انسانی شود.