شرکت امنیتی اسرائیلی؛ متهم به مشارکت در قتل خاشقچی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ یکی از فعالان سیاسی نزدیک به جمال خاشقچی، روزنامه نگار مخالف دولت سعودی که اخیرا در کنسولگری این کشور در ترکیه کشته شده است، در شهر مونترال کانادا، علیه گروه ان.اس.او (NSO Group)، یکی از شرکت های امنیت سایبری اسرائیل، اقامه دعوا کرد.
این شخص که عمر عبدالعزیز (Omar Adbulaziz) نام دارد، مدعی شده است که دولت سعودی، به منظور شنود تلفن همراه خاشقچی، از نرم افزار جاسوسی این شرکت استفاده کرده است.
وی در گفتگو با رادیو ان.پی.آر (NPR)، مدعی شد که پیش از اطلاع از شنود و رمزگشایی مکالماتش با جمال خاشقچی، از طریق نرم افزار های پیامرسان، صدها پیام رمزنگاری شده برای او ارسال کرده است.
وی در این مورد گفت:
جمال 2 ماه بعد از آگاهی ما از شنود پیام ها، کشته شد. بی شک مکالمات ما نقش به سزایی در اتفاقی که برای او افتاد، داشته است.
بیل مارچاک (Bill Marczak)، از کارشناسان جاسوسی دیجیتال آزمایشگاه سیتیزن لب (Citizen Lab)، در تورنتو، طی گفتگو با این شبکه رادیویی، ادعا کرد که فعالیت جاسوسی گروه ان.اس.او و دولت سعودی را در طول تابستان در مونترال شناسایی کرده است. او در این مورد گفت:
من موفق شدم یک آلودگی و فعالیت جاسوسی را در دو نقطه از مونترال، یعنی یک اتصال خانگی و یک اتصال در داخل دانشگاه، شناسایی کنم.
وی پس از کشف این فعالیت مخرب، جستجو برای مخالفان دولت عربستان سعودی در کانادا را آغاز کرد و عبدالعزیز را یافت.
مارچاک طی تحقیقات خود دریافت که عبدالعزیز اخیرا یک لینک آلوده به جاسوس افزار دریافت کرده است که مهاجمان را قادر می ساخت پیام ها و تماس های تلفنی اش را رمز گشایی کرده و از راه دور میکروفون و وب کم تلفن همراهش را روشن کنند.
گروه ان.اس.او، در واکنش به اتهامات مطرح شده، طی یک بیانیه رسمی، ادعاهای یاد شده را کاملا بی اساس دانست و مدعی شد که هنوز مدرکی دال بر دستیابی این شرکت به فناوری رمز گشایی پیام های رمز نگاری شده، وجود ندارد.