about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

محققان از ابداع یک سیستم موقعیت‌یابی مکانی جدید برای شناسایی رازهای اقیانوس‌ها خبر داده‌اند تا مشکلات فعلی برای اکتشاف در عمق آب‌ها برطرف شود.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان  به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه ام آی تی یک سیستم صوتی آکوستیک طراحی کرده‌اند که مانند جی‌پی‌اس در عمق دریاها و اقیانوس‌ها عمل می‌کند، ولی برای تداوم فعالیت نیازی به باتری ندارد.
این سیستم که سیستم محلی سازی زیرآبی عقب گردی یا یو بی ال نام دارد، برای فعالیت مبتنی بر استفاده از علائم رادیویی برای تولید پالس های دیجیتال است.

مشکلات سیستم جی‌پی‌اس در زیرآب

اگرچه سیستم جی‌پی‌اس برای موقعیت‌یابی بر روی زمین کاربرد و موفقیت فراوانی داشته، اما استفاده از آن در زیرآب دریاها امکان‌پذیر نیست و از همین رو از سال‌ها قبل محققان درصدد یافتن روشی جایگزین برای موقعیت‌یابی مکانی و ناوبری در زیرآب دریاها و اقیانوس‌ها بوده‌اند تا بتوانند بدون مشکل از نقطه‌ای به نقطه دیگر برسند.
موقعیت‌یابی موفق در زیرآب دریا و اقیانوس علاوه بر کاربردهای تحقیقاتی و علمی کاربردهای نظامی هم دارد و لذا نظامیان نیز از ابداع چنین فناوری استقبال می‌کنند.
با توجه به اینکه سه‌چهارم سطح کره زمین پوشیده از آب است، طراحی سیستم جی‌پی‌اس زیرآبی برای دسترسی به نقاط غیرقابل‌دسترس تا به امروز اهمیت فراوانی داشته است. آب دریا موجب پراکنده شدن امواج رادیویی می‌شود که سیستم جی‌پی‌اس بر مبنای آن عمل می‌کند. از همین رو زیردریایی‌ها از سونار یا ردیاب آوایی برای شناسایی محیط اطراف استفاده می‌کنند. اصوات مختلف با هزاران کیلومتر سفر و جابجایی در زیرآب تا حد زیادی جایگزین جی‌پی‌اس شده‌اند.
اما سیستم‌های آوایی و صوتی نیز مشکلات خاص خودشان رادارند. به گفته محققان دانشگاه ام آی تی، تولید سیگنال‌های صوتی در زیرآب نیازمند مصرف انرژی بسیار زیادی است و اگرچه زیردریایی‌های هسته‌ای در این زمینه مشکل خاصی ندارند، اما قایق‌ها و کشتی‌ها و زیردریایی‌های کوچک مبتنی بر باتری و سوخت‌های فسیلی قادر به تولید فراوان این حجم از انرژی نیستند.

 ویژگی‌های جی‌پی‌اس زیرآب

پژوهشگران دانشگاه ام آی تی برای حل این مشکلات با همکاری مرکز تحقیقات نیروی دریایی ارتش آمریکا از مواد موسوم به پیزوالکتریک استفاده کرده‌اند که حتی در شرایط وجود تنش مکانیکی و در زیرآب هم می‌توانند بار الکتریکی تولید کنند. همچنین حسگرهای پیزوالکتریک برای انعکاس مجدد امواج صوتی محیط اطراف تولیدشده‌اند. امواج یادشده درنهایت از طریق یک گیرنده دیجیتال به الگوهای دودویی یا باینری مبدل می‌شوند و در زیرآب در فواصل دوردست پخش می‌شوند.
از این سیستم می‌توان برای موقعیت‌یابی در زیرآب و همین‌طور انتقال داده‌ها در زیر اقیانوس‌ها در فواصل بسیار دوردست استفاده کرد. البته با توجه به پیچیدگی‌های محیط زیرآب برای تجاری‌سازی و نهایی کردن این سیستم هنوز باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

منبع:

تازه ترین ها
هشدار
1404/02/17 - 21:18- آمریکا

هشدار آژانس سایبری آمریکا نسبت به حملات هکرها به بخش نفت و گاز

برترین آژانس امنیت سایبری داخلی آمریکا هشدار داده که هکرها زیرساخت‌های نفت و گاز را هدف گرفته‌اند و از ضعف در شیوه‌های امنیتی بهره‌برداری می‌کنند.

ابزارهای
1404/02/17 - 14:50- هوش مصنوعي

ابزارهای جدید هوش مصنوعی در پینترست

پینترست ابزارهای جدید هوش مصنوعی را به جستجوی بصری اضافه می‌کند.

نامزد
1404/02/17 - 13:52- آمریکا

نامزد سایبری ترامپ به‌دنبال بازنگری در حملات دیجیتال

کیتی ساتن، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت معاون وزیر دفاع در امور سیاست‌های سایبری، روز سه‌شنبه اعلام کرد در صورت تأیید، سیاست‌های مربوط به عملیات تهاجمی سایبری را بازنگری خواهد کرد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.