سوء استفاده مجرمان سایبری از پرواز QZ8501
پس از حادثه مرموز خطوط هوایی مالزی در اسفند ماه سال گذشته و ناپدید شدن پرواز MH370 و همچنین سرنگونی پرواز MH17 در اوکراین و نزدیکی مرز روسیه در 26 تیرماه سال جاری، در روز گذشته سومین حادثه عجیب برای خطوط هوایی این کشور رقم خورد.
گزارشها نشان میدهد این هواپیمای شرکت ایرآسیا، از سورابایا اندونزی به طرف سنگاپور پرواز میکرد و ساعت هفت و 55 دقیقه تماس خود را از دست داده است.
این ایرباس ساعت پنج و 20 دقیقه صبح فرودگاه شهر سورابایا دومین شهر بزرگ اندونزی و مرکز استان جاوه شرقی را ترک کرده بود و قرار بود ساعت هشت و 30 دقیقه به وقت محلی در فرودگاه سنگاپور به زمین بنشیند. تا کنون هیچ خبر موثقی مبنی بر پیدا شدن این هواپیما و سرنشینان آن منتشر نشده است.
اما از آنجایی که مجرمان سایبری همواره به دلیل سوء استفاده از هر حادثه و یا مناسبتی مهم در سراسر دنیا شناخته شده میباشند، حادثه اخیر فرصت مناسبی را برای هکرها و توزیع کنندگان اسپم به وجود آورده است تا با گسترش بدافزارهای مخرب خود به سرقت اطلاعات شخصی کاربران بپردازند.
از زمان گم شدن پرواز QZ850 ایرآسیا، خبرهای زیادی مبنی بر پیدا شدن هواپیما و سالم بودن تمامی مسافران آن در فضای مجازی منتشر شده است. اکثر آنها دارای لینکهایی هستند که کاربر با کلیک کردن بر روی آنها به وبسایتهای مخربی هدایت میشوند که مجرمان برای اهداف شوم خود آنها را طراحی کردهاند.
ممکن است کلاهبرداران اینترنتی از این حادثه غم انگیز سوء استفاده کرده و کاربران آنلاینی را که به دنبال خبرهای جدید در این زمینه هستند فریب دهند. رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر، فضای مناسبی برای انواع کلاه برداری های اینترنتی محسوب میشوند و به کاربران توصیه میشود تا زمانی که از صحت خبر یا لینک مرتبط با آن آگاهی پیدا نکرده اند، وارد آن نشوند چرا که ممکن است با این کار خود اطلاعات شخصیشان را تقدیم هکرها کنند.