about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

این کشور قصد دارد با کمک به شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت در روستاها در بازارهای بین‌المللی جایگاهی مستحکم‌تر به دست آورد. به گفته یکی از رهبران ارشد چین دولت این کشور در سال جاری بودجه بیشتری را نسبت به سالیان پیش برای فناوری‌های نوظهور خود اختصاص داده است.

نخست‌وزیر چین (Li Keqianq) در افتتاحیه مجلس این کشور در بخشی از سخنانش عنوان کرد: چین در حال ایجاد یک اینترنت پلاس است، آن هم باهدف طرحی برای ارتقای اینترنت موبایل، رایانه، محاسبات عظیم، پردازش‌های ابررایانه‌ای و تجارت الکترونیک که این عنواین بخشهایی هستند از اولویت‌های مورد نظر این کشور برای حمایت از صنایع درحال‌توسعه و نیز فشار حداکثری برای رشد این صنعت‌ها در چین. وی همچنین اشاره داشت دولت چین تاکنون 40 میلیارد یوآن (6.5 میلیارد دلار) در صندوق صنایع نوظهور سرمایه‌گذاری کرده است که در سال جاری علاوه به اینکه این مبلغ یکپارچه خواهد شد، میزانش نیز افزوده خواهد شد.

لازم به ذکر است مقر اصلی شرکت‌های بزرگ جهانی نظیر Ali Baba (غول تجارت الکترونیک)، Baidu (یکی از بزرگ‌ترین پیام‌رسان‌های فضای مجازی) و Tencent (یکی از بزرگ‌ترین مراکز پیام‌رسان) کشور چین است. سیاست‌های این کشور را می‌توان عامل اصلی به وجود آمدن و رشد این شرکت‌ها دانست، همچنین فعالیت پرقدرت این سایت‌ها در فضای اینترنت را  نیز می‌بایست نتیجه سرمایه گذاری‌های کلان این دولت در این چند دهه برشمرد. به طور کل حمایت همه جانبه دولتمردان چینی، موجب شده‌است اکنون این شرکت‌ها مبدل شوند به ارکان تعیین کننده در سطوح کلان بین المللی.

شاید در اولین نگاه این‌گونه به نظر بیاید چرا چین هنوز نتوانسته است سایتی در مقیاس سایت‌هایی نظیر گوگل و فیس‌بوک به وجود آورد. ولی باید بدانیم این موضوع دلیلی بر عدم سرمایه‌گذاری مناسب و عدم تلاش این شرکت‌ها دررسیدن به این اهداف نبوده است.

این هفته سایت AliBaba از احداث مرکز داده‌های خود خبر داد که هدف از ایجاد این مرکز را مدیریت فروش توسط ابر‌رایانه‌های خود در بازار ایالات‌متحده آمریکا عنوان کرد.

از طرفی شرکت Tencent  تلاش کرده است در این چند سال در حوزه فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی فعالیت خود را گسترش دهد به طوری که توانسته WeChat  را در بازار‌های نوظهور آسیای جنوبی و شرقی تثبیت کند.

علاوه بر این‌که چین در حال گسترش شرکت‌های زیر نظر خود در فضای مجازی و به خصوص بازارهای جهانی بوده است، دولت این کشور سانسورهای اینترنتی جدیدی را نیز وضع کرده است و بخشی از سرمایه‌گذاری‌های خود را به این بخش اختصاص داده است، به طوری که اقدام به مسدود کردن پله کانی سایت گوگل کرده است و با سانسور اپلیکیشین‌های مختلف این سایت مقدمات قرار دادن فیلترینگ بر روی این سایت را آغاز کرده است و از سویی دیگ سایت‌هایی نظیر فیس‌بوک و اینستاگرام را محدود کرده است. در پی این حجم عظیم از فیلترینگ در چین بسیاری از کاربران چینی در حوزه شخصی و کسب‌وکار خود از این روند شکایت کرده‌اند و به دلیل این‌که راهی به جایی نیافتند، نهایتاً به سراغ استفاده از VPN  (شبکه‌های خصوصی مجازی) رفته‌اند.

این سانسورها در حالی اعمال ‌می‌شوند که وزیر کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات چین اذعان داشت: قصد دولت کنترل بر روی اینترنت بوده است و جایی برای نگرانی وجود ندارد زیرا این فیلترینگ‌ها قرار نیست منجر به عقب رانده شدن روند پیشرفت در کسب‌وکار اینترنتی باشد و دولت از پیشرفت صنعت‌های نوظهور و توسعه اینترنت دفاع خواهد کرد و هدف از اعمال این محدودیت‌ها تنها محدود کردن کاربران غیر مجاز بوده است آن هم توسط سایت‌هایی نظیر فیس‌بوک، اینستاگرام و گوگل. بنابراین هدف از فیلترینگ صرفاً قانونمند شدن فضای اینترنت و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات شخصی کاربران بوده است، نه جلوگیری از توسعه فضای اینترنت و کسب‌و‌کار.

تازه ترین ها
آمریکا
1404/02/13 - 15:31- آمریکا

آمریکا به دنبال قطع نقش‌آفرینی صنعت جرایم سایبری جنوب‌شرق آسیا

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، گروه هوی‌وان مستقر در کامبوج را به‌عنوان یک نهاد دارای نگرانی اصلی در زمینه پول‌شویی معرفی کرده و پیشنهاد داده است که دسترسی این گروه به نظام مالی آمریکا قطع شود.

تحویل
1404/02/13 - 15:21- جرم سایبری

تحویل مظنون حملات باج‌افزاری نتفیلیم از اسپانیا به ایالات متحده

دادستان‌های فدرال روز پنج‌شنبه اعلام کردند که یک شهروند اوکراینی به اتهام استفاده از باج‌افزار نتفیلیم برای حمله به شرکت‌های بزرگ در ایالات متحده و سایر کشورها، به آمریکا تحویل داده شده است.

جریمه
1404/02/13 - 15:14- آمریکا

جریمه ۸.۴ میلیون دلاری برای پیمانکاران دفاعی آمریکا

دو شرکت پیمانکار دفاعی ایالات متحده، ریتیون و گروه نایت‌وینگ، موافقت کردند که برای حل‌وفصل اتهاماتی مبنی بر نقض مفاد قرارداد با وزارت دفاع، مبلغ ۸.۴ میلیون دلار به دولت پرداخت کنند.