سرقت ارزهای دیجیتالی؛ به نام ایلان ماسک، به کام هکرها
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ توییتر اعلام کرد که بهتازگی شمار فراوانی حساب جعلی را کشف نموده است که در پوشش هویت ایلان ماسک، از کاربران این شبکه اجتماعی به کلاهبرداری و اخاذی پرداختهاند.
طبق تحقیقات صورت گرفته چندین حساب کاربری تایید شده در توییتر هک شده و نام آنها به ایلان ماسک، مدیر شرکت تسلا، تغییر یافته است. یکی از این هکرها با سوء استفاده از حساب کاربری هک شده، نزدیک به ۱۷۰ هزار دلار از کاربران کلاهبرداری کرد.
این حساب های کاربری، با سوء استفاده از نام «ایلان ماسک » آگهی های مختلفی را تبلیغ و سپس در قالب این آگهی ها از افراد کلاهبرداری می کردند.
یک برند لباس بریتانیا از قربانیان این کلاهبرداران است. مدیر این برند می گوید آنها رمز استفاده از ارزهای دیجیتالی خود را در اختیار یک حساب کاربری گذاشتند که به نظر می رسید متعلق به ایلان ماسک است.
این کلاهبرداران توییت هایی را در ادامه کامنت هایی که توسط ایلان ماسک واقعی ایجاد شده بود، برای جلب اعتماد افراد در راستای اهداف شوم خود منتشر کردند. در برخی از این توییت ها اشاره شده بود که ایلان ماسک در صدد انجام بزرگترین اهدای ارزهای دیجیتال تاریخ برای افرادی است که از بیت کوین استفاده میکنند.
در ادامه نیز لینکی برای شرکت کردن افراد در این اهدای بیت کوین رایگان تعبیه شده بود. برای اینکه توییتر متوجه این موضوع نشود و حساب های هک شده را به طور خودکار نشانهگذاری نکند، کلاهبرداران تنها نام یکی از این اکانت ها را تغییر دادند، به طوری که در نگاهی گذرا با حساب توییتری تایید شده (دارای تیک آبی) ایلان ماسک روبه رو می شدیم.
بر اساس گزارشها، هکرها کنترل چندین حساب مختلف از جمله شرکت فیلمسازی پتی و سیاستمدار آمریکایی فرانک پالون را در اختیار گرفتند.
بسیاری از کسب و کارهای معتبر مانند برخی ناشران کتاب نیز فریب این اکانت های جعلی را خورده اند. بر اساس گفته قربانیان، این اکانت جعلی واقعی به نظر می رسیده و حتی هزاران پیرو داشته است. شاید برای شما سوال باشد توییتر چگونه این اکانت های جعلی با فالوورهای قلابی را شناسایی نکرده است. پاسخ این است که اساسا این حساب ها جعلی نبوده اند. یعنی از یک فرد با فالوورهای بالا خریداری شده اند. در نتیجه فالوورها نیز جعلی نبوده و روبات توییتر نتوانسته این حساب ها رابه عنوان متخلف شناسایی کند.
براساس خبرها برخی حساب ها تا مرز 10 هزار دلار ضرر کرده اند. سخنگوی توییتر در این خصوص می گوید:
کلاهبرداران مدام روش های خود را تغییر می دهند. بنابراین ما نیز باید برای شناسایی آنان روش های خود را تغییر دهیم. ما باید تلاش کنیم همیشه یک قدم جلوتر از کلاهبرداران باشیم.

شرکت توییتر می گوید که کاربران توییتر می توانند یک لایه امنیتی اضافی را به حساب خود اضافه کنند که امکان تایید هویت دو مرحله ای را فراهم می کند و در نتیجه امکان سرقت اطلاعات یا کلاهبرداری را به حداقل می رساند.
لاچلان مارکی، گزارشگر دیلی بیست (Daily Beast)، خبر داد که به گفته برخی منابع از کمپین پالون، این حساب توییتری هک شده است. هرچند هیچ انگیزه سیاسی پشت این اقدام نبوده و تنها یک کلاهبرداری بیت کوینی بوده است.
این گزارشگر در ادامه افزود که یکی از کیف پول های الکترونیکی استفاده شده در این کلاهبرداری نزدیک به ۱۵۸,۲۵۶ دلار دریافت کرده است؛ البته جای تعجب دارد که هنوز هم عده ای به آن بیت کوین ارسال میکنند. در زمان نگارش این خبر تعداد بیت کوینهای این کیف پول به ۲۶٫۳۸ عدد (معادل ۱۶۸,۹۳۰ دلار) رسیده است.