about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

سردار جلالی اظهار کرد: به جرات می‌توان گفت بخش عمده‌ای از حملات سایبری که در سال‌های اخیر با آن مواجه بودیم، مبتنی بر آسیب‌پذیری‌های روتین و سیستماتیکی بوده که با پیش دستی می‌شد آن را برطرف کرد، بنابراین چنین غفلتی از سوی هیچ فرد و دستگاهی پذیرفته نیست.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان،‌ سردار غلامرضا جلالی در گفت‌وگو با «رادیو مقاومت»، با بیان اینکه پدافند غیرعامل در معنای ساده آن به دفاع بدون اسلحه گفته می‌شود، اظهار داشت:

انسان ذاتا از خود و دارایی‌هایش دفاع می‌کند. طبیعتا این دفاع هم می‌تواند با اسلحه باشد هم دفاع بدون اسلحه.

وی با بیان اینکه دفاع غیرعامل، دفاعی در برابر تهدید از نوع انسان‌ساخت و متغیر است، توضیح داد:

این دفاع حوزه‌هایی همچون سایبری، شیمیایی، زیستی، پرتوی و مانند آن را شامل می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، اولویت‌های پدافند غیرعامل را در درجه نخست براساس رویکردها و تهدیدات دشمن و دوم براساس آسیب‌پذیری‌ها و ضعف‌های احتمالی برشمرد و تاکید کرد:

با وجود گوناگونی عرصه‌های تهدید، مهمترین حوزه‌های تهدید که با آن درگیر هستیم، تهدیدات ترکیبی است. یکی از نمونه های بارز آن فضای سایبری است که علی‌رغم مزایایی که دارد، بستری از تهدیدات را در خود از حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی گرفته تا جنگ شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است که حمله سایبری به سامانه سوخت یکی از مصادیق بارز آن است.

وی توضیح داد:

تهدیدات ترکیبی عمدتا حائز پنج لایه هستند. نخست تهدیدات از درون (نفوذ سایبری و انسانی)، لایه دوم؛ تهدیدات زیرساختی سایبری است که زیرساخت‌های ارائه دهنده خدمات به مردم را هدف قرار می‌دهد.( مانند سامانه توزیع سوخت و ... )، لایه سوم تهدید قطع کارکرد ارائه خدمات است مانند آنچه در حمله سایبری به سامانه توزیع سوخت شاهد آن بودیم، لایه چهارم لایه شبکه‌های اجتماعی است که به علت غفلت دولت گذشته و واگذاری برخی زیرساخت‌های شکل دهنده افکار عمومی، شاهدیم که در برخی مواقع، شبکه‌های اجتماعی خارج پایه می‌توانند افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار دهند. لایه پنجم هم تاثیر قطع خدمات بر زندگی مردم است که باید پیامدهای ناشی از آن کنترل شود تا زندگی مردم دچار اختلال نشود.

سردار جلالی در رابطه با نقش مردم در پدافند غیرعامل و کاهش اثر تهدیدات نیز گفت:

اگرچه بیشتر کارکردهای پدافند غیرعامل حاکمیتی است اما مردم نیز می‌توانند نقشی جدی در این زمینه داشته باشند. معتقدیم در هر پنج لایه ای که ذکر شد، مردم نقشی حساس و کلیدی دارند. برای مثال در زمینه استفاده از شبکه‌های اجتماعی، برخورداری از سواد رسانه‌ای و بهره‌مندی از مزایای فناوری در عین توجه به تهدیدات آن از جمله مواردی است که می‎تواند به پدافند غیرعامل کمک کند. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اهمیت مهار تهدیدات سایبری اظهار داشت:

در تهدیدات سایبری، دو اصل وجود دارد: نخست وجود تهدید و دیگری وجود آسیب‌پذیری‌ها. این یعنی ممکن است شدت و نوع تهدیدات در اختیار ما نباشد ولی، کاهش آسیب‌پذیری‌های سایبری‌ تا حد زیادی در اختیار ماست. درست آن است که هر زیرساخت ضمن شناخت و احصای آسیب‌پذیری‌های سایبری مربوط به خود، نسبت به برطرف کردن آن اقدام کند. به جرات می‌توان گفت بخش عمده‌ای از حملات سایبری که در سال‌های اخیر با آن مواجه بودیم مبتنی بر آسیب‌پذیری‌های روتین و سیستماتیکی بوده که با پیش دستی می‌شد آن را برطرف کرد. بنابراین چنین غفلتی از سوی هیچ فرد و دستگاهی پذیرفته نیست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به برنامه‌های این سازمان در زمینه ارتقای آمادگی‌های دستگاه‌ها در برابر تهدیدات سایبری اشاره کرد و گفت:

برگزاری رزمایش های نوبه‌ای کشف آسیب‌پذیری‌ها و طراحی پلن‌های واکنش اضطراری و اقدامات پیشکنش گرایانه از جمله ماموریت‌هایی است که این سازمان با همکاری دستگاه‌ها و نهاد در حال انجام است.

منبع:

تازه ترین ها
دو
1404/02/13 - 10:09- آمریکا

دو برابر شدن حملات باح‌افزاری علیه صنایع غذایی و کشاورزی در جهان

مدیر سازمان اشتراک‌گذاری اطلاعات سایبری مرکز تحلیل و اشتراک اطلاعات صنایع غذایی و کشاورزی گفت که حملات باج‌افزاری علیه صنایع غذایی و کشاورزی در سال جاری 2 برابر شده است

راه‌اندازی
1404/02/13 - 09:53- اقیانوسیه

راه‌اندازی بانکداری وب بدون رمز عبور در استرالیا و نیوزیلند

گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند از راه‌اندازی بانکداری وب بدون رمز عبور با امنیت پیشرفته خبر داد.

گوگل
1404/02/13 - 07:57- سایرفناوری ها

گوگل پلی نیمی از اپلیکیشن‌ های خود را از دست داده است

تطبق تحلیل شرکت Appfigures، گوگل پلی از ابتدای سال گذشته تاکنون 1.8 میلیون اپلیکیشن‌ را از دست داده است.