سایبر گرلز، نخبه پروری سایبری در میان دختران نوجوان اسرائیلی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ مقامات ارتش رژیم صهیونیستی امیدوارند با اجرای طرحهای مشابه، دختران بیشتری، در بخشهای فناوری اطلاعات، امنیت و برنامهنویسی در این رژیم، مشغول به کار شوند. طی چندین سال گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی، نیاز مبرمی به کارشناسان و متخصصان سایبری پیدا کرده است.
در همین راستا، برنامههای ویژه متعددی طراحی شده تا بتواند مستعدان سایبری و نخبگان این عرصه را در سنین نوجوانی شناسایی کرده و آنها را آموزش دهد. یکی از این پروژهها، سایبر گرلز (Cyber Girlz) است که قصد دار دختران 15 تا 16 ساله اسرائیلی که استعداد آموزشهای سایبری دارند را شناسایی کرده و با آموزشهای لازم، آنها را به یک متخصص سایبری تبدیل نماید. این طرح، با مشارکت شرکت آمریکایی صنایع دفاعی لاکید مارتین، در حال اجرا است.
بنیاد راشی (Rashi Foundation)، وزارت دفاع، سازمان امنیتی شین بت و همچنین موساد، برنامههای مختلفی را در سرزمینهای اشغالی در دستور کار خود قرار داده تا دختران و پسران اسرائیلی را در زمینه علوم سایبری آموزش دهد. 1300 دانشآموز در ردههای سنی 10 تا 12 سال، تاکنون از این آموزشهای سایبری بهرهمند شده و دولت اسرائیل، امیدوار است بتواند از این دانش آموزان، متخصصان سایبری در آینده استخراج کرده و از آنها در نهادهای مختلف امنیتی و اطلاعاتی بهرهبرداری نماید.
اما ارتش رژیم صهیونیستی، بر حضور زنان در این عرصه، تأکید بیشتری دارد و تلاش میکند تا تعداد بیشتری از زنان را برای پستهای سایبری، استخدام نماید.
یکی از دانش آموزان این دوره تابستانی، دراینباره گفت: «روشهای آموزشی در این دوره، بسیار سرگرمکننده است. من در مرحله اول، بسیار ترسیده بودم و از مواجهه با تعدادی زیادی از دخترانی که به سایبر علاقهمند هستند، نگرانی داشتم. من چنین علاقهمندی را در هممدرسهایهای خودم ندیدم. این علاقهمندی، بیشتر در میان پسران وجود دارد. من در خانه، باید بهتنهایی برنامهنویسی میکردم؛ اما اینجا تعداد زیادی از دوستانم هستند که علاقهمند به این موضوع بوده و همین مسئله، دانش و درنهایت، قدرت بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.»
تحلیل و ارزیابی
به نظر میرسد رژیم صهیونیستی، از طریق شروع آموزشهای سایبری از دورههای پایه و در سنین بسیار کم، قصد دارد تا در چند سال آینده، یک فرهنگ سایبری اصیل را در میان شهروندانش، ایجاد کند و از این طریق، نفوذ خود در فضای تبادلات دیجیتال جهان را، بیشازپیش، گسترش دهد؛ اما به اعتقاد برخی از کارشناسان، ارتش اسرائیل دو هدف اصلی را از تأکید بر آموزش زنان دنبال میکند. در وهله اول، سران ارتش احتمالاً قصد دارند فرهنگ بهداشت سایبری را در نسل مادران آینده جا انداخته و در یک برنامهریزی طولانیمدت، بسیاری از مشکلات امنیتی را، تنها با رعایت برخی نکات بسیار ساده حل کنند. از طرف دیگر، بر اساس پژوهشهای مختلف، زنها از توانایی کنترل چند موضوع بهصورت همزمان برخوردارند و این توانایی در مردان، بسیار کمرنگتر است. ازاینرو، سران ارتش در تلاش هستند تا از این توانایی، بهترین بهرهبرداری را بکنند.