about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

انتشار شده در تاریخ

ساخته شدن کوچکترین ترانزیستور جهان توسط MIT

پژوهشگران MIT کوچکترین ترانزیستور 3 بعدی جهان را تولید کردند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «MIT»؛ پژوهشگران دانشگاه MIT و کلورادو به تازگی اعلام کردند کوچکتر ترانزیستور 3 بعدی جهان را تولید کرده اند. ابعاد این سخت افزار یک دوم نمونه های تجاری امروزی است. آنها برای دستیابی به این هدف از شیوه ی میکروساخت (microfabrication) تازه ای استفاده کردند که مواد نیمه هادی ها را اتم به اتم اصلاح می کند.

هدف پژوهشگران پایبند بودن به قانون طلایی الکترونیک یا مور (Moor Law) است که بیان می کند، تعداد ترانزیستورهای موجود روی یک تراشه با ابعاد ثابت، هر 2 سال یک بار، 2 برابر خواهد شد. در حال حاضر برای دستیابی به این هدف از رویکرد معماری عمودی ترانزیستورهای 3 بعدی و ساختار 7 نانومتری بهره گرفته می شود. به کمک این روش می توان ده ها میلیارد ترانزیستور را روی ریزتراشه های با ابعاد ناخن قرار داد.

با توجه به اسناد منتشر شده، روش که محققان از آن استفاده کردند، نمونه ای بهبود یافته از حکاکی شیمیایی به نام «ترمال اِی. ال. ای» (thermal ALE1) است. این روش امکان اصلاح مواد نیمه رساناها را در سطح اتمی فراهم می کند. به کمک این شیوه امکان تولید ترانزیستورهای سه بعدی با ابعادی معادل ۲.۵ نانومتر به وجود می آید که نسبت به نمونه های تجاری از کارایی بالاتری برخوردار هستند.

پژوهشگران معتقدند با بهره مندی از نوآوری بالا می توان تراشه های رایانه ای با قدرت پردازشی بسیار بالاتر ایجاد کرد.


  1. thermal atomic level etching
Paragraphs
ساخته
ساخته شدن کوچکترین ترانزیستور جهان توسط MIT
تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد