ساختار دولتی فضای مجازی در کره جنوبی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، کشور کره جنوبی یکی از کشورهای پیشرو درزمینهٔ حکمرانی فضای مجازی و فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح دنیا به شمار میرود. کره جنوبی تلاش میکند بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را با تصویب اسناد سیاستی و قوانین مختلف ترویج و احیا نماید و خود را بهعنوان به ابرقدرت در دنیا درزمینهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات مطرح نماید.
ساختار دولتی فضای مجازی در کره جنوبی
ساختار دولتی در کره جنوبی بهگونهای است که «وزارت علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات» مسئولیت فناوری اطلاعات و ارتباطات، پخش رادیویی و تلویزیونی را بر عهده دارد. همچنین «کمیسیون ارتباطات کره» مسئول تنظیم مقررات مربوط به پخش و ارتباطات و حفاظت از کاربران است. «وزارت کشور و امنیت» مسئول دولت الکترونیک و حفاظت از اطلاعات الکترونیکی است و «وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری» مسئول محتوای ویدئویی، بازیها و غیره است. «وزارت تجارت، صنعت و انرژی» مسئول سامانهها و نرمافزارهای نهفته، آموزش الکترونیکی و قطعات فنی و صنعتی مرتبط با صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
نقش فناوری اطلاعات در اقتصاد کره جنوبی
فضای مجازی و فناوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان یک عامل رشد اقتصادی در کره جنوبی مطرح است. با توجه به آمار بانک مرکزی کره، تولید ناخالص داخلی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات 10 و چهاردهم درصد (بیش از 10 درصد در چهار سال متوالی) از تولید ناخالص ملی کشور بوده و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات پنج و سهدهم درصد بوده است. . سهم بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در رشد تولید ناخالص داخلی، به میزان 15 و سهدهم درصد افزایشیافته است.
استفاده 73 درصدی کاربران کره جنوبی از شبکه اجتماعی بومی KAKAO TALK
آمارها نشان میدهد از اواخر ماه دسامبر 2016 مجموعاً بیش از 43 میلیون نفر در کره جنوبی کاربر اینترنت بودهاند که این رقم بیش از 88 درصد جمعیت این کشور را شامل میشود.کره جنوبی دارای بالاترین نفوذ فعال رسانههای اجتماعی با 82 درصد از سال 2016 در میان کشورهای آسیایی است. خدمات شبکه اجتماعی مبتنی بر پروفایل شخصی، محبوبترین نوع رسانههای اجتماعی در کره جنوبی هستند. شبکه اجتماعی بومی که بهطور گسترده استفاده میشود KAKAO TALK است که حدود 73 درصد از کاربران اینترنت در کره جنوبی روزانه به KAKAO TALK دسترسی دارند.
کره جنوبی در شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای چهار سال متوالی 2010 تا 2013 رتبه نخست و در سال 2014 بعد از دانمارک دوم شد، اما در سال 2015 به مقام اول بازگشت و موقعیت خود را تا سال 2016 حفظ کرده است.همچنین این کشور در سال 2016، نرمافزار خود را برای اولین بار در سراسر جهان در حوزه شبکههای اینترنت اشیاء نهایی کرده است.
استفاده 77 درصد شهروندان کره جنوبی از اینترنت ملی
طرحهای رایانهای ملی در اواخر دهه 80 در کره شروع شد که این طرح خود باعث بسط و گسترش کاربرد رایانه توسط دولت و شهروندان شد. گرایش ملی به کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات بهگونهای است که در این کشور نزدیک به 77 درصد شهروندان از اینترنت و یا خدمات اینترنتی با سرعتبالا استفاده میکنند. سه شرکت بزرگ اپراتور تلفن همراه کره جنوبی عبارتند از: SL TELECOM با بیش از 10 درصد سهم بازار KT OLLEH بزرگترین سهم تلفن ثابت و LG UPLUS با 60 درصد سهم بازار.
اهداف راهبردی کره در فضای مجازی
اهداف راهبردی کره جنوبی در فضای مجازی عبارت است از: اول؛ حرکت بهسوی تبدیلشدن کره جنوبی به کشور پیشرو در بخش نرمافزاری حوزه فناوریهای فضای مجازی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، فراهم آوردن زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان پایه و اساس انقلاب صنعتی چهارم، ایجاد اکوسیستم تکنولوژی، نیروی انسانی و صنعت برای انقلاب چهارم صنعتی. دوم؛ بهبود کیفیت زندگی برای افراد از طریق امکانات فضای مجازی: پاسخ هوشمند به مشکلات جامعه اطلاعاتی، پیشگیری از حوادث و تقویت ایمنی زندگی.
نظارت دولت بر فضای مجازی کره جنوبی
کره جنوبی از کشورهایی است که فضای مجازی تحت نظارت است. نظارت در فضای مجازی کره از طریق دو کمیته اصلی انجام میشود: کمیته ارتباطات کره (KCC) و کمیته استانداردهای ارتباطات کره (KCSC). برای اولین بار KCC در سال 2008 تأسیس شد و مسئول تنظیم مقررات همه رسانهها بوده است. KCSC درواقع یک کمیته است که درون KCC تعریفشده است که تنها مسئولیت تنظیم مقررات اینترنت و فضای مجازی را دارد. KCC به نظر میرسد به هر محتوایی که باید نظارت شود، نظارت دارد. مواردی از قبیل برهنگی و محتواهای مستهجن، مواد مضر برای افراد زیر سن قانونی، تقلب در اینترنت، موارد مربوط به ستایش کره شمالی و محتواهای ضد دولتی و ضد قوای نظامی. هنگامیکه چنین محتوایی یافت میشود، KCSC درخواست میکند تا محتوا حذف شود.