ریزمعماری پردازنده 7 نانومتری معرفی شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ AMD برای اولین بار از یک طراحی جدید به نام Chiplet بهره گرفته و حالا شاهد ترکیب قطعه سیلیکونی 14 نانومتری با 7 نانومتری هستیم. جالبتر اینکه این نسل از پردازندههای EPYC میتوانند تا 64 هسته پردازشی داشته باشند.
احتمالاً می دانید در نسل اول پردازندههای EPYC که مبتنی بر ریزمعماری نسل اولی Zen بودند، AMD چند قطعه سیلیکونی معمولی را ترکیب کرده بود، اما حالا با ریزمعماری جدید Zen 2 و نسل دوم از پردازندههای EPYC شاهد جداسازی اجزای Uncore از قطعههای سیلیکونی هستیم و حالا یک قطعه سیلیکونی جداگانه به نام I/O die اضافه شده که کلیه IP های مربوط به ورودی-خروجی را در خود دارد و به طور مشترک به همه هستههای پردازشی وصل است، در این طراحی AMD اجزای Core را به طور جداگانه در قالب قطعههای سیلیکونی 7 نانومتری هشت هستهای تعبیه کرده است. ارتباط میان واحدهای چهار هستهای Core با واحد I/O از طریق Infinity Fabrics برقرار میشود.
در پردازندههای EPYC قطعه سیلیکونی I/O حاوی هشت کانال حافظه DDR4 است. از آنجایی که در این طراحی کنترلر حافظه خارج از قطعه سیلیکونی Core تعبیه شده، دیگر مشکل تفاوت تأخیر قطعههای سیلیکونی مختلف وجود نخواهد داشت. با این حال هنوز پایانه PCIe در خود Chiplet ها است و هر یک خطوط PCIe اختصاصی خود را دارند. به گفته AMD این پردازنده ها برای اولین بار در دنیای سرورها از PCIe 4.0 پشتیبانی می کنند.
این طراحی جدید به AMD کمک میکند در کنار رفع برخی مشکلات چون تفاوتهای حافظه، هزینه ساخت را پایین بیاورد. همچنین در وجود Chiplet های مجزا، AMD با دست بازتر میتواند قطعههای سیلیکونی تولید شده را دست بندی کند و از نمونههای مرغوبتر در مدلهای با فرکانس بالاتر استفاده کند.
همچنین AMD وعده افزایش کارایی IPC نیز داده است.