about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

انتشار شده در تاریخ

رتبه ۷۲ ایران در آمادگی برای هوش مصنوعی

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه رتبه ایران در آمادگی برای جذب هوش مصنوعی در دنیا ۷۲ است، گفت: ایران جایگاه مناسبی در بحث آماده بودن در این حوزه ندارد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛  ستار هاشمی امروز سه شنبه در مراسم افتتاحیه دهمین اجلاس فناوری اطلاعات و دانش که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، به نقش هوش مصنوعی در توسعه اقتصادی کشورها اشاره کرد و گفت:

امروز موضوع بیگ دیتا و حجم داده به صورت شگفت‌انگیزی در حال رشد است و این مفهوم در کنار بسترهای پردازشی اطلاعات به عنوان مزیت رقابتی کشورها موردتوجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان انقلاب صنعتی چهارم را معادل عصر محاسبات می‌دانند، گفت:

هم‌اکنون شاهد رشد و تبادل اطلاعات در عصر فضای مجازی هستیم و آمارها نشان می‌دهد در هر دقیقه بیش از ۱۸۸ میلیون ایمیل در دنیا جابجا می‌شود. در همین حال میزان دانلود اپلیکیشن‌های کاربردی به ازای هر دقیقه ۱۹۰ هزار بار اعلام شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۰ در هر ثانیه کاربران بیش از ۱.۷ مگابیت داده تولید کنند.

معاون نوآوری وزیر ارتباطات با بیان اینکه امروز موضوع هوش مصنوعی و مباحث مربوط به پردازش و شبکه‌های عمیق موردتوجه کشورهای مختلف جهان قرار گرفته است، گفت:

نفوذ هوش مصنوعی در زندگی بشر در حال رخ دادن است و اتفاقاتی که به واسطه این مفهوم در جهان در حال رخ دادن است، می‌تواند بسیاری از مفاهیم را دگرگون کند.

وی گفت:

برای مثال مدیریت هوشمند حمل‌ونقل و ترافیک هم‌اکنون از طریق ابزارهای هوش مصنوعی با کمترین میزان اشتباه در حال انجام است. نقش این فناوری در پیش‌بینی بیماری‌ها نیز قابل‌توجه است.

هاشمی هوش مصنوعی را یکی از محورهای اصلی تحول دیجیتال عنوان کرد و گفت:

دیر یا زود شاهد خواهیم بود که اتومبیل‌های خودران، صنعت بیمه را متوقف می‌کنند و یا حوزه پزشکی ما با هوش مصنوعی متحول می‌شود. مطالعه مرکز تحقیقاتی مک کینزی نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰ هوش مصنوعی جایگزین ۳۰ درصد از نیروی انسانی می‌شود و بسیاری از صنایع از این فناوری استفاده خواهند کرد.

وی درباره تأثیرات هوش مصنوعی در اقتصاد نیز گفت:

سهم هوش مصنوعی در اقتصاد دنیا ۲۵.۵ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی می‌شود که ۱۰ درصد آن مربوط به کشورهای توسعه‌یافته آسیایی و ۲ درصد این سهم مربوط به خاورمیانه است.

هاشمی گفت:

ایران جایگاه مناسبی در بحث آماده بودن برای جذب حوزه هوش مصنوعی ندارد و آمادگی لازم در این خصوص دیده نمی‌شود. ما امکان جذب فارغ‌التحصیلان این حوزه و نیز ایجاد انگیزه مشوقی برای این بخش نداریم.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد:

ایران در آمادگی جذب هوش مصنوعی رتبه ۷۲ را در کل دنیا دارد.

وی گفت:

با تأکید وزیر ارتباطات روی حوزه هوش مصنوعی انتظار می‌رود جهت‌گیری و راهبردهای این حوزه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ترسیم شود.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به چالش‌های موجود بر سر راه هوش مصنوعی گفت:

بسیاری از مدیران ما آشنایی کافی و لازم با این حوزه ندارند و آن را جدی نمی‌گیرند. در حوزه اُپن دیتا نیز اگر چه تلاش‌های خوبی انجام شده اما آمارها و خروجی‌ها خوب نیست.

هاشمی عدم توجه به رگلاتوری و قوانین مرتبط با هوش مصنوعی و نیز کپی‌رایت و مالکیت فکری را از دیگر چالش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت:

کمبود آزمایشگاه‌های پردازشی از دیگر مواردی است که در کشور در این حوزه باید به آن توجه شود و باید نیاز به بستر پردازش اطلاعات را رفع کنیم.

وی تصریح کرد:

سرعت یادگیری ماشین بیشتر از انسان است و چنانچه این چالش‌ها را حل نکنیم، هوش مصنوعی تهدیدی جدی برای سیستم‌های هوشمند ما خواهد بود.

منبع:

تازه ترین ها
هوش
1404/02/16 - 08:27- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی در آزمون درک تعاملات اجتماعی مردود شد!

مطالعه جدیدی در دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد که هوش مصنوعی امروزی در درک و پیش بینی تعاملات اجتماعی در موقعیت‌های مختلف کاملا ناتوان است.

آموزش
1404/02/16 - 08:19- هوش مصنوعي

آموزش هوش مصنوعی به برنامه درسی مدارس امارات اضافه شد

امارات متحده عربی در ادامه رویکرد راهبردی خود برای توسعه فناوری‌های نوین، از سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ آموزش رسمی هوش مصنوعی را به برنامه درسی مدارس دولتی اضافه می‌کند. این برنامه آموزشی، تمامی پایه‌ها از مهدکودک تا کلاس دوازدهم را پوشش خواهد داد.

اسکایپ
1404/02/16 - 08:15- سایرفناوری ها

اسکایپ از امروز تعطیل می‌شود

مایکروسافت به طور رسمی اسکایپ را امروز مصادف با پنج ماه می ۲۰۲۵ میلادی تعطیل می کند.